álunikornis

Gyakori elnevezések: álunikornis néven is ismert helonias gyökér, ördög kicsit, lángoló csillag, lelógó starwort, csörgőkígyó, és tündér-pálcát.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Ò … alig vagy egyáltalán nem bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Chamaelirium luteum egy natív gyöngyvirág USA keleti. Úgy véljük, a veszélyeztetett fajok miatt az élőhelyek elvesztése és hatásai gyűjtemény a vadon élő növényi használatra. A tenyésztést tekintik lehetséges, de még nem lett kereskedelmileg fontos. A növény már összetéveszthető a liliomok Helonias bullata és Aletris farinosa (igaz egyszarvú gyökér), mert több közös nevek használatát.

Álunikornis gyökér használta eklektikus orvosi mozgás a 19. század végén és a 20. század elején. A fő felhasználási volt a női panaszok, illetve a méh tónusos kezelésében amenorrhoea vagy reggeli rosszullét. Azt is óta használják étvágy stimuláció és mint vizelethajtó, giliszta- hánytató, és rovarirtó. Egyik állítást is támogatott állat vagy klinikai tanulmányokat.

Hagyományos dózisú álunikornis gyökér 2 g, mint a méh tónusos vagy vizelethajtó; Azonban nem klinikai vizsgálatot végeztek, hogy támogassa egy adott dózis.

Többé nem tekinthető biztonságosnak.

Biztonsági információkat és hatásosságot terhesség és szoptatás hiányzik. Használatát kerülni kell.

Semelyik jól dokumentált.

Álunikornis lehet hánytató nagy dózisban. Biztonsági még nem állapították meg a terhesség alatt.

Szarvasmarha halt fogyasztása a növény.

Referenciák