emésztési ultrahang kimutatására ciszták, növekedések, a rák, és több

Ultrahang vizsgálat segít a diagnózis egy széles betegségek és állapotok, beleértve a gyomor problémák, epehólyag vagy hasnyálmirigy-problémák, és a hasi fájdalom. Során egy ultrahangos vizsgálat nagyfrekvenciájú hanghullámok, nem hallható az emberi fül számára, közvetíti a test szöveteiben segítségével olyan eszköz úgynevezett jelátalakító, amely továbbítja az adatokat a számítógép, amely megjeleníti az adatokat a monitoron.

Mi a lépben és mi okozza a megnagyobbodott lép (splenomegaly); A lépet alatt ül a bordák a bal felső része a has felé a hátad. Ez egy olyan szerv, amely része a nyirokrendszer és működik, mint egy vízelvezető hálózat, amely megvédi a szervezetet a fertőzés Termelt fehérvérsejtek a lépben elnyelje a baktériumokat, elhalt szövetek és egyéb idegen anyagot, eltávolítja őket a vér, mint a vér áthalad rajta. A lépet is fenntartja az egészséges vörös és fehér vérsejtek és vérlemezkék, …

Ultrahang lehet kimutatására használják sok emésztési problémák, beleértve a

Tanulmányok kimutatták, hogy az ultrahang általában biztonságos. Nincs ismert káros mellékhatásokat, és gyakorlatilag nincs kellemetlen érzés a vizsgálat során. Ezen túlmenően, az ultrahang nem használ sugárzás, röntgen vizsgálatok nem. Bár nincsenek ismert kockázatok, ultrahang felmelegszik szöveteket a szervezetben, és szintén okozhat gáz zsebek (más néven kavitáció) alkotnak. A lehetséges hosszú távú hatásai ezek nem ismertek.

Mielőtt a Ultrahang

Általában nincs szükség speciális előkészítésre egy ultrahang. Attól függően, hogy milyen típusú vizsgálat, akkor lehet, hogy igyon folyadékot, mielőtt az ultrahang, vagy akkor lehet kérni, hogy gyorsan több órán át az eljárást.

Az ultrahang

FORRÁS

Radiológiai Társaság Észak-Amerikában.

FDA.