diabetes és az öregedéssel szemmel: mit kell tudni

diabetes Trends

Ha több mint 50, és 2-es típusú, akkor szembe sok olyan szem problémák, mint az emberek, akik nem rendelkeznek a betegség, mint a szürkehályog és a glaukóma. De vannak lépés, amit megtehetsz, hogy fenntartsák a jó szem egészségének és megakadályozzák a látásvesztés.

Szürkehályog, amikor a szemlencse behomályosodik, egy gyakori oka a látás elvesztése, és normális része az öregedési folyamatot. Glaukóma, egy betegség, amely károsítja a látóideg, a világ egyik vezető oka a vakság az emberek több mint 60.

Ők nem jellemző a cukorbetegség, de lehet mutatni akár korábban, ha van. Minden attól függ, milyen jól vércukorszintjének. És ők csak két okból van szükség, hogy szorosan működjenek együtt az orvos, hogy tartsa a betegség ellenőrzés alatt.

Ha már van egy ilyen feltételek, forduljon szemorvos a kezelésről. Korai fellépés megakadályozhatja vakságot glaucoma. Műtét lehet eltávolítani a szürkehályog.

A diabeteses retinopathia a leggyakoribb típusú diabéteszes szembetegség. Minél tovább van a cukorbetegség, annál valószínűbb, hogy valamilyen fokú diabéteszes retinopátia. Milyen rossz lesz attól függ, hogy milyen jól lehet irányítani a vércukorszintjét.

Magas vércukorszint károsítja az ereket az egész testet, beleértve azokat a retina. Ez a vékony réteg fényérzékeny szövet vonalak a szem hátsó részében, és elküldi a fény az agyban. Ez az, amit lehetővé teszi, hogy látni.

Vannak 2 típusú

1. Háttér vagy nem proliferatív diabéteszes retinopátia (NPDR) rendelkező betegeknél: Ez a legkorábbi szakaszban. Sérült ereket kezdenek szivárogni a retinán. NPDR változásokat okozhat a szem, beleértve

2. proliferatív diabéteszes retinopátia (PDR): előrehaladott szakasza elsősorban akkor történik, amikor a hajók a retina közelről és megfosztja azt a vér. Arra törekszik, hogy a kínálat a vér az érintett terület, a retina hoz létre új, de abnormális és gyenge hajó. Ezek nőnek a rossz helyen, és könnyen törnek. PDR okozhat súlyosabb látásromlás, mint NPDR.