dezmopresszin az ágybavizelés

Generic Nam; Brand Nam; desmopressi; DDAVP

A dezmopresszin hat a vesére, hogy csökkentse a termelt vizelet mennyiségét éjjel. Hatása utolsó körülbelül 7-12 órán át.

A dezmopresszin használják kezelésére ágybavizelés (primer éjszakai enuresis) gyermekek életkora 6 és idősebb. Dezmopresszint lehet használni néhány gyermek, ha más kezelés nem jártak sikerrel. Azt is lehet használni ideiglenes alapon, például, ha a gyermek van egy különleges éjszakán esemény.

A dezmopresszin általában hatékony, ha egy rövid időre, például idején érzelmi stressz alatt vagy többnapos utak vagy a kemping utazások.

A gyerekek, akik nedves az ágy 4 éjszaka egy vagy több hétig számíthat arra, hogy kevesebb nedves éjszaka, amikor ők dezmopresszin.

Gyermekek, akiknek a családjában az ágybavizelés úgy tűnik, hogy több sikert dezmopresszin mint más kezelések.

A legtöbb gyermek kevesebb éjszaka véletlen nedvesítő szedésekor dezmopresszin. De nedvesítő hajlamos kezdeni után újra abba a gyógyszer szedését. Dezmopresszin általában nem gyógyítja ágybavizelés.

Minden gyógyszernek lehetnek mellékhatásai. De sokan nem érzik a mellékhatásokat, vagy képesek kezelni őket. Kérdezze meg gyógyszerészét, a mellékhatások minden gyógyszer gyermeke az. Mellékhatások is szerepel az információ, hogy jön a gyógyszer.

Itt van néhány fontos dolgot gondolni

Azonnal hívja orvosát vagy más sürgősségi szolgálatok rögtön, ha gyermeke

Hívja fel orvosát, ha gyermeke

Általában az előnyöket a gyógyszer sokkal fontosabb, mint bármilyen enyhe mellékhatások; A mellékhatások elmúlnak gyermeke beveszi a gyógyszert egy ideig; Ha mellékhatások is zavarja a gyermek, és csoda, ha ő kell szednie a gyógyszert, forduljon orvoshoz. Ő lehet, hogy csökkentse az adagot, vagy megváltoztathatja a gyógyszert. Ne hirtelen a gyermek kilép a gyógyszer szedését, hacsak orvosa ezt mondja.

Légzési nehézség; Az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mellékhatások dezmopresszin nem gyakori, de lehetnek

Lásd Drug Reference egy teljes listáját a mellékhatások. (Drug Reference nem áll rendelkezésre minden rendszer.)

Egy nagyon ritka, de súlyos mellékhatás dezmopresszin súlyos vízvisszatartás okozza egyenlőtlenség a nátrium és a víz a szervezetben (az úgynevezett víz mérgezés, vagy hiponatrémia). Víz mérgezés kómát okozhat vagy halált okozhat. Egyes jelek víz intoxikáció aluszékonyság (levertség), hányás és hányinger. Ennek elkerülése érdekében a súlyos mellékhatás, gyermek vesz dezmopresszin ne igyon több mint 8 fl oz (0.2 L) folyadékok alatt 2-3 órán át lefekvés előtt.

Ne adjon dezmopresszint hogy a gyermek, aki olyan betegség, ami okozhatja a víz és / vagy elektrolit egyensúly, mint a láz, hasmenés vagy hányás, az influenza, vagy egy megfázás. Beszéljen orvosával, hogy megtudja, mikor biztonságos adni dezmopresszin a gyermek.

Az orvostudomány egyik a sok eszköz az orvos által kezelésére egy egészségügyi probléma. Ha gyermeke az orvostudomány az orvos azt javasolja, hogy javítja a gyermek egészségét és későbbi problémák megelőzése. Ha a gyermek nem veszi a gyógyszert rendesen, az egészségével (és talán az élet) veszélyben lehet.

Sok oka van annak, amiért az emberek nehezen veszik a gyógyszert. De a legtöbb esetben, hogy van valami, amit tehetünk. Javaslatokat, hogyan kell dolgozni körül a közös problémák, gyógyszereket szed, az előírásnak megfelelően.

Utógondozását egyik legfontosabb része a gyermek a kezelés és a biztonság. Ügyeljen arra, hogy, és megy minden találkozókat, és értesítse orvosát, ha a gyermek problémái. Ez is egy jó ötlet, hogy a gyermek teszteredményeket, és folyamatosan egy listát a gyógyszerek gyermeke az.

Töltse ki az új gyógyszert adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen megérteni ezt a gyógyszert.

Susan C. Kim, MD – Pediatric; Thomas Emmett Francoeur, MD, MDCM, CSPQ, FRCPC – Pediatrics

Szeptember 9, 2014

Csalánkiütés.

Fejfájás; Belly fájdalom; Hányinger; Egy kis vérnyomás-emelkedés és a hirtelen bőrpír (kipirulás) az arc; Hányás. Ha a gyermek hány gyógyszer bevételét követően, hívja az orvost azonnal.