érzelmi evés – téma áttekintése

Érzelmi evés azt jelenti, hogy enni más okból, mint az éhség. Lehet enni, mert te szomorú, depressziós, stresszes, vagy magányos. Vagy lehet használni az élelmiszer, mint a jutalom. Élelmiszer lehet nyugtató és elvonja a figyelmét a mi igazán bántja.

Érzelmi evés zavarhatja, hogy az egészséges ételek. És ez is tartsa meg a szerzés egészséges testsúlyt és az ott tartózkodó.

Mindenki eszik eltérő okok miatt az éhség, ha egy darabig. De ha azt veszi észre, hogy gyakran éri az élelmiszer unalomból vagy a kényelem, akkor lehet enni az érzelmi okokból.

Közös jelei érzelmi evés

Az egyik módja annak, hogy kitaláljuk, hogy mi váltja ki az érzelmi evés tartani élelmiszer-napló.

Írja le, hogy mikor és mit eszik. Szintén leírja mit csinálnak, és az érzés, mielőtt elkezdett enni. Akkor használja ezt az információt megtalálni minták az étkezési szokások. Például, lehet, hogy észre, hogy minden alkalommal, amikor elkezd aggódni egy megbízást a munka, veszel egy egészségtelen táplálékot az irodából automatából.

Változó az étkezési szokások, ha több a stressz az életedben; Evés, ha nem éhes, vagy ha tele van; Evés elkerülni foglalkozik a stresszes helyzetet; Evés, hogy megnyugtassa az érzéseit; Segítségével az élelmiszer, mint a jutalom. (Például: “Ez valóban nehéz feladat / megbízás / érv. Kell egy kis fagyit / cukorka / popcorn!”)