Az Exelon transzdermális

Terápiás Osztály: Központi idegrendszer Agent

Használja a Exelon

Farmakológiai Osztály: kolinészteráz inhibitor, a központi idegrendszerre ható

Az Alzheimer-kór, sok kémiai változások mennek végbe az agyban. Az egyik legkorábbi és legnagyobb változás az, hogy van egy csökkenés kémiai nevű acetilkolin (ACh). ACh segíti az agy megfelelő működéséhez. A rivasztigmin egy acetilkolin-észteráz inhibitor. Ez lassítja a bontás ACh, így felépíteni, és nagyobb hatást. Azonban, mint az Alzheimer-kór rosszabbodik, nem lesz kevesebb és kevésbé ACh, így a rivasztigmin nem működik olyan jól.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatását a rivasztigmin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát rivasztigmin az idősek.

Használata előtt Exelon

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a gyógyszer jön beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Ahhoz, hogy a bőrtapasz

Ne hagyja abba a gyógyszer megkérdezése nélkül orvosával. Ha még nem használta a gyógyszert néhány napig egymás után, ne kezdje el újra anélkül, hogy orvosával beszélt először. Lehet, hogy indítsa újra a gyógyszert alacsonyabb adagok.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha elfelejtette viselni, vagy megváltoztatni a tapaszt, meg az egyik a leghamarabb lehet. Ha már majdnem ideje, hogy a következő patch, addig várni fel új tapaszt és hagyja az egy hiányzott. Ne alkalmazza felesleges tapasz pótolni a kihagyott adag pótlására.

Ha megy 3 nap egymás után, vagy hosszabb viselése nélkül folt, ne tegyen fel újat, amíg nem beszélt orvosával. Lehet, hogy kell, hogy menjen vissza az alacsonyabb dózis.

Tárolja a foltok szobahőmérsékleten egy zárt tartályban, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Megfelelő Exelon

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos bőrreakciók, mint például a hólyag-, égő, beszáradt váladék, szárazság, hámlás, viszketés, hámlás, súlyos bőrpír, fájdalom, vagy duzzanat a bőrön. Hívja azonnal a kezelőorvosával, ha ezek a bőrreakciók terjedt túl a tapasz mérete, ha azok rosszabbodnak, vagy ha a tünetek nem javulnak 48 órán belül a tapasz eltávolítása után.

Egynél több tapaszt a test ugyanabban az időben is okozhat, hogy túl sok a gyógyászat. Győződjön meg róla, hogy távolítsa el a használt tapaszt előtt viselt egy újat, hogy csökkentse a veszélye annak, súlyos mellékhatások. Ha véletlenül egynél több tapaszt egy időben, forduljon orvoshoz azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat hányingert, hányás, étvágytalanság, hasmenés és a súlyvesztés. Beszéljen orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert, ha bármilyen probléma esetén. Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos hasmenés, szájszárazság, szomjúság, szokatlan fáradtság, és kevesebb vizelet, mint általában. Ezek lehetnek tünetei kiszáradás (elvesztése túl sok testnedv). Kiszáradás nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha a hasmenés vagy hányás.

Ez a gyógyszer is növeli az esély görcs vagy remegés, gyomorban vagy a belekben vagy fekély, szívritmuszavar, a húgyhólyag vagy vizelési problémák, vagy a tüdő vagy légzési problémák. Beszéljen orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert, ha bármilyen probléma esetén.

Mielőtt bármilyen fajta műtét vagy fogászati ​​kezelés, tájékoztassa az orvost vagy fogorvos feladata, hogy ezt a gyógyszert szedi. A rivasztigmin alkalmazása gyógyszerekkel együtt, amelyek néha a műtét során vagy fogorvosi kezelést fokozhatja ezen gyógyszerek hatását.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ha ezek közül bármelyik mellékhatás előfordul, ne vezessen, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a gyógyszer.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Óvintézkedések használat közben Exelon

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Exelon Side Effects

Exelon (rivasztigmin)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Alzheimer-kór Aricept, a donepezil, Namenda, memantin, E-vitamin, a rivasztigmin, a galantamin, a Namenda XR, Namzaric, Razadyne, Axona, a donepezil / memantin

Parkinson-kór ropinirol, benztropin, Sinemet, pramipexol, karbidopa / levodopa, amantadin Requip, Mirapex, Cogentin rivasztigmin, Azilect