etidronate (szájon át) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatók akkor is, ha a kezelések között, és nem a gyógyszer szedését. Ha az állapota javult, és az orvos által elmondottaknak, hogy hagyja abba etidronát, a haladást kell még ellenőrizni. A laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, illetve előfordulása bizonyos tünetek, értesítse orvosát, ha több gyógyszert kell venni. Orvosa, hogy kezd egy másik kúra után már le a gyógyszer legalább 3 hónapig.

Ez a gyógyszer is irritálhatja a nyelőcsövet. Ha úgy gondolja, ezt a gyógyszert kezdett károsíthatja a nyelőcső, hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvoshoz. Néhány tünet a sérülés a nyelőcső gyomorégés (új vagy rosszabb, mint máskor), fájdalom nyeléskor, fájdalom központjában a mellkas, nyelési, vagy érzés, hogy az élelmiszer beszorul a módja annak, hogy a gyomorban.

Fontos, hogy tájékoztassa az összes egészségügyi szolgáltatók, hogy szed etidronát. Ha fogászati ​​eljárások történik, miközben etidronate akkor nagyobb az esélye a szerzés egy súlyos probléma az állkapocs.

Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen új egészségügyi problémák, különösen a fogak vagy állkapcsát. Mondja el orvosának, ha súlyos csont-, ízületi- vagy izomfájdalom használata közben ezt a gyógyszert.

Ha ezt a gyógyszert okoz, hogy a hányinger vagy hasmenés és továbbra is, kérdezze meg orvosát. Az adag kell változtatni.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő törések. Ez lehet, hogy gyakori ha használja hosszú ideig. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha unalmas, vagy sajgó fájdalom a karok, lábak, vagy a combon.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.