etonogesztrel intradermális

Terápiás Osztály: Fogamzásgátló, progesztin

Használja a etonogesztrel

Farmakológiai Osztály: progesztin

Az etonogesztrel implantátum nem védi egy nő a szexuális úton terjedő betegségek (STD-k), beleértve a humán immundeficiencia vírus (HIV), vagy szerzett immunhiányos szindróma (AIDS). Használata latex (gumi) óvszer vagy az önmegtartóztatás (nem szex) ajánlott védelmet e betegségek.

etonogesztrel csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert etonogesztrel, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a etonogesztrel vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor hatásaival Etonogesztrelészterek implantátum nem végeztek a gyermekek között. Azonban specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát ezt a gyógyszert tizenévesek nem várható. etonogesztrel lehet használni fogamzásgátló tizenéves nőstény, de nem szabad használni kezdete előtt menstruáció.

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor hatásaival Etonogesztrelészterek implantátum nem végeztek az idős populációban. etonogesztrel nem alkalmazható az idős nőknél.

Használata előtt etonogesztrel

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz etonogesztrel, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata etonogesztrel bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata etonogesztrel bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata etonogesztrel bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata etonogesztrel és az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja etonogesztrel, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő etonogesztrel. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Nagyon fontos, hogy közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes lehet, vagy ha kimaradt egy időszak, mielőtt megkapja etonogesztrel. Vizsgálatokat kell tenni annak biztosítására, hogy nem terhes, mielőtt etonogesztrel ki.

etonogesztrel jön beteg utasításokat. Miután elolvasta az utasításokat, akkor be kell jelentkeznie a Felhasználói kártya és a beteg beleegyező nyilatkozat előtt megkapja etonogesztrel. A beleegyező nyilatkozat azt mondja, néhány lehetséges kockázatok használatával etonogesztrel, és amikor el kell távolítani. Győződjön meg róla, hogy érti, mi van a beteg utasításokat, és a beleegyező nyilatkozatot, mielőtt aláírja. Tartsa a Felhasználói kártya biztonságos helyen otthon a vonatkozó egészségügyi dokumentációba. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát, hogy válaszolni rájuk.

Miután etonogesztrel egészül ki, akkor ellenőrizze, hogy a helyén van. Finoman nyomja a keze ügyében a bőrén a karon, ahol etonogesztrel került beillesztésre. Meg kell tenni, hogy úgy érzi, a kis rúd.

Lehet, hogy más fogamzásgátló (például óvszer, diafragma, és spermicid), amíg az implantátum már a helyén 7 napon át. Beszéljen orvosával erről.

Orvosa el kell távolítani etonogesztrel 3 év után. Ha szeretné, hogy hagyja abba az etonogesztrel, orvosa lehet eltávolítani, bármikor.

Ha továbbra is szeretné, hogy a terhesség megelőzésére után etonogesztrel távolítani, meg kell kezdeni egy másik fogamzásgátló (például óvszer, diafragma, és spermicid) rögtön. Ha továbbra is szeretné, hogy továbbra is használni etonogesztrel, orvosa tud hozni egy új implantátumot a bőr alá miután a régit ki.

Ha akkor használja a etonogesztrel implantátum hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatásokat, amelyek által okozott etonogesztrel.

Ha teherbe esik, miközben a etonogesztrel, akkor egy kicsit nagyobb az esélye annak, méhen kívüli terhesség (előfordul a méhen kívül). Méhen kívüli terhesség is okozhat súlyos belső vérzés. Azonnal keresse fel kezelőorvosát, hogy az implantátum eltávolítása.

Mondja el orvosának, ha szoptat, vagy szoptatni. Lehet kezdeni a etonogesztrel, ha volt egy baba több mint 4 héttel ezelőtt.

Az etonogesztrel implantátum nem nyújt védelmet a HIV / AIDS és más szexuális úton terjedő betegségek. Használata latex (gumi) óvszer vagy az önmegtartóztatás (nem szex) ajánlott védelmet e betegségek.

Megfelelő felhasználása Etonogesztrelészterek

Mondja el orvosának, ha a múltban allergiás reakciója zsibbasztó gyógyszerek (anesztetikumok) vagy bőrtisztító (fertőtlenítő). Ezeket a gyógyszereket akkor kell használni, amikor etonogesztrel implantátumot helyezünk a karját.

etonogesztrel okozhat számos problémát kapcsolatos behelyezése és eltávolítása, mint például fájdalom, irritáció, duzzanat, bevérzés, hegesedés, vagy más szövődmények. Beszéljen orvosával ezekre a lehetséges kockázatokat.

Használata etonogesztrel fokozhatja a vérrögképződés az alsó végtagokban (mélyvénás trombózis), a tüdő (tüdőembólia), az agyban (agyvérzés), szív (szívroham), vagy a szem (vakság). Győződjön meg arról, hogy orvosa tud legalább 4 héttel előtte, ha megy, hogy egy műtét vagy kell lennie ágynyugalom. A kockázat ilyen súlyos egészségügyi problémákat nagyobb műtét közben vagy ágyban fekvés, vagy ha dohányzik.

etonogesztrel is növeli az esély szabálytalan havi időszakokra, petefészek ciszták, a magas vérnyomás, az epehólyag problémák, vagy májdaganatok.

Hívja fel orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ha kontaktlencsét visel, és homályos látást, olvasási nehézség, vagy bármilyen más látás megváltozása használata közben etonogesztrel, kérdezze meg orvosát azonnal. Orvosa Ön számára, hogy a szemed által ellenőrzött szemorvos (szemész).

etonogesztrel befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, amit használ etonogesztrel implantátumot. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja etonogesztrel.

Óvintézkedések használat közben etonogesztrel

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

etonogesztrel Side Effects

etonogesztrel

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Fogamzásgátló Mirena, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, Nexplanon NuvaRing, Yaz, noretindron, levonorgesztrel, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane, Lo Loestrin Fe, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 20/01, Lutera , Skyla Implanon, TriNessa, Alesse, Tri-Sprintec, Minastrin 24 Fe, Apri, Gildess Fe 1/20