ételallergia vizsgálat és diagnosztika

Nincs szabványos vizsgálati használt megerősíteni vagy kizárni az élelmiszer-allergia. Az orvos mérlegelni fogja egy sor dolgot, mielőtt a diagnózis. Az alábbiak segítenek eldönteni, ha allergiás vagy az élelmiszer vagy ha a tünetek által okozott valami mást

Bőrpróba. A bőrpróba meghatározhatja a reakció, hogy egy adott élelmiszer. Ebben a tesztben egy kis mennyiségű a feltételezett élelmiszer kerül a bőr a alkar vagy hátra. A bőr ezután megszúrta egy tűvel, hogy egy kis mennyiségű anyag alatt a bőr felületén.

Ha allergiás az adott anyagra tesztelt, dolgozzon ki egy emelt bump vagy reakció. Tartsuk szem előtt, pozitív reakciót ez a vizsgálat önmagában nem elég, hogy erősítse meg az élelmiszer-allergia.

Eliminációs diéta. Lehet kérni, hogy megszüntesse gyanús élelmiszerek egy-két hétig, majd hozzáadjuk az élelmiszer tételeket vissza a diéta egyesével. Ez a folyamat segít kapcsolatot tünetek, meghatározott élelmiszerekre. Ez azonban nem egy üzembiztos módszer.

Pszichológiai tényezők, valamint a fizikai tényezők jöhetnek szóba. Például, ha azt hiszed érzékeny élelmiszer, választ válthatna ki, hogy nem lehet egy valódi allergiás egyet. Ha már volt egy súlyos reakció egy élelmiszer a múltban, ez a módszer nem biztonságos.