ergotamines migrénes fejfájás

Generic Nam; Brand Nam; dihydroergotamin; Migrana; ergotamin és koffein; Cafergot, Migergot

Ergotamines keskeny (összehúzódnak) erek az agyban. Nem világos, hogyan működnek, hogy megállítsa a migrén. Ezek a gyógyszerek állnak rendelkezésre a különböző formákat függően a gyógyszer, beleértve a tablettákat, nazális spray, kúpok és injekciók.

Ergotamines lehet használni, hogy hagyja abba, vagy tüneteinek kezelésére egy feltörekvő migrén.

Ergotamines óta használják sok éve kezelésére fejfájás fájdalom és egyéb tünetek társított migrén. De ezek a gyógyszerek nem lehet olyan hatékony, mint más migrén gyógyszerek, például triptánok. 1

Dihidroergotamin hatékonyak lehetnek olyanok, akik nem kapnak mentességet a triptánok. 1

Minden gyógyszernek lehetnek mellékhatásai. De sokan nem érzik a mellékhatásokat, vagy képesek kezelni őket. Kérdezze meg gyógyszerészét, a mellékhatások az egyes gyógyszer szedése. Mellékhatások is szerepel információ, hogy jön a gyógyszer hatását.

Általában az előnyöket a gyógyszer sokkal fontosabb, mint bármilyen enyhe mellékhatások; A mellékhatások elmúlnak szedése a gyógyszer egy darabig; Amennyiben mellékhatások is zavarom, és csoda, ha meg kell tartani a gyógyszer szedését, forduljon orvoshoz. Ő lehet, hogy csökkenti a gyógyszer adagját, vagy megváltoztathatja a gyógyszert. Ne hirtelen kilép a gyógyszer szedését, hacsak ezt orvosa nem tanácsolja.

Itt van néhány fontos dolgot gondolni

Azonnal hívja orvosát vagy más sürgősségi szolgálatok azonnal, ha van

Hívja fel orvosát azonnal, ha van

Légzési nehézség; Duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Kérdezze meg orvosát, ha

Gyakori mellékhatások a gyógyszer tartalmazza

Lásd Drug Reference egy teljes listáját a mellékhatások. (Drug Reference nem áll rendelkezésre minden rendszer.)

Túlzott migrén gyógyszer is okozhat rebound fejfájás. Rebound fejfájás különböznek a migrénes fejfájást. Ezek általában kiváltott fájdalom után a gyógyszer már lekopott, és kéri, hogy újabb adagot. Végül kapsz egy fejfájás, amikor abbahagyja a gyógyszer szedését. Ügyeljen arra, hogy a migrén gyógyszer kizárólag az orvos által előírt.

Ergotamines nem kell venni a triptánok (például Imitrex).

Csalánkiütés; A túladagolás tünetei a ilyen; Szédülés, gyengeség, vagy szélsőséges álmosság; rohamok; Súlyos hányinger, hányás, hasi fájdalom, hasmenés vagy.

Ez egy jó ötlet, hogy elkerüljék a dohányzás vagy dohány helyettesítő termékek után több órával ezen gyógyszerek valamelyikét szedi. A dohányzás vagy egyéb formái nikotin növelheti a mellékhatások ergotamines.

Ergotamines tehet meg érzékenyebb a hideg időjárás. Ruha melegen és ha kell, korlátozza az idő hideg időben.

Az orvostudomány egyik a sok eszköz az orvos által kezelésére egy egészségügyi probléma. Gyógyszert szed, az orvos azt javasolja, javítja az egészséget és megakadályozhatja a jövőbeli problémákat. Ha nem veszi a gyógyszert rendesen, akkor lehet üzembe az egészségügyi (és talán az élet) veszélyben.

Sok oka van annak, amiért az emberek nehezen veszik a gyógyszert. De a legtöbb esetben, hogy van valami, amit tehetünk. Javaslatokat, hogyan kell dolgozni körül a közös problémák, gyógyszereket szed, az előírásnak megfelelően.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha terhes, mell -feeding, vagy tervezi, hogy terhes. Ha kell használni ezt a gyógyszert, beszéljen orvosával arról, hogyan lehet megelőzni a terhességet.

Utógondozását egyik legfontosabb része a kezelés és a biztonság. Ügyeljen arra, hogy, és megy minden találkozókat, és értesítse orvosát, ha problémái vannak. Ez is egy jó ötlet, hogy a teszteredményeket, és folyamatosan egy listát a gyógyszerek szedése.

Töltse ki az új gyógyszert adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen megérteni ezt a gyógyszert.

Kábítószer a migrén (2011). Kezelési irányelvek az orvosi Letter, 9 (102): 7-12.

Anne C. Poinier, MD – Internal Medicin; Colin kréta, MD, CM, FRCPC – Neurológiai

Március 12, 2014

Viszkető; Bizsergés vagy gyengeség a kéz- vagy lábujjak; Duzzanat a láb, a lábszár, vagy az ujjait.

Égő érzés, bizsergés, szárazság vagy fájdalom az orr (orrspray); Változás az ízérzékelés (orrspray); Hasmenés; Hányinger.