a legtöbbet hozza ki az otthoni vérnyomás-monitorozás

Amikor kiválasztunk egy vérnyomásmérő, úgy

Mielőtt vásárol egy vérnyomásmérő, kérdezze meg orvosát, hogy ellenőrizze, hogy a monitor nem érvényesítette – vagyis a mért értékek pontos és megismételhető. Évente egyszer ellenőrizze a pontosságát a monitor számára, hogy azt az orvos irodájában, és összehasonlítja a monitor mért azokkal, amelyeket az orvos.

Az egyik módja annak, hogy válasszon egy pontos monitor, hogy ellenőrizze a listákat validált otthoni vérnyomás monitorok ről Dabl Educational Trust és a Brit Hipertónia Társaság. Ezek a szervezetek a vizsgált sokféle monitor és tegye a megállapításokat tesznek közzé.

Jellemzők, hogy fontolja

Nem számít, hogy milyen típusú otthon vérnyomásmérő választhat, helyes használata megköveteli a képzés és a gyakorlat. Vegye ki a készüléket orvosa vagy a nővér, hogy megbizonyosodjon arról az egyetlen, amit választott a legjobb illeszkedést az Ön számára, és megtanulják, hogyan kell használni a monitort helyesen.

eszköz pontosság

Annak érdekében, hogy a pontos vérnyomás monitorozás otthon

Vérnyomás változik a nap folyamán, és olvasmányai gyakran egy kicsit magasabb a reggel. Továbbá, a vérnyomás kissé alacsonyabb lehet otthon, mint egy orvosi rendelő, általában öt pont.

Forduljon orvosához, ha bármilyen szokatlan vagy tartós emelkedése a vérnyomást. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy milyennek leolvasást kér azonnali hívást az orvosi rendelőben.

Néhány ember rögzíti a vérnyomást kézzel.

Tippek pontos használat

Ha van egy elektronikus személyi egészségügyi rekord, akkor érdemesebb rögzíteni az információkat egy számítógépről vagy mobil eszközről. Ez lehetőséget ad a megosztás a mért meg az egészségügyi szolgáltatók és a családtagok. Néhány vérnyomásmérők adatok feltöltéséhez automatikusan.

Ha a vérnyomás jól kontrollált, akkor szükség lehet ellenőrizni, hogy otthon csak néhány nap minden hónapban. Ha csak most kezdődik az otthoni monitorozás, ha bármilyen változás következik be, gyógyszeres vagy egyéb kezelést, vagy ha van egy másik egészségügyi probléma, mint például a cukorbetegség, akkor szükség lehet ellenőrizni, hogy gyakrabban.

Otthoni vérnyomás-monitorozás nem helyettesíti látogatások orvosához, és az otthoni vérnyomás monitorok vannak bizonyos korlátai. Még ha kapsz normális felolvasások, ne hagyja abba, vagy megváltoztathatja a gyógyszerek vagy megváltoztathatja a diéta anélkül, hogy beszélne orvosával. Ha azonban továbbra is otthon ellenőrzés azt mutatja, a vérnyomás ellenőrzés alatt, akkor lehet, hogy kevesebb kinevezések az orvosával.

Monitoring a vérnyomás otthon nem kell bonyolult vagy kellemetlen. Hosszú távon, akkor lehet kockáztatni kevesebb szövődménnyel kapcsolatos magas vérnyomás és a kényelem egy egészségesebb életet.

Követés a vérnyomást

Hosszú távú előnyök