esti kankalinolaj

Gyakori elnevezések: ligetszépe olaj is ismert este primroseand közös ligetszépe.

Hatékonysági értékelés

Ooo … Pozitív klinikai vizsgálatok

Biztonsági értékelés

A ligetszépe egy nagy, finom vadvirág őshonos Észak-Amerikában, és nem valódi kankalin. A virágok általában mindössze 1 este. Primrose van sárga virágok, és a gyümölcs száraz pod, amely sok apró mag.

Ligetszépe olaj hatásos lehet reumatoid artritisz kezelésére, valamint diabetikus idegi rendellenességek, Hatékonyságát azonban nem egyértelmű a kezelés az olyan típusú ekcéma, hőhullámok, emlőfájdalom, vagy sclerosis multiplex.

Ligetszépe olajat orálisan a klinikai vizsgálatok során dózisban 6 és 8 g / nap felnőtt és 2 és 4 g / nap gyermekeknél. A tipikus tartalmát gamma-linolénsav (GLA) az olaj 8% -ról 10%.

Ellenjavallatok még nem azonosították.

Biztonság és hatékonyság a terhesség és a szoptatás nem bizonyított. Következő egy nő az orális és hüvelyen ligetszépe olaj nyaki érés előtt egy héttel a szülés, a gyermekágy következtében tapasztalt átmeneti bőrfoltok vérzés miatt a bőr alá. Mindkét linolsav és GLA rendszerint jelen vannak az anyatejben, és okkal feltételezhető, hogy a ligetszépe olaj használata biztonságos a szoptatás ideje alatt.

Egy ügy jelentés létezik közötti interakció a ligetszépe olaj és a lopinavir amelyben lopinavir vérszintjét elég magas okoz toxicitást.

Ligetszépe olaj volt a korábban feltételezett, hogy csökkentse a görcsküszöböt szkizofrén betegek azonban ezt most vitatják.

Semmilyen mérgező, támogatása a rák, vagy a születési rendellenességek számoltak be.

Referenciák