endarterectomia a szűkület a 70% -os vagy annál nagyobb tünetek

A kutatások világosan mutatják, hogy a carotis endarteriectomia több előnnyel, mint kezelés a gyógyszert, ha a tünetek, és 70% vagy nagyobb szűkület (). A tünetek közé tartozik a korábbi TIA vagy enyhe agyvérzés. 1

A kutatások azt mutatják, hogy a sebész kell egy komplikáció aránya nem több, mint 6% az ezt az eljárást figyelembe kell venni jótékony vagy őt betegeknél. Ha ez az arány 6% -nál magasabb, a kockázatok meghaladják az előnyöket. Ez azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel komplikációk a műtét, mint előnyös, hosszú távú csökkenése a stroke kockázatát. 2

Ahhoz, hogy megtalálja a sebész szövődmények aránya, kérdezze ő irodája, a kórház, ahol a műtét fog történni, és tartsd be a Medical Association. Hozzáférés az információkat eltérhet állam.

A másik dolog, hogy fontolja meg, a kórházban is. Általában a nagyobb kórházak és a regionális egészségügyi központok botok, amelyek több carotis endarterectomies, mint a kisebb kórházak. Ellenőrizze, hogy hány ilyen eljárások történik a kórházban minden évben.

Rerkasem K, Rothwell PM (2011). Carotis endarteriectomia tüneti carotis szűkület. Cochrane Database of Systematic Reviews (4).

Kernan WN, et al. (2014). Irányelvek a stroke megelőzésére stroke és tranziens ischaemiás attack: A irányelvei az egészségügyi szakembereknek a Heart Association / Stroke Association. Stroke, 45 (7): 2160-2236. DOI: 10,1161 / STR.0000000000000024. Accessed július 22, 2014.

E. Gregory Thompson, MD – Internal Medicin; Karin M. Lindholm, DO – Neurológiai

Augusztus 6, 2014