családi gondozók rák (pdqâ®): szupportív ellátás [] -assessing gondozó igényeinek

Gondozó értékelés úgy történik, hogy megtudja, ha a gondozó támogatásra van szüksége a gondozás szerepét.

Előfordulása és Mortalit; Becsült új megbetegedések és halálesetek lágyszöveti szarkóma, az Egyesült Államokban 2014-ben: [1; Új ügyek: 12020; Halál: 4740; Lágyrész-szarkómák rosszindulatú daganatok merülnek fel, hogy bármely, a mezodermális szövetek a végtagok (50%), a törzs és retroperitoneum (40%), vagy a fej és a nyak (10%). A bejelentett nemzetközi előfordulási aránya tartomány 1,8-5 100.000 évente. [2; Kockázati tényezők és genetikai tényezők; A kockázat a szórványos lágyrész szarkóma …

A gondozó értékelést kell nézni, nem csak mi a betegnek szüksége van a gondozó, hogy nem, hanem az, amit a gondozó hajlandó és képes megtenni. Gondozó törzs fordulhat elő, ha a család gondozó nem rendelkezik a szükséges ismeretekkel, hogy érdekel a beteg számára. Az egészségügyi team támogatása gondozó ezen a területen.

Family gondozók jelenteni sok gond a gondozás tapasztalatait. Értékelés történik, hogy megtudja, mi a probléma, annak érdekében, hogy a gondozó a megfelelő támogatás. Támogató szolgáltatások segítségével a gondozó egészséges maradjon, tanulni gondozásban készségek, és továbbra is a gondozási szerepét, amelyek mind segítenek a beteg is.

Néhány tényező, amely befolyásolja a gondozó törzs

Gondozó jólét értékelik számos területen, hogy megtudja, milyen típusú segítségre van szükség.

Nincs egységes eszköz gondozó értékelést. Ez eltérő lehet az egyes gondozó és a család. Néhány tényező értékelni a kultúra, az életkor, az egészségügy, a pénzügyek és a szerepek és kapcsolatok. Támogató szolgáltatások ezután döntött, hogy segít, ha a gondozó szüksége van rá.

Kultúra

Tanulmányok kimutatták, hogy a családi kultúra befolyásolja, hogy hogyan kezelik a gondozó szerepét. Bizonyos kultúrákban, a család úgy dönt, hogy nem kap semmilyen külső segítség. A gondozók, akiknek nincs külső segítség, vagy segítséget más családtagok általában többet nyomott, mint azok, akik segítséget kapnak más forrásokból.