damiana: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Damiana Aphrodisiaca, Damiana Herb, Damiana Leaf, Damiane, feuille de Damiana, feuille de Damiane, Herba de la Pastora, Houx Mexicain, mexikói Damiana, Mizibcoc, öregasszony Broom, Oreganillo, rozmaring, ThĂBourrique, Turnera aphrodisiaca, Turne ..; Lásd az összes nevet Damiana Aphrodisiaca, Damiana Herb, Damiana Leaf, Damiane, feuille de Damiana, feuille de Damiane, Herba de la Pastora, Houx Mexicain, mexikói Damiana, Mizibcoc, öregasszony Broom, Oreganillo, rozmaring, ThĂBourrique, Turnera aphrodisiaca, Turnera diffusa , Turnéra diffusa- var. aphrodisiaca, Turnerae Diffusae folium, Turnerae diffusae herba, Turnera microphyllia; elrejtése nevek

Damiona egy vad bokor, hogy a nő Mexikóban, Közép-Amerikában és Nyugat-Indiában. A levél és szár arra használják, hogy a gyógyszert. Történelmileg, azt használják többnyire növeli a szexuális vágyat (afrodiziákumként); Damiana kezelésére használják fejfájás, ágybavizelés, depresszió, ideges gyomor, és a székrekedés, a megelőzés és a kezelés a szexuális problémák, növelése és fenntartása a mentális és fizikai állóképességet, és mint afrodiziákum; Egyesek belélegezni damiana egy enyhe “magas.

Damiana vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek hatással lehetnek az agy és az idegrendszer.

Elegendő bizonyíték fo; Szexuális problémák. A korai kutatások arra utalnak, hogy a vevő egy bizonyos kombinációjának tartalmazó termék damiana, L-arginin, a ginzeng, Panax ginseng, ginkgo, vitaminokkal és ásványi anyagokkal (ArginMax) javíthat a szexuális elégedettség növelése orgazmus gyakoriságát, és csökkenti a hüvelyszárazság a nők szexuális problémák, akik fejlesztésében érdekelt szexuális életüket; Fogyás. A korai kutatások arra utalnak, hogy a vevő egy bizonyos kombinációjának tartalmazó termék damiana, guarana és yerba mate csökkentheti a testsúlyt, akik túlsúlyosak, fejfájás; ágybavizelés; Depresszió; Ideges gyomorpanaszok; Székrekedés; Fellendítése szellemi és fizikai erőnlét; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát damiana e célra.

Damiana valószínűleg biztonságos, ha szájon mennyiségben gyakran megtalálható az élelmiszerekben. Damiona TALÁN biztonságos, ha szájon gyógyászati ​​mennyiségben, de már súlyos mellékhatások. Görcsöket és más hasonló tüneteket veszettség vagy sztrichnin mérgezés számoltak miután 200 gramm damiana kivonat; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: nincs elég megbízható információ biztonságát figyelembe damiana ha terhes vagy szoptat. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Diabetes: Damiana befolyásolhatja a vércukorszintet a cukorbetegek. Figyeljétek jelei alacsony vércukorszint (hipoglikémia), és ellenőriznie kell a vércukorszintjét óvatosan, ha cukorbeteg és használata damiana; Sebészet: Mivel damiana úgy tűnik, hogy befolyásolja a vércukorszint, van egy aggodalom, hogy ez zavarhatja a glikémiás kontroll alatt és a műtét után. Hagyja abba a damiana legalább 2 héttel a tervezett műtét.

Damiana csökkentheti a vércukorszintet. Cukorbetegség gyógyszerek is használják, hogy a vércukorszint csökkentésére. Figyelembe damiana együtt cukorbetegség gyógyszerek okozhat a vércukorszintje, hogy menjen túl alacsony. Ellenőriznie kell a vércukorszintjét szorosan. Az adagot a cukorbetegség gyógyszeres esetleg meg kell változtatni; Bizonyos gyógyszerek használt cukorbetegség közé glimepirid (Amaryl) gliburid (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), inzulin, pioglitazon (Actos), roziglitazon (Avandia), klórpropamid (Diabinese), glipizid (glükotrol) tolbutamid (Orinase) és mások .

A megfelelő adag damiana számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok damiana. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Alarcon-Aguilar, F. J., római-Ramos, R., Flores-Saenz, J. L. és Aguirre-Garcia, F. vizsgálata a hipoglikémiás hatása kivonatok négy mexikói gyógynövények normál és alloxan-diabeteses egerekben. Phytother Res 200; 16 (4): 383-386.

Alarcon-Aguilara, FJ, római-Ramos, R., Perez-Gutierrez, S., Aguilar-Contreras, A., Contreras-Weber, CC, és Flores-Saenz, JL Tanulmány az anti-hiperglikémiás hatást a növények használhatók antidiabetikumok. J Ethnopharmacol. 199; 61 (2): 101-110.

Godoi, AF, Vilegas, W., Godoi, RH, Van Vaeck, L., és Van Grieken, R. alkalmazása kisnyomású gázkromatográfiás-ion-csapda tömegspektrometria, hogy az elemzés a illóolaj Turnéra diffusa (Ward .) Urb. J Chromatogr.A 2-20-200; 1027 (1-2): 127-130.

Ito, T. Y., Trant, A. S. és Polan, M. L. Egy kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban ArginMax, egy étrend-kiegészítő javítására, a női nemi működés. J Sex Családi Ther 200; 27 (5): 541-549.

Nascimento, M. A., Silva, A. K., Franca, L. C. és Quignard, E. L., Lopez, J. A., és Almeida, M. G. Turnera ulmifolia L. (Turneraceae): előzetes tanulmányozása antioxidáns aktivitását. Bioresour.Technol. 200; 97 (12): 1387-1391.

Piacente, S., Camargo, E. E., Zampelli, A., Gracioso, J. S., Souza Brito, A. R., Pizza, C, és Vilegas, W. flavonoidokat és arbutin származó Turnéra diffusa-. Z Naturforsch. [C.] 200; 57 (11-12): 983-985.

Polan, M. L., Hochberg, R. B., Trant, A. S. és WUH, H. C. ösztrogén biológiai vizsgálata ginzeng kivonat és ArginMax, egy étrend-kiegészítő javítására női nemi működés. J Női Egészség (Larchmt.) 200; 13 (4): 427-430.

Alarcon-Aquilar FJ, római-Ramos R, Perez-Gutierrez S, et al. Tanulmány az anti-hiperglikémiás hatást a növények használhatók antidiabetikumok. J Ethnopharmacol 199; 61: 101-10.

Alcaraz-Melendez L, Delgado-Rodriguez J, Real-Cosio S. elemzése illóolajok a vad és mikroszaporított növények damiana (Turnera diffusa). Fitoterápia 200; 75: 696-701.

Andersen T, Fogh J. Fogyás és késleltetett gyomor kiürülését követően egy dél növényi készítmény túlsúlyos betegeknél. J Hum Nutr Diet 200; 14: 243-50.

Arletti R, Benelli A, Cavazzuti E, et al. Stimuláló tulajdonsága Turnera diffusa- és Pfaffia paniculata kivonatok a szexuális viselkedés hím patkányok. Psychopharmacology (Berl) 199; 143: 15-9.

Elektronikus Code of Federal Regulations. Cím 21. rész 182 – anyagok általánosan biztonságosnak. Elérhető: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & RGN = div5 & view = text & node = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

Zava DT, Dollbaum CM, Blen M. ösztrogén és progeszteron biológiai aktivitással élelmiszerek, gyógynövények, és a fűszereket. Soc Exp Biol Med 199; 217: 369-78.

Zhao J, Pawar RS, Ali Z, Khan IA. Fitokémiai vizsgálata Turnera diffusa. J Nat Prod 200; 70: 289-92.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió