első – omeprazol

Terápiás Osztály: Gyomorsav-inhibitor

Használja a First – Omeprazol

Farmakológiai Osztály: protonpumpa-gátló

Az omeprazol kezelésére is alkalmazzák a Zollinger-Ellison-szindróma, olyan állapot, amikor a gyomor termel túl sok sav.

Az omeprazol kezelésére is használják emésztési zavarok, olyan állapot, ami miatt a gyomorsavtúltengés, böfögés, gyomorégés, emésztési zavar vagy.

Ezen túlmenően, az omeprazol megelőzésére használt tápcsatorna felső vérzés súlyos betegek.

Az omeprazol egy protonpumpa-inhibitor (PPI). Úgy működik, hogy csökkenti a sav mennyiségét által termelt a gyomorban.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény mind over-the-counter (OTC) és az orvos előírása szerint.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt először – Omeprazol

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát omeprazol gyermekek 1-16 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták gyermekeknél 1 évnél fiatalabb korban ..

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát omeprazol az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely az omeprazol. Lehet, hogy nem kifejezetten az első – omeprazol. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha használja ezt a gyógyszert recept nélkül, kövesse az utasításokat a gyógyszer címkéjén.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Vegye omeprazol kapszulák vagy késleltetett hatóanyagleadású kapszula étkezés előtt, lehetőleg reggel. Az omeprazol tabletta bevehető étkezés közben, vagy éhgyomorra. Vegyük omeprazol por belsőleges szuszpenzióhoz éhgyomorra, legalább 1 órával étkezés előtt. Részesülő betegeknél a folyamatos etetés egy csövön keresztül, etetés átmenetileg meg kell szakítani mintegy 3 óra előtt és 1 órával a beadás után az omeprazol por belsőleges szuszpenzióhoz.

Ez eltarthat néhány napig, amíg ezt a gyógyszert elkezdi enyhíti hasfájás. Hogy segítsen enyhíteni a fájdalmat, savkötők lehet venni omeprazol, kivéve, ha az orvos által elmondottaknak nem használja őket.

Ha ezt a gyógyszert szedi kezelésére fekély, amely együtt jár a H. pylori fertőzés, együtt vegye be, a antibiotikumok (pl amoxicillin, klaritromicin) ugyanabban a napszakban.

Lenyelni a kapszulát vagy tabletta omeprazol egész. Ne nyissa ki a kapszulát. Ne törje össze, törés, vagy rágja szét a kapszulát vagy tablettát.

Ha nem tudja lenyelni a omeprazol késleltetett hatóanyagleadású kapszulák, akkor nyissa meg, és megszórjuk a pellet a kapszulában lévő egy evőkanál almaszósz. Ezt a keveréket azonnal le kell nyelnie egy pohár hideg vízzel. Az almaszósz ne legyen forró és legyen puha ahhoz, hogy lenyelhető rágás nélkül. Ne rágja szét vagy törje össze a pellet.

Megfelelő az omeprazol

Ahhoz, hogy a por belsőleges szuszpenzióhoz

Ahhoz, hogy a késleltetett hatóanyag-leadású orális szuszpenzió

Ha használja a késleltetett felszabadulású orális szuszpenzió orrüregi vagy gyomorszonda

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Óvintézkedések használat közben First – Omeprazol

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. Vér, vizelet, és más laboratóriumi vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Ha Ön vagy a gyermek állapota nem javul, vagy ha rosszabb lesz, kérdezze meg orvosát.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke ázsiai rokonok, mint a filippínó, kínai, japán, koreai, tajvani vagy. Lehet, hogy egy kisebb adagot ebből a gyógyszerből kezelésére erozív nyelőcsőgyulladás.

Ez a gyógyszer néha adni más gyógyszerekkel együtt fekélyek kezelésére. Legyen biztos benne, a kockázatok és a megfelelő használata bármely más gyógyszert az orvos Önnek vagy gyermekének együtt omeprazol.

Az omeprazol okozhat súlyos típusú allergiás reakció, amikor a betegek kezelésére használják feltételek antibiotikumokkal kezelik. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke viszketés, légzési nehézség vagy nyelési, vagy duzzanat a kéz, arc, vagy száját, miközben Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert.

Atrófiás gastritis (a gyomorban) előfordulhat, különösen akkor, ha ezt a gyógyszert hosszú ideig. Beszéljen orvosával, ha Ön vagy gyermeke is aggályai vannak ezzel.

Először – Omeprazol Side Effects

omeprazol

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van láz, ízületi fájdalom, bőrkiütés, duzzanat a test, láb, vagy boka, vagy szokatlan súlygyarapodás, miután megkapta ezt a gyógyszert. Ezek lehetnek tünetei az akut interstitialis nephritis.

A kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert hosszú ideig megnehezítheti a tested, hogy felszívja a B12 vitamin. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke aggályai vannak a B12-vitamin-hiány.

Súlyos gyomor állapotok előfordulhatnak a gyógyszer szedése alatt egyedül vagy együtt antibiotikumok. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke egynél több ilyen tünet: hasi vagy gyomorgörcs, puffadás-érzés, vizes és súlyos hasmenés ami szintén véres néha láz, hányinger vagy hányás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata annak, törések a csípő, csukló és a gerinc. Ez nagyobb valószínűséggel, ha 50 éves vagy annál idősebb, ha a nagy dózisú ezt a gyógyszert, vagy használja azt egy évig vagy tovább.

Ez a gyógyszer okozhat hypomagnesiaemia (alacsony magnézium a vérben). Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha ezt a gyógyszert szedi, több mint egy év, vagy ha ezt a gyógyszert szedi együtt digoxin (Lanoxin®) vagy egyes vízhajtók vagy “vízhajtók”. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha görcsök (rohamok), gyors, verseny, vagy szabálytalan szívverés, izomgörcsök (tetania), remegés, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy előbb meg orvosát, vagy ha azt mondta, hogy erre az orvosa.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, mielőtt még az orvosi vizsgálatok.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept (pl atazanavir, nelfinavir, Reyataz®, Viracept®) és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

GERD omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Barrett-nyelőcső omeprazol, pantoprazol, Nexium, Prilosec, Protonix, Dexilant

Erozív nyelőcsőgyulladás omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Nyombélfekély omeprazol, pantoprazol, ranitidin, Prilosec, Protonix, famotidin