diagnózis és kezelés a méhnyakrák

Minden nő kell egy rendszeres kismedencei vizsgálat és Pap-teszt, amely teszteli a nyaki sejt minta rendellenességek. Együttesen ezek az eljárások kimutatására méhnyakrák 95% -át az idő, gyakran hosszú, mielőtt a betegség tüneteit okozza.

Ha a Pap-teszt kóros, orvosa tesztelni újra. Nemrégiben néhány orvos elkezdték tesztelni HPV idején Pap kenet. Ha a magas kockázatú HPV található nők abnormális Pap teszt, az orvosok hajlamosabbak csinálni egy kolposzkópia (nagyított vizsga a méhnyak).

Tudjon meg többet a méhnyakrák

alapjai

Tünetek

Kezelés

Megelőzés

Ha egy második Pap-teszt kóros, vagy a HPV-teszt pozitív, orvosa szemmel vizsgálja a méhnyak által kolposzkópia és vegye szövetminta (biopszia), bármilyen nyilvánvaló rendellenesség értékelésre. Ha a biopszia megerősíti a rák, a további vizsgálatok fogják meghatározni, hogy a betegség terjedését. Ezek a vizsgálatok lehetnek

Lehet, hogy orvosa rendelhet számos vér- és vizeletvizsgálat, valamint máj- és vesefunkció vizsgálatok.

Essential szűrővizsgálatok Minden nőnek szüksége van

Az opciók kezelésére méhnyakrák függ a betegség stádiumától. A színpad méretét tükrözi a daganat, és milyen messze terjed az egész szervezetben.

Vizsgálata, amelynek tartalmaznia kell ellenőrzés, tapintása, kolposzkópia, kaparás a belsejében a csatorna a méhnyak (endocervicalis kürettázs). Lehetséges értékelése a belsejében a méh egy kamerával (hiszteroszkópia) is el lehet végezni; A biopszia a húgyhólyag és a végbél, hogy fog kinézni a rák átterjedt a közeli szervek. Ez keresztül történik cisztoszkópia (a hatálya kerül a húgycsövön keresztül a hólyagba, hogy mintát sejt) vagy végbéltükör. (A cső kerül a végbélbe, hogy vizsgálja meg, és biopszia); Intravénás urográfia festékanyagot teszt nézni a húgycső és a húgyhólyag, bizonyítékot keresve a rák terjedését; És irrigoszkópiát proctosigmoidoscopy, vagy szigmoidoszkópos, amely egy vékony, cső-szerű eszköz, hogy értékelje a végbél és a vastagbél; Mellkas röntgen keresni terjedését a rák a tüdő és a csontváz; Csont vizsgál, hogy ellenőrizze a csontokat a rák terjedését; Különböző radiológiai vizsgálatokkal, hogy lehet használni, hogy a terjedését a tumor: a CT, MRI, PET-CT vagy amely ellenőrzi elterjedt a mellkas vagy a has vagy a medence.