diapering baba: pelenka kiütés, gombás fertőzés

 archívumok tartalmát 2 év után, hogy biztosítani tudjuk az olvasók könnyen megtalálják a legidőszerűbb tartalom; Ahhoz, hogy megtalálja a legfrissebb információkat, kérjük, adja meg a téma érdekes a keresési mezőbe.

Van a baba zavarta pelenkakiütések? Sok dolog, amit tehetünk, hogy megakadályozzák és kezelni ezt a problémát, azt mondja gyermekorvos Laura Jana, MD, társszerzője fejezet haza a Newborn: a születéstől a valóság.

Két fő oka a pelenka kiütés: érintkezés irritációt és az élesztőt.

Babák, akik antibiotikumot szed (vagy akinek a szoptató anyáknak szedi őket) hajlamosabbak az ilyen típusú pelenka kiütés, mert a gyógyszer megöli a hasznos baktériumokat, hogy tartsa élesztő növekedését. Plusz, az antibiotikumok hasmenést okozhatnak, ami irritálja a bőrt.

Változás a baba pelenka, amint tudod, hogy nedves vagy szennyezett. Azonban, ha a kicsi is szundikált, és ő nem érzékeny a bőre, amely hajlamos a pelenka kiütés, akkor valószínűleg várni, amíg ébren van. Igaz, ha fordult az éjszakát, és tudja, hogy a baba egy piszkos pelenka, nem engedte aludni egész éjjel.

Néhány szülő szeretné használni baba por csökkentésére nedvességet a pelenka területen. Kukoricakeményítő ténylegesen ronthatja élesztő pelenka kiütés. Ha a használni kívánt port, győződjön meg róla, hogy nincs talkum. Öntse a port óvatosan a kezedbe, távol a baba arcát, majd finoman pat fenekét.

Gyakori pelenka változások kötelező. Minden változik, akkor meg kell tisztítani a pelenka területet meleg vízzel és egy puha mosogatórongy vagy baba törlőkendő, amely nem tartalmaz a bőrt irritáló alkohol vagy illat.