etidronát orális, intravénás

Terápiás osztály: Kalcium-szabályozó

Használja a etidronát

Kémiai Osztály: biszfoszfonát

Etidronátot is használják kezelésére hiperkalcémia (túl sok kalcium a vérben), hogy előfordulhat bizonyos típusú rák.

etidronate csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert etidronát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a etidronate vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását etidronate a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát etidronate az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél etidronát.

Használata előtt etidronát

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát etidronát. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye etidronate csak az utasítások szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha az étrend nagy mennyiségű kalciumot, mint a tej vagy más tejtermékek, vagy ha bármilyen speciális diéta, mint például az alacsony nátriumtartalmú vagy alacsony cukortartalmú étrend. Kalcium az étrendben megakadályozhatja a felszívódást orális etidronát.

Vegyünk etidronate egy teli pohár (6-8 dl) vizet éhgyomorra legalább 2 órával étkezés előtt vagy után (délelőtt a legjobb), vagy lefekvés előtt. Táplálék csökkentheti a etidronate szívódik fel a szervezetben.

Ne feküdjön le legalább 30 percig a bevétel után etidronát, és ne feküdjön le ettél valami ennivalót.

Egyes betegeknél, etidronát vesz legfeljebb 3 hónapig dolgozni. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik, ne hagyja abba azt a saját. Ehelyett, kérdezze meg kezelőorvosát.

Fontos, hogy eszik egy jól kiegyensúlyozott étrend megfelelő mennyiségű kalcium és D-vitamin (tejben vagy egyéb tejtermékek). Túl sok vagy túl kevés vagy fokozhatja a mellékhatások szedésének etidronát. Orvosa segítségével választhat az étkezési terv, ami a legjobb az Ön számára. Azonban nem vállal semmilyen élelmiszer, különösen a tej, tápszer vagy más tejtermékek, vagy savkötők, ásványi kiegészítők, vagy egyéb gyógyszerek, amelyek a magas kalcium- vagy vas (nagy mennyiségben ilyen ásványok is néhány vitamin készítményeket) magnézium, vagy alumínium-2 órán belül figyelembe etidronát. Ehhez tarthatnak etidronate megfelelő működését.

Ha etidronate felborítja a gyomor, kérdezze meg orvosát, ha lehet, hogy két kisebb adagok helyett egy nagyobb adagot. Ne változtassa meg anélkül, hogy beszélne orvosával.

Kezelésére Paget-kór, akkor lehet, hogy etidronate legfeljebb 6 hónapig. Majd 90 nap után nem a gyógyszer szedését, orvosa akarja, hogy elkezd egy kúra.

Ha a Paget-kór, etidronát működhet lassan, ezért előfordulhat, hogy nem érzi magát jobban, amíg nem használ ez egy darabig. Ne hagyja abba a szedését anélkül, hogy orvosával beszélt először. A testület továbbra is reagálni etidronate követően több hónapon át ne használja azt.

Az adagot a etidronát különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú etidronát. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag etidronát, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Helyes használata etidronát

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatók akkor is, ha a kezelések között, és nem vesz etidronát. Ha az állapota javult, és az orvos által elmondottaknak, hogy hagyja abba etidronát, a haladást kell még ellenőrizni. A laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, illetve előfordulása bizonyos tünetek, értesítse orvosát, ha több gyógyszert kell venni. Orvosa, hogy kezd egy másik kúra után már le a gyógyszer legalább 3 hónapig.

etidronate irritálja a nyelőcső. Ha úgy gondolja, etidronate megkezdte károsíthatja a nyelőcső, hagyja abba etidronát és forduljon orvoshoz. Néhány tünet a sérülés a nyelőcső gyomorégés (új vagy rosszabb, mint máskor), fájdalom nyeléskor, fájdalom központjában a mellkas, nyelési, vagy érzés, hogy az élelmiszer beszorul a módja annak, hogy a gyomorban.

Fontos, hogy tájékoztassa az összes egészségügyi szolgáltatók, hogy szed etidronát. Ha fogászati ​​eljárások történik, miközben etidronate akkor nagyobb az esélye a szerzés egy súlyos probléma az állkapocs.

Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen új egészségügyi problémák, különösen a fogak vagy állkapcsát. Mondja el orvosának, ha súlyos csont-, ízületi- vagy izomfájdalom használata közben etidronát.

Ha etidronate okozza, hogy a hányinger vagy hasmenés és továbbra is, kérdezze meg orvosát. Az adag kell változtatni.

etidronate növelheti a kockázatot a fejlődő törések. Ez lehet, hogy gyakori ha használja hosszú ideig. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha unalmas, vagy sajgó fájdalom a karok, lábak, vagy a combon.

Óvintézkedések használat közben etidronát

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

etidronát Side Effects

etidronát

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Rosszindulatú hypercalcaemia prednizolon, dexametazon, Decadron, Xgeva, Reclast

Heterotóp csontképződés, csípőízületi Arthroplasty etidronát, Didronel

Csontritkulás hidroklorotiazid, alendronát, Fosamax, ösztradiol, kalcium-karbonát, a Prolia

Paget-kór alendronát, Fosamax, Actonel, Reclast, Zometa, kalcitonin