A családon belüli erőszak-családon belüli erőszak és az egészség

A családon belüli erőszak a leggyakoribb oka a kárt korú nők 18-44, az Egyesült Államokban. Miután visszaélés elindul, általában tovább. És ez valószínűleg romlani fog az idő múlásával. Visszaélés hogy kezdődik egy pofon is időbe telik, hogy rugdossa és tolta, és végül fulladás.

A bántalmazott nők nagyobb a kockázata a súlyos egészségügyi problémák. A nők, akik visszaélnek is nagyobb valószínűséggel dohányoznak, vagy fogyasztanak alkoholt, ami szintén egészségügyi problémákhoz vezethet. 5 Egyéb egészségügyi problémák, amelyek a szexuális visszaélések közé a szexuális úton terjedő fertőzések (beleértve a HIV / AIDS) és a nem kívánt terhesség.

Terhesség lehet különösen veszélyes időben a nők, akik bántalmazó kapcsolatban. Visszaélés rosszabbodhat vagy akár kezdeni a terhesség alatt. Nem kevesebb, mint 4% -ról 8% -a terhes nők a bántalmazó kapcsolatban. 2 Problémák a terhesség alatt, mint például az alacsony súlygyarapodás, vérszegénység, fertőzések és vérzések, amelyek magasabbak ezek a nők.

Babák, akik született a bántalmazott nők is szenvednek. Visszaélés terhesség alatt bebizonyosodott, hogy növeli a baba az alacsony születési súly, koraszülés, és a halál. 2

Nincs mentség a visszaélés. Ha erőszaknak van kitéve, itt az ideje, hogy segítséget kapjon. Megérdemled, hogy biztonságban legyen. Hívja a Nemzeti családon belüli erőszak Hotline at 1-800-799-7233.

Depresszió; Pánikrohamok; A poszttraumás stressz zavar; Fejfájás, krónikus nyaki fájdalom, krónikus hátfájás és a kismedencei fájdalom; Emésztési problémák (irritábilis bél szindróma); Fibromyalgia.