endometrium (a méh) rák-vizsgák és tesztek

Ahhoz, hogy ellenőrizni fogja a tüneteit, az orvos fogja kérdezni a kórtörténetét, és nem a fizikális vizsgálat. Ez magában foglalja a kismedencei vizsgálat.

Előfordulása és Mortalit; Becsült új megbetegedések és halálesetek endometrium (méhtest) rák az Egyesült Államokban 2014-ben: [1; Új ügyek: 52630; Halál: 8590; A rák az endometrium a leggyakoribb nőgyógyászati ​​malignus az Egyesült Államokban és a számlák 6% -a emlôrákok; Klinikai jellemzők; Rendszertelen hüvelyi vérzés korai jele, hogy a legelső tünet, és az ok, amiért a betegek többsége a rendkívül gyógyítható méhnyálkahártya daganat …

További vizsgálatok lehetnek

Vizsgálata az endometrium rák azt mutatják, hogy van endometrium hyperplasia. Ez nem rák, hanem alakulhatnak rák. Az egyik típusú hyperplasia, atípusos hyperplasia adenomatous, előrehaladtával a daganatos megbetegedések közül 1 3 nő. 2

Ha a rák található, műtét történik, hogy megtudja, mennyi a rák nőtt (színpadi és minőségű), és kezelje azt ugyanabban az időben.

A műtét előtt egy képalkotó vizsgálat végezhető, hogy a rák átterjedt a has és a kismedence. Ez segít megtervezni a kezelést. Képalkotó vizsgálatok lehetnek a CT vagy az MRI.

További vizsgálatokat végzett műtét előtt lehetnek

Nincs rutin szűrővizsgálat az endometrium rák. A Cancer Society azt tanácsolja a nők, akik közelednek menopauza, hogy megismerjék a kockázatok és tünetek méhtestrák. 3

Magas kockázatú nők, akiknek nincs terhesség tervek elkerülhetik ezeket a daganatok, amelyek a méh, a petevezeték és a petefészkek eltávolítása. 4

A hüvelyi kismedencei UH. Ez hanghullámokat létrehozni képeket a méh. A képek azt mutatják, hogy milyen vastag a méhnyálkahártya. Egy vastag endometrium jele lehet a rák posztmenopauzában. Ultrahang is segíthet megmutatni, hogy rákos nőtte ki magát a méhizomzat; A hiszteroszkópia. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy megtekinthesse a belsejében a méh, és kap egy endometrium szövet minta; Kitágulását és curettage (D & C). Ezt a vizsgálatot elvégezni, hogy egy szövetminta belülről a méh. Ez történhet ugyanabban az időben, mint egy hiszteroszkópia.

A teljes vérkép (CBC), hogy ellenőrizze a vérszegénység és egyéb kóros értékeket; A rák antigén (CA) 125 teszt. Ez a teszt segít azonosítani a rák, amely azt átterjedhet (áttétet); A mellkas röntgen, hogy ellenőrizze a rákos sejtek, amelyek már elterjedt (áttéteket képzett) a méhből.

A nők azt tanácsolják, hogy jelentse, hogy az orvosok váratlan vérzés vagy pecsételő vagy szokatlan hüvelyi folyás; Veszélyeztetett nők számára Lynch szindróma tanácsolják, hogy ellenőrizni kezdve minden évben évesen 35. Miután ezt a kockázatot is jelent nagy eséllyel petefészek- és / vagy a méhrák.