eszik a távon azt jelentheti, hogy többet eszik később –

Amy Norton

HealthDay Reporter

Csütörtök, augusztus 20, 2015 (HealthDay News) – Eating “útközben” lehet megakadályozni az emberek, akik figyelik a tömeg, az új kutatás azt sugallja.

A tanulmány, amely magában foglalja a három csoport mindegyike 20 nő, tesztelte a hatását a különböző formáit “figyelmetlen” nassolás – evés séta közben, TV nézés vagy beszélget. Úgy találták, hogy a nők körében, akik jelenleg a fogyókúra, evés közben mozgó volt olyan nemkívánatos hatás: ettek lényegesen nagyobb, mint a többi fogyókúrázók egy rövid idő múlva.

Ez nem világos, hogy az eredmények, egy “mesterséges” laboratóriumi vizsgálat, jelentheti a súly-tudatos emberek, a kutatók szerint.

“A valós világban sok más tényező – például [élelmiszer] a rendelkezésre állás, a hangulat és az egymásra gyakorolt ​​nyomás -, hogy befolyásolja, hogy mit és mennyit eszünk,” mondta a vezető kutató Jane Ogden, a professzor a egészségpszichológia Egyetem Surrey, Anglia.

De, “tette hozzá,” az eredmények e tanulmány azt jelzi, hogy a fogyókúrázóknak, evés útközben is jól vezethet, hogy ezek a túlevés később a nap folyamán.

Miért lenne az? Szerint Ogden, lehet, hogy egy mentális hatás: az emberek, akik esznek a távon nem lehet teljesen tisztában, mit eszik, vagy úgy érzik, mintha “megérdemlik” több étel később, mert, hogy aktív.

És fogyókúrázók lehet különösen hajlamosak a gondolkodásmód, Ogden mondta. Mert szokás megtagadják maguktól, magyarázta, akkor sokat eszik, amikor úgy érzik, hogy már elért bizonyos extra kalóriákat.

Nem valószínű, hogy a nők ebben a vizsgálatban nem ténylegesen szüksége van az extra kalóriákat, a kutatók szerint. Azok, akik ettek útközben egyszerűen megkerülte a folyosó öt percig, így a kalória-égető minimális volt.

Ezzel ellentétben, a kalóriabevitel, csak egy rövid idő múlva lényegesen nagyobb volt, mint a fogyókúrázók, aki snacked tévénézés közben, vagy beszélget. Voltak különösen kedvelte gobbling csokoládét.

Jennifer McDaniel, a dietetikus, egyetértettek abban, hogy a fogyókúrázók, akik esznek útközben esetleg úgy érzi, hogy már megszerezte a jogot arra, hogy kényeztesse.

“Mi gyakran túlbecsülik, mennyire éget, ha mozgunk, és úgy vélem, hogy még séta, csak öt percig potenciálisan igazolható a bevitt [csokoládé],” mondta McDaniel, szóvivője az Academy of Nutrition és Dietetikai.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …