eosinophil oesophagitis tünetei, diagnózisa és kezelések

Allergia Trends

Nyelőcsőgyulladás (mondjuk: “ee-sof-uh-JY-tus”) az irritáció vagy gyulladás a nyelőcsőbe. Ez az a cső, amely hordozza ételt a torok, hogy a gyomorban. Eozinofil (mondjuk: “ee-uh-sin-uh-fill-ick”) nyelőcsőgyulladás, az irritáció okozta fehérvérsejtek eozinofil a nyelőcsőben.

Ah, esik. A tökéletes alkalom, hogy külső hosszú séták a környéken, túrák a hegyekben, és az őszi kertészeti; De, hogy “ah” hamar “ah-Choo” ha az egyik a 36 millió sokan a világon szezonális allergiás problémákat. Az orrfolyás, szemviszketés, és a torlódások – minden tipikus őszi allergiás tünetek – lassítja le, és hogy te szerencsétlen; Bár nem voltak drámai előrelépések a közelmúltban allergia kezelés, szakértők szerint, ha az allergia hajlamos, akkor egy több …

Eozinofil sejtek általában nem a nyelőcsőben. Ezek egy részét az immunrendszert. A szervezet küldi ki válaszul egy allergiás reakció. Ez oda vezetett, szakértők úgy vélik, hogy az allergia -especially ételallergia -May okozhat EoE. Azok, akik EoE gyakran más típusú allergia is, mint szénanátha, ekcéma, vagy asztma.

EoE is előfordulhat gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt. Ez sokkal gyakoribb a férfiaknál, mint a nőknél. Lehet családokban.

A felnőttek, a tünetek közé tartozik

Gyermekeknél gyakori tünetek közé tartozik

Diagnosztizálni EoE, orvos fogja kérdezni a tünetek, és nem endoszkópia. Ehhez a vizsgálathoz, az orvos tesz egy vékony, hajlékony csövet le a torkán, hogy nézd meg a nyelőcső. A vizsgálat alatt, az orvos fog kis szövetmintát vagy biopsziát, az Ön nyelőcső, a gyomor és a vékonybél. A szöveti mintákat küldött a laborba, és nézett mikroszkóp alatt.

Lehet kérni, hogy a gyógyszert a savas reflux 2 hónapig előtt endoszkópia. Ez segíteni fog az orvos megtudja, ha a gastrooesophagealis reflux betegség (GERD) okozza a tüneteket.

EoE általában diagnosztizálják és kezelik a szakember úgynevezett gasztroenterológus.

Ha diagnosztizáltak EoE, érdemes látni allergológus. Ez a fajta orvos tehet tesztek találni, milyen ételek, ha allergiás vagy.

Nyelési. Ez a leggyakoribb tünet. Ez fájhat lenyelni. Vagy úgy érzik, mint az élelmiszer beszorul a torkán; Mellkasi fájdalom vagy a felső has; Gyomorégés.

Hajlandó enni; Nem gyarapodik, mint várták; Hányinger vagy hányás; Belly fájdalom.

Változó a diéta általában a kezelés első lépéseként EoE. Ha már tesztelték, és tudom, az étel allergének, akkor csak elkerülni ezeket az élelmiszereket. Ha nem, akkor orvosa javasolhatja egy ilyen étrend

Kivágása élelmiszereket okoznak EoE. Ez azt jelentené, elkerülve a tej, tojás, búza, szója, dió, és a tenger gyümölcsei; Cseréje minden szilárd ételek egy speciális folyadék fehérje diéta.