béta-follitropin szubkután

Terápiás osztály: Ember a follikulus stimuláló hormon kombináció

Használja a béta-follitropin

Farmakológiai Osztály: Human a follikulus stimuláló hormon

Béta-follitropin segít fejleszteni a tojás a nők, akik nem tudtak teherbe esni, mert a problémák ovuláció. Egyes nők használni follitropin béta közben beiratkozott egy termékenységi program neve asszisztált reprodukciós technológiák (ART). ART használ eljárások, mint például az in vitro megtermékenyítés (IVF) vagy embrió transzfer (ET). Béta-follitropin együtt alkalmazzák a humán chorion gonadotropin (hCG) ezekben az eljárásokban.

Follistim® AQ kazetta is használható olyan nőknél egészséges petefészkek, akiken reproduktív eljárások, mint például IVF vagy intracitoplazmatikus spermium injekció (ICSI) ciklust. béta-follitropin együtt alkalmazzák a humán chorion gonadotropin (hCG) ezekben az eljárásokban.

Béta-follitropin együtt alkalmazzák a humán chorion gonadotropin (hCG), hogy növelje a sperma termelés a férfiak.

béta-follitropin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert follitropin béta, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a béta-follitropin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt béta-follitropin

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását béta-follitropin injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását béta-follitropin injekció nem végeztek az idős populációban.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát follitropin béta. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad follitropinra béta. béta-follitropin adják a lövés a bőr alá (férfiak és nők) vagy izomba (nők esetében).

Béta-follitropin használják egy másik hormon, az úgynevezett humán chorion gonadotropin (hCG). A megfelelő időben, az orvos vagy a nővér fogja Önnek follitropinra béta.

follitropin béta jön beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

béta-follitropin kétféle formája van: a patron és egy ampulla. Kérdezze meg orvosát, hogy a gyógyszerkészítmény az Ön számára.

Lehet, hogy tanítják, hogyan kell adni a gyógyszert otthon. Ha ön használ béta-follitropin otthon

Ha használja a Follistim® AQ patron

Az adagot a béta-follitropin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú béta-follitropin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Lehet tárolni Follistim® AQ patron vagy injekció hűtőszekrényben vagy szobahőmérsékleten. Ha tárolni a gyógyszert szobahőmérsékleten, csak akkor lesz jó, legfeljebb 3 hónapig, ha a lejárati kevesebb, mint 3 hónap. Ha a Follistim® AQ patron lett átszúrta egy tű, akkor tárolja legfeljebb 28 napig. A patront fénytől.

Helyes használata béta-follitropin

Dobja használt tűket és fecskendőket kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Kérdezze meg gyógyszerészét, orvos, vagy a nővér a legjobb módja annak, hogy dobja a maradék gyógyszert, üveg konténerek (ampullák), patronok, és egyéb kellékek. Nem szabad használni a maradék gyógyszert a üvegedényben (ampulla) vagy a patron.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatók használata közben follitropin béta, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Vér- és vizeletvizsgálat lesz szükség, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik.

Hívja fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben Ön használja follitropin béta. Lehet, hogy nagyobb a kockázata a méhen kívüli terhesség, ha teherbe esni, míg részt IVF vagy ICSI eljárásokat. A méhen kívüli terhesség lehet egy súlyos és életveszélyes állapotban. Azt is problémákat okozhat, amelyek megnehezítik, hogy terhes lesz a jövőben.

béta-follitropin növelheti a kockázatát, hogy egy vérrög, szívinfarktus, vagy a stroke. Ez inkább az emberek, akik már rendelkeznek a szívbetegség. Forduljon orvosához, rögtön ha mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban, a gyors vagy szabálytalan szívverés, szokatlan kipirulás vagy meleg a bőr, fokozott köhögés, légzési nehézség, hirtelen légzési nehézség, éjszaka, vagy rendellenes duzzanat a bokák vagy a lábak. Ezek tünetei lehetnek súlyos szívproblémák vagy a vérrögök képződését.

Azoknak a nőknek, akik a béta-follitropin

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Óvintézkedések használat közben béta-follitropin

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

béta-follitropin Side Effects

follikulus stimuláló hormon

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Follicle stimuláció urofollitropin, Menopur, GONAL-f, a follikulus stimuláló hormon Follistim, menotropins

Ovulációindukció Clomid clomiphene, HCG, Pregnyl, chorion gonadotropin (hCG), Ovidrel, Novarel, Menopur

Hipogonadizmus, Férfi tesztoszteron, Androgel, Axiron, HCG, Depo-tesztoszteron, Testim, Androderm, Pregnyl