eukaliptusz: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Blue Gum, kék Mallee, kék Mallee olaj, Eucalipto, Eucalypti folium, eukaliptol, eukaliptol olaj, eukaliptusz Blatter, eukaliptusz bicostata, eukaliptusz illóolaj, eukaliptusz olaj, eukaliptusz fructicetorum, Eucalyptus globulus, eukaliptusz levél, ..; Lásd az összes nevet Blue Gum, Kék Mallee, Kék Mallee olaj, Eucalipto, Eucalypti folium, eukaliptol, eukaliptol olaj, eukaliptusz Blatter, eukaliptusz bicostata, eukaliptusz illóolaj, eukaliptusz olaj, eukaliptusz fructicetorum, Eucalyptus globulus, eukaliptusz levél, eukaliptusz odorata, eukaliptusz olaj Eucalyptus polybractea, Eucalyptus smithii, Fever Tree Fieberbaumblatter, Gully Gum, Gully Gum olaj, Gum Tree, Huile Essentielle d’eukaliptusz, Huile d’eukaliptol, Huile d’eukaliptusz, Red Gum, Stringy Bark Tree Sugandhapatra, Tailapatra, tasmán Blue Gum; elrejtése nevek

Eukaliptusz fa. A szárított levelek és olajat alkalmazunk, hogy a gyógyszert. Bár eukaliptusz használják gyógyszerként többféle célra, nincs elég tudományos bizonyíték eddig mérték meg, hatékony ezek közül bármelyik, Az eukaliptusz leveleket használják fertőzések, láz, émelygés, és segít lazítani köhög. A levél is használják kezelésére légúti fertőzések, szamárköhögés, asztma, tüdő tuberkulózis, oszteoartritisz, ízületi fájdalom (reuma), akne, sebek, nehezen gyógyuló fekélyek, égések, bakteriális vérhas, ringworms, a máj és epehólyag problémák, étvágytalanság , és a rák; Az eukaliptusz olaj nem szájon át, vagy a bőrre teljes erejét. Meg kell hígítani a biztonság. A hígított olajat szájon fájdalom és duzzanat (gyulladás) a légutak nyálkahártya, köhögés, bronchitis, sinus fájdalom és gyulladás, asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), és a légzőszervi fertőzések. Azt is használják köptető lazítani köhögés, antiszeptikus, lázcsillapító és párologtató folyadékokban. Más felhasználások közé sebek kezelésére, égési sérülések, fekélyek és a rák; Hígított eukaliptusz olajat, amelyet közvetlenül a bőrre a fájdalom és duzzanat a légutak nyálkahártya, ízületi fájdalom, a genitális herpesz, és orrdugulás. Azt is használják, mint egy rovarriasztó; A fogászatban, eukaliptusz olajat tartalmazza felhasznált termékekre tömítők és oldószerek gyökérkezelés tömések; Élelmiszerekben, szárított eukaliptusz levél használunk ízesítőszert; A gyártás, eukaliptusz olajat használnak, mint egy illat illatszerek és kozmetikumok. Azt is használják, mint egy szájvíz, fertőtlenítő, kenőcs és kenőcs, valamint a fogkrém, köhögés elleni cseppek, és cukorkák.

Eucalyptus levél tartalmaz vegyi anyagokat, amelyek segítenek szabályozni a vércukorszintet. Azt is tartalmaz vegyi anyagok, amelyek esetleg elleni aktivitást a baktériumok és gombák. Az eukaliptusz olaj olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a fájdalom és a gyulladás. Az is előfordulhat, blokkolja okozó vegyi anyagok asztma.

Esetleg Hatékony fo; Hörghurut. Egyes kutatások azt mutatják, hogy a vevő egy bizonyos kombinációjának tartalmazó termék eukaliptol, a kémiai megtalálható eukaliptusz olaj, és kivonatok fenyő és hárs szájon legalább 2 hétig enyhíti a tüneteket és csökkenti a fellángolások az emberek a hörghurut; Elegendő bizonyíték fo; Ízületi gyulladás. A korai kutatások arra utalnak, hogy aromaterápiás kombinációja eukaliptusz olaj, levendula, majoránna, rozmaring, borsmenta olaj csökkentheti a fájdalmat és a depresszió emberek arthritis; Asztma. A korai kutatások arra utalnak, hogy az eukaliptol, a kémiai megtalálható eukaliptusz olaj, képes lehet szakítani nyálkás asztmás. Vannak, akik súlyos asztmában tudták csökkenteni a dózist a szteroid gyógyszereket, amennyiben figyelembe eukaliptusz. De ne próbálja meg ezt anélkül, hogy az egészségügyi szolgáltató tanácsát és ellenőrzése; Dentális plakk. A korai kutatások arra utalnak, hogy a rágógumi, amely 0,3% eukaliptusz kivonat csökkentheti foglepedék egyeseknél; Fejfájás. A korai kutatások szerint kombinációjának alkalmazásával tartalmazó termék eukaliptusz-olaj, borsmentaolaj, és etanollal a fej nem csökkenti a fájdalmat az emberek a fejfájás. Azonban a termék segíthet emberek fejfájás pihenni és úgy gondolja, jobb, Eldugult orr; sebek; Burns; fekélyek; Pattanás; Ínyvérzés; Húgyhólyag betegségek; Cukorbetegség; Láz; Influenza; Máj és epehólyag problémák; Étvágytalanság; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát eukaliptusz e célra.

Eucalyptus levél valószínűleg biztonságos, ha fogyasztott kis mennyiségű élelmiszerekben található meg. Nincs elég információ tudni, kiegészítőket tartalmazó nagyobb mennyiségű eukaliptusz levelek biztonságosak, ha a szájba; Eukaliptol, a vegyi anyag, amely eltávolított eukaliptusz olaj és a használt gyógyszer, valószínűleg biztonságos, ha szájon akár 12 hétig Az eukaliptusz olaj esetleg veszélyes, ha közvetlenül a bőrre anélkül, hogy először hígítani. Az eukaliptusz olaj valószínűleg nem biztonságos, ha azt szájon át anélkül, hogy először hígítani. Figyelembe 3,5 ml hígítatlan olaj végzetes lehet. Jelek eukaliptusz mérgezés lehetnek hasi fájdalom és égő, szédülés, izomgyengeség, kis szem tanulók, érzéseit fulladás, és mások. Az eukaliptusz olaj is okozhat hányingert, hányást és hasmenést; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás: Eucalyptus valószínűleg biztonságos terhes és szoptató nők, ha fogyasztott élelmiszer mennyiségben. De ne használja eukaliptusz olajat. Nem tudunk eleget a biztonsági terhesség vagy szoptatás; Gyermekek: eukaliptusz olaj valószínűleg nem biztonságos gyermekek számára. Nem szabad szájon át, vagy a bőrre. Nem sokat tudunk a biztonsági segítségével eukaliptuszlevelek gyermekeknél. A legjobb, hogy elkerüljék a felhasználás mennyisége nagyobb, mint az élelmiszer összegeket; Diabetes: Korai kutatások azt mutatják, eukaliptusz levél lehet a vércukorszint csökkentésére. Aggodalomra ad okot, hogy a eukaliptusz szedése gyógyszereket cukorbetegség lehet a vércukorszint csökkentésére túl sok. A vércukorszintet szorosan ellenőrizni kell; Műtét: Mivel eukaliptusz befolyásolhatja a vércukorszintet, aggodalomra ad okot, hogy elképzelhető, hogy a vércukorszint nehéz műtét alatt és után. Hagyja abba az eukaliptusz legalább 2 héttel a tervezett műtét.

Egyes gyógyszerek megváltozott, és lebontani a májban; Az eukaliptusz olaj csökkentheti, hogy milyen gyorsan a máj bontja le egyes gyógyszerek. Figyelembe eukaliptusz olaj, valamint néhány gyógyszerek, amelyek lebontani a májban növelheti a hatások és mellékhatások bizonyos gyógyszerek. Meghozatala előtt eukaliptusz olaj, kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen olyan gyógyszerek, amelyek megváltoztak a májban; Bizonyos gyógyszerek, amelyek megváltozott a máj közé amitriptilin (Elavil), haloperidol (Haldol), az ondansetron (Zofran), a propranolol (Inderal), teofillin (Theo-Dur, mások), verapamil (Calan, isoptin, mások), és mások.

Egyes gyógyszerek megváltozott, és lebontani a májban; Az eukaliptusz olaj csökkentheti, hogy milyen gyorsan a máj bontja le egyes gyógyszerek. Figyelembe eukaliptusz olaj, valamint néhány gyógyszerek, amelyek lebontani a májban növelheti a hatások és mellékhatások bizonyos gyógyszerek. Meghozatala előtt eukaliptusz olaj, kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen olyan gyógyszerek, amelyek megváltoztak a májban; Egyes gyógyszerek, amelyek megváltoztak a máj közé tartoznak az omeprazol (Prilosec), lanzoprazol (Prevacid), és a pantoprazol (Protonix), diazepam (Valium), carisoprodol (Soma), nelfinavir (Viracept), és mások.

Egyes gyógyszerek megváltozott, és lebontani a májban; Az eukaliptusz olaj csökkentheti, hogy milyen gyorsan a máj bontja le egyes gyógyszerek. Figyelembe eukaliptusz olaj, valamint néhány gyógyszerek, amelyek lebontani a májban növelheti a hatások és mellékhatások bizonyos gyógyszerek. Meghozatala előtt eukaliptusz olaj, kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen olyan gyógyszerek, amelyek megváltoztak a májban; Bizonyos gyógyszerek, amelyek megváltozott a máj közé diklofenak (Cataflam, Voltaren), ibuprofen (Motrin), a meloxicam (MOBIC®) és piroxikám (Feldene), celekoxib (Celebrex), amitriptilin (Elavil), warfarin (Coumadin), glipizid (Glucotrol ), losartan (Cozaar), és mások.

Egyes gyógyszerek megváltozott, és lebontani a májban; Az eukaliptusz olaj csökkentheti, hogy milyen gyorsan a máj bontja le egyes gyógyszerek. Figyelembe eukaliptusz olaj, valamint néhány gyógyszerek, amelyek lebontani a májban növelheti a hatások és mellékhatások bizonyos gyógyszerek. Meghozatala előtt eukaliptusz olaj, kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha szed olyan gyógyszert, amely megváltozott a máj; Bizonyos gyógyszerek megváltoztatta a máj közé lovasztatin (Mevacor), ketokonazol (Nizoral), itrakonazol (Sporanox), fexofenadin (Allegra), triazolám (Halcion), és még sokan mások.

Eucalyptus levél kivonat csökkentheti a vércukorszintet. Cukorbetegség gyógyszerek is használják, hogy a vércukorszint csökkentésére. Figyelembe eukaliptusz kivonat együtt cukorbetegség gyógyszerek okozhat a vércukorszintje, hogy menjen túl alacsony. Ellenőriznie kell a vércukorszintjét szorosan. Az adagot a cukorbetegség gyógyszeres esetleg meg kell változtatni; Bizonyos gyógyszerek használt cukorbetegség közé glimepirid (Amaryl) gliburid (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), inzulin, pioglitazon (Actos), roziglitazon (Avandia), klórpropamid (Diabinese), glipizid (glükotrol) tolbutamid (Orinase) és mások .

A megfelelő dózis az eukaliptusz számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok eukaliptusz. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Ahmad, I. és Beg, A. Z. antimikrobiális és fitokémiai vizsgálata 45 indiai gyógynövények ellen a több gyógyszernek ellenálló emberi kórokozók. J Ethnopharmacol. 200; 74 (2): 113-123.

Al Fatimi, M., Friedrich, U. és Jenett-Siems, K. citotoxicitási növények használják a tradicionális gyógyászatban Jemenben. Fitoterápia 200; 76 (3-4): 355-358.

Altintas, D. U., Karakoc, G. B., Yilmaz, M., Pinar, M., Kendirli, S. G., és Cakan, H. közötti kapcsolat pollenszámmal és az időjárás változó kelet-Földközi-tenger partján, Törökország. Hatással allergiás tüneteket pollen allergiás gyerekek? Clin.Dev.Immunol. 200; 11 (1): 87-96.

Anpalahan, M. és Le Couteur, D. G. szándékos önmérgezést eukaliptusz olajat egy idős asszony. Aust N.Z.J Med 199; 28 (1): 58.

Atta, A. H. és Alkofahi, A. antinociceptív és gyulladáscsökkentő hatását néhány jordán gyógynövény kivonatok. J Ethnopharmacol 199; 60 (2): 117-124.

Banerjee, R. és Bellare, J. R. in vitro kiértékelését felületaktív eukaliptusz olajat légúti distressz-szindróma. Respir.Physiol 200; 126 (2): 141-151.

Behrbohm, H., Kaschke, O., és Sydow, K. [hatása a növényi eredetű szekretolitikus kábítószer Gelomyrtol forte a mukociliáris clearance arcüreg]. Laryngorhinootologie 199; 74 (12): 733-737.

Benyahia, S., Benayache, S., Benayache, F., Quintana, J., Lopez, M., Leon, F., Hernandez, JC, Estevez, F., és Bermejo, J. Isolation eukaliptusz occidentalis és azonosítás egy új kempferol- származékos termék, amely apoptózist indukál humán mieloid leukémia sejtekben. J.Nat.Prod. 200; 67 (4): 527-531.

Boral, D., Chatterjee, S., és Bhattacharya, K. előfordulása és allergizáló potenciálja pollenrészecskéket Nyugat-Bengál, India. Ann.Agric.Environ.Med 200; 11 (1): 45-52.

Brantner AH, Asres, K., Chakraborty, A., Tokuda, H., Mou, XY, Mukainaka, T., Nishino, H., Stoyanova, S., és Hamburger, M. Crown Gall – a növény tumor biológiai tevékenységét. Phytother.Res. 200; 17 (4): 385-390.

Brecx, M., Brownstone, E., MacDonald, L., Gelskey, S., és Cheang, M. hatásossága Listerine, Meridol és klór-hexidin szájöblítő a kiegészítést rendszeres fogtisztítás intézkedésekre. J Clin Periodontol. 199; 19 (3): 202-207.

Brecx, M., Netuschil, L., Reichert, B., és Schreil, G. hatásossága Listerine, Meridol és klórhexidin szájöblítő a plakk, ínygyulladás és a lepedék vitalitását. J Clin Periodontol. 199; 17 (5): 292-297.

Bukar, A., Danfillo, I. S., Adeleke, O. A. és Ogunbodede, E. O. hagyományos orális egészség gyakorlatok között kanuri nők Borno állam, Nigéria. Odontostomatol.Trop. 200; 27 (107): 25-31.

Odú, A., Eccles, R. és Jones, A. S. hatásai kámfor, eukaliptusz és a mentol pára orr ellenállás légáram és orr érzés. Acta Otolaryngol. 198; 96 (1-2): 157-161.

Carroll, S. P. és Loye J. Field teszt egy citrom eukaliptusz rovarriasztó ellen Leptoconops muslicák. J Am Mosq.Control Assoc 200; 22 (3): 483-485.

Charles C. H., Sharma, N. C., Galustians, H. J., Qaqish J. McGuire, J. A., és Vincent, J. W. hatásosságának összehasonlító antiszeptikus szájvíz és egy plakk / antigingivitis fogápoló. A hat hónapos klinikai vizsgálatban. J Am Dent Assoc 200; 132 (5): 670-675.

Cohen, B. M. és Dressler, W. E. Akut aromások belélegzés módosítja a légutakban. Hatásai a nátha. A légzés 198; 43 (4): 285-293.

Davel, G., Abrantes, R., Brudny, M., Cordoba, S., Rodero, L., Canteros, C. E., és Perrotta, D. [1. környezeti izolálását Cryptococcus neoformans var. gattii Argentínában]. Rev.Argent Microbiol. 200; 35 (2): 110-112.

Nap, L. M., Ozanne-Smith, J., Parsons, B. J., Dobbin, M., és Tibballs J. eukaliptuszolajhoz mérgezés kisgyermekek körében: mechanizmusai hozzáférés és a megelőzés lehetőségeire. Aust N.Z.J Közegészségügyi 199; 21 (3): 297-302.

Dennison, D. K., G. M., Shillitoe, E. J., és Caffesse, R. G. A vírusellenes spektrumát Listerine fertőtlenítő. Orális Surg Oral Med Oral Pathol Oral Radiol.Endod. 199; 79 (4): 442-448.

DePaola, L. G., Overholser, C. D., Meiller, T. F., Minah, G. E., és Niehaus, C. Kemoterápiás gátlása szupragingivális dentális plakk és fogínygyulladás fejlődését. J Clin Periodontol. 198; 16 (5): 311-315.

DOROW, P., Weiss, T., Felix, R., és Schmutzler, H. [hatása egy szekretolitikus és kombinációja pinén, limonén és cineol a mukociliáris clearance krónikus obstruktív tüdőbetegség]. Arzneimittelforschung. 198; 37 (12): 1378-1381.

Egawa, H., Tsutsui, O., Tatsuyama, K., és Hatta, T. Gombaellenes talált anyagok leveleiben Eucalyptus fajok. Experientia (Specialia) 7-15-197; 33 (7): 889-890.

Erler, F., Uluğ, I., és Yalcinkaya, B. szúnyogspray aktivitása öt illóolajok ellen Culex pipiens. Fitoterápia 200; 77 (7-8): 491-494.

Federspil, P., Wulkow, R., és Zimmermann, T. [hatásai szabványosított Myrtol a szerek akut sinusitis – eredmények egy kettős-vak, randomizált multicentrikus vizsgálat a placebóhoz képest]. Laryngorhinootologie 199; 76 (1): 23-27.

Finom, D. H., Furgang, D., és Barnett M. L. összehasonlító antimikrobiális aktivitását fertőtlenítő szájöblítők ellen izogénes planktonikus és biofilm formái Actinobacillus actinomycetemcomitans. J Clin Periodontol. 200; 28 (7): 697-700.

Finom, D. H., Furgang, D., Barnett, M. L., Drew, C., Steinberg, L., Charles, C. H., és Vincent, J. W. hatása az illóolaj-tartalmú antiszeptikus szájvíz a plakk és a nyál Streptococcus mutans szinteket. J Clin Periodontol. 200; 27 (3): 157-161.

Fisher, A. A. Az allergiás kontakt dermatitis miatt timol Listerine kezelésére paronychia. Cutis 198; 43 (6): 531-532.

Galdi, E., Perfetti, L., Calcagno, G., Marcotulli, M. C. és Moscato, G. fellángolása asztma kapcsolatos Eucalyptus pollen és gyógynövény tartalmú infúziós Eucalyptus. Monaldi Arch.Chest Dis. 200; 59 (3): 220-221.

Gobel H és Schmidt G. hatása borsmenta és eukaliptusz olajat előkészületek fejfájás paramétereket. Zeitschrift für Phytotherapie 199; 16 (1): 23, 29-26, 33.

Gordon, J. M., Lamster, I. B., és Seiger, M. C. hatásossága Listerine antiszeptikus gátlásában a fejlesztés a plakk és fogínygyulladás. J Clin Periodontol. 198; 12 (8): 697-704.

Grassmann, J., Hippeli, S., Dornisch, K., Rohnert, U., Beuscher, N., és Elstner, E. F. Antioxidáns tulajdonságai illóolajok. Lehetséges magyarázatok azok gyulladáscsökkentő hatását. Arzneimittelforschung 200; 50 (2): 135-139.

Gurr RW és Scroogie JG. Az eukaliptusz olaj mérgezés kezelt dialízissel és mannit infúzió mellékleteként elemzése a biológiai folyadékok alkohol és eukaliptusz. Aust Ann Med 196; 4: 238-249.

Hansen B, Babiak G., Schilling M és mtsai. Előállítása illékony olajok kezelésére a nátha. Therapiewoche 198; 34 (13): 2015-2019.

Hindle, R. C. eukaliptusz olaj lenyelése. N.Z.Med J 5-11-199; 107 (977): 185-186.

Hong, C. Z. és Shellock, F. G. hatásai egy helyileg alkalmazott bőrizgató (Eucalyptamint) Bőrön véráramlást és a bőr és az izom hőmérsékleten. Egy placebo-kontrollos vizsgálat. Am J Phys.Med Rehabii. 199; 70 (1): 29-33.

Hou, A. J., Liu, Y. Z., Yang, H., Lin, Z. W., és a Sun H. D. hidrolizálható tanninok és a kapcsolódó polifenolok származó Eucalyptus globulus. J ázsiai Nat Prod Res 200; 2 (3): 205-212.

Huggins, J. T., Kaplan, A., Martin-Harris, B., és Sahn, S. A. eukaliptusz mint sajátos irritáló okozó hangszál zavar. Ann.Allergy Asthma Immunol. 200; 93 (3): 299-303.

Jager, W., Nasel, B., Nasel, C., kötőanyag, R., Stimpfl, T., Vycudilik W. és Buchbauer, G. A farmakokinetikai vizsgálatok az illat vegyület 1,8-cineol emberben inhalálás során . Chem Senses 199; 21 (4): 477-480.

Jori, A., Bianchetti, A., Prestini, P. E., és Gerattini, S. hatása eukaliptol (1,8-cineol) a más gyógyszerek metabolizmusára patkányokon és az emberben. Eur.J Pharma 197; 9 (3): 362-366.

Juergens, U. R. [csökkentése szükség kortizon. Vajon eukaliptusz olaj munka asztma? (Interjú Brigitte Moreano]. MMW.Fortschr Med 3-29-200; 143 (13): 14.

Juergens, U. R., Stober, M., és Vetter, H. citokintermelés gátlása és az arachidonsav metabolizmus által eukaliptol (1,8-cineol) az emberi vérben monociták in vitro. Eur J Med Res 11-17-199; 3 (11): 508-510.

Juergens, UR, Stober, M., Schmidt-Schilling, L., Kleuver, T., és Vetter, H. gyulladásgátló hatást a euclyptol (1,8-cineol) a bronchiális asztma: gátlása arachidonsav metabolizmus emberi vér monocitákat ex vivo . Eur J Med Res 9-17-199; 3 (9): 407-412.

Kelloway, J. S., Wyatt, N. N., Adlis, S., és Schoenwetter, W. F. Nem használata egy szájvíz víz helyett javítja a garatból eltávolítását inhalált flovent (flutikazon propionát)? Allergia Asztma Proc 200; 22 (6): 367-371.

Kim, M. J., Nam, E. S. és Paik, S. I. [hatásai aromaterápiás a fájdalom, a depresszió, és az élettel való elégedettség arthritis betegek]. Taehan Kanho.Hakhoe.Chi 200; 35 (1): 186-194.

Kumar A, Sharma VD, Sing AK és munkatársai. Antibakteriális tulajdonságai különböző Eucalyptus olaj. Fitoterápia 198; 59 (2): 141-144.

Lamster IB. A hatás a Listerine antiszeptikus csökkentésére vonatkozó meglévő lepedék és ínygyulladás. Clin Előző Dent 198; 5: 12-16.

Lawler, I. R., Foley, W. J., Pass, G. J. és Eschler, B. M. beadása 5HT3 receptor antagonista növeli a bevitt tartalmazó étrend Eucalyptus másodlagos anyagcseretermékek által erszényesek. J Comp Physiol [B] 199; 168 (8): 611-618.

Mahdi, N. K., Gany, Z. H. és Sharief, M. Alternatív gyógyszerek ellen Trichomonas vaginalis. Kelet Mediterr.Health J 200; 12 (5): 679-684.

Maruniak, J., Clark, W. B., Walker, C. B., Magnusson, I., Marks, R. G., Taylor, M., és Clouser, B. A hatás a 3 szájöblítők a plakk és fogínygyulladás fejlődését. J Clin Periodontol. 199; 19 (1): 19-23.

Matthys, H., de Mey, C., Carl, C., Rys, A., Geib, A., és Wittig, T. hatásosságát és tolerálhatóságát myrtol standardizált akut bronchitis. A multicentrikus, randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos, parallel csoportos klinikai vizsgálat vs. cefuroxim és az ambroxol. Arzneimittelforschung. 200; 50 (8): 700-711.

McKenzie, W. T., Forgas, L., Vernino, A. R., Parker, D., és Limestall, J. D. összehasonlítása a 0,12% -os klórhexidin szájvíz és az illóolaj szájvíz orális egészség intézményesített, értelmi fogyatékos felnőttek: egyéves eredményeket. J Periodontoi. 199; 63 (3): 187-193.

McLean, S. és Foley, W. J. anyagcseréje Eucalyptus terpének által növényevő erszényesek. Drug Metab Rev 199; 29 (1-2): 213-218.

Meister, R., Wittig, T., Beuscher, N., és de Mey, C. hatásosságát és tolerálhatóságát myrtol szabványosítani hosszú távú kezelés a krónikus bronchitis. Egy kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatban. Study Group nyomozók. Arzneimittelforschung. 199; 49 (4): 351-358.

Minah, G. E., DePaola, L. G., Overholser, C. D., Meiller, T. F., Niehaus, C., Lamm, R. A., Ross, N. M. és Dills, S. S. hatásai 6 hónapos használatát egy antiszeptikus szájvíz on szupragingivális dentális plakk mikroflóra. J Clin Periodontol. 198; 16 (6): 347-352.

Miyazawa, M., Shindo, M., és Shimada, T. oxidációja 1,8-cineol, a monoterpén ciklusos éter származott eukaliptusz polybractea, a citokróm P450 3A enzimek patkány és humán máj mikroszómákban. Drug Metab Cserhet. 200; 29 (2): 200-205.

Miyazawa, M., Sugie, A., és Shimada, T. Roles humán CYP2A6 és 2B6 és patkány CYP2C11 és 2B1 a 10-hidroxilezése (-) – verbenon által máj mikroszómákban. Drug Metab Cserhet. 200; 31 (8): 1049-1053.

Morse, D. R. és Wilcko J. M. guttapercha-eucapercha: kísérleti klinikai vizsgálat. Gen.Dent. 198; 28 (3): 24-9, 32.

Nelson, R. F., Rodasti, P. C., Tichnor, A., és Lio, Y. L. összehasonlító vizsgálata a négy over-the-counter szájöblítők állítva plakk ellenes és / vagy antigingivitis előnyöket. Clin Prev.Dent. 199; 13 (6): 30-33.

Neve, J., Leone, PA, Carroll, AR, Moni, RW, Paczkowski, NJ, Pierens, G., Bjorquist, P., Deinum, J., Ehnebom, J., Inghardt, T., Guymer, G. , Grimshaw, P., és Quinn, RJ Sideroxylonal C, új gátló humán plazminogén aktivátor inhibitor 1-es típusú, a virágok Eucalyptus Albens. J Nat.Prod. 199; 62 (2): 324-326.

Ngo, SN, McKinnon, RA, és Stupans, I. hatásait Eucalyptus terpének a máj citokróm P450 CYP4A, peroxiszómális acil CoA oxidáz (AOX) és peroxiszóma proliferátor aktivált receptor alfa (PPATalfa) a közös ecset farok oposszum (Trichosurus Kis Róka) . Comp Biochem.Physiol C.Toxicol.Pharmacol 200; 136 (2): 165-173.

Osawa, K., Yasuda, H., Morita H., Takeya, K., és Itokawa, H. Macrocarpals H, I és J a levelek a Eucalyptus globulus. J Nat Prod 199; 59 (9): 823-827.

Overholser, C. D., Meiller, T. F., DePaola, L. G., Minah, G. E., és Niehaus, C. összehasonlító hatásai 2 kemoterápiás szájöblítők a fejlesztési szupragingivális dentális plakk és fogínygyulladás. J Clin Periodontol. 199; 17 (8): 575-579.

Pan, P., Barnett, M. L., Coelho, J., Brogdon, C, és a Finnegan, M. B. meghatározása in situ baktericid aktivitását az illóolaj szájöblítő alkalmazásával létfontosságú folt módszerrel. J Clin Periodontol. 200; 27 (4): 256-261.

Pass, G. J., McLean, S., Stupans, I., és Davies, N. mikroszomális anyagcsere a terpén 1,8-cineol, a közönséges rókakuzu (Trichosurus Kis Róka), koala (Phascolarctos cinereus), patkány és ember. Xenobiotica 200; 31 (4): 205-221.

Patel S és Wiggins J. eukaliptusz olaj mérgezés. Arch Dis Child 198; 55: 405-406.

Pitts, G., Brogdon, C., Hu, L., Masurat, T., Pianotti, R., és Schumann, P. hatásmechanizmusa egy antiszeptikus, anti-szag szájvíz. J Dent.Res 198; 62 (6): 738-742.

Pizsolitto AC, Mancini B, Fracalanzza L, és mtsai. Meghatározása antibakteriális aktivitása illóolajok officialized a brazil Pharmacopeia, 2. kiadás. Chem Abstr 197; 86: 12226s.

Riechelmann H., Brommer, C., Hinni, M., és Martin, C. Response humán csillószőrös légúti sejtek keverékéhez mentolt, eukaliptusz olaj és a fenyő tű olaj. Arzneimittelforschung 199; 47 (9): 1035-1039.

Ross NM, Charles CH, és Dills SS. Hosszú távú hatásai Listerine antiszeptikus a dentális plakk és fogínygyulladás. J Clin Fogászat 198; 1 (4): 92-95.

Salari, M. H., amin, G., Shirazi, M. H., Hafezi, R., és Mohammadypour, M. Antibakteriális hatása Eucalyptus globulus levél kivonat a kórokozó baktériumok izolált példányok betegek légúti betegségek. Clin Microbiol.Infect. 200; 12 (2): 194-196.

Santos, F. A. és Rao, V. S. gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása 1,8-cineol egy terpén-oxidot számos növényi illóolajok. Phytother Res 200; 14 (4): 240-244.

Sartorelli, P., Marquioreto, A. D., Amaral-Baroli, A., Lima, M. E., és Moreno, P. R. kémiai összetételt és antimikrobiális aktivitás az illóolajok két Eucalyptus fajok. Phytother Res 200; 21 (3): 231-233.

Sato S., Yoshinuma, N., Ito, K., Tokumoto, T., Takiguchi, T., Suzuki, Y., és Murai, S. gátló hatását az fu-noránt és eukaliptusz kivonat tartalmú rágógumi plakk-képződés . J Oral Sci 199; 40 (3): 115-117.

Schnitzler, P., Schön, K., és Reichling J. antivirális aktivitását ausztráliai teacserje-olaj és eukaliptusz olaj a herpes simplex vírus sejttenyészetben. Pharmazie 200; 56 (4): 343-347.

Sengespeik, H. C., Zimmermann, T., Peiske, C., és de Mey, C. [Myrtol szabványosított az akut és krónikus légzőszervi fertőzések gyermekek. A multicentrikus forgalomba hozatal utáni felügyeleti tanulmány]. Arzneimittelforschung. 199; 48 (10): 990-994.

Shahi, S. K., Shukla, A. C, Bajaj, A. K., Banerjee, U., Rimek, D., Midgely, G., és Dikshit, A. Széles spektrumú gyógynövény terápia ellen felületi gombás fertőzések. Skin Pharmacol Appl Skin Physiol 200; 13 (1): 60-64.

Siurin, S. A. [hatásai az esszenciális olaj lipidperoxidáció és lipid anyagcsere krónikus bronchitis]. Klin.Med (mosk) 199; 75 (10): 43-45.

Soo Hoo, G. W., Hinds, R. L., DINOVO, E., és Renner, S. W. halálos nagy volumenű szájvíz lenyelés egy felnőtt: a felülvizsgálat és az esetleges szerepét fenolos vegyületek toxicitása. J.Intensive Care Med. 200; 18 (3): 150-155.

Spiridonov, N. A., Arkhipov, V. V., Foigel, A. G., Shipulina, L. D., és Fomkina, M. G. Protonophoric és szétkapcsolás aktivitása royleanones származó Salvia officinalis és euvimals eukaliptusz viminalis. Phytother.Res. 200; 17 (10): 1228-1230.

Spoerke, D. G., Vandenberg, S. A., Smolinské, S. C., Kulig, K., és Rumack, B. H. eukaliptusz olaj: 14 esetben az expozíció. Vet Hum.Toxicol 198; 31 (2): 166-168.

Stead, L. F. és Lancaster, T. Nicobrevin a dohányzásról való leszokás. Cochrane.Database.Syst.Rev 200; (2): CD005990.

Takarada, K., Kimizuka, R., Takahashi, N., Honma, K., Okuda, K., és Kato T. összehasonlítása az antibakteriális hatékonyságait illóolajok elleni orális kórokozók. Orális Microbiol 200; 19 (1): 61-64.

Takasaki, M., Konoshima, T., Fujitani, K., Yoshida, S., Nishimura, H., Tokuda, H., Nishino, H., Iwashima, A., és Kozuka, M. inhibitorai bőr tumor promóció. VIII. Gátló hatását euglobals és a kapcsolódó vegyületek Epstein-Barr vírus aktiválást. (1). Chem Pharm Bull (Tokyo) 199; 38 (10): 2737-2739.

Takasaki, M., Konoshima, T., Kozuka, M., és Tokuda, H. Anti-tumor elősegítő tevékenysége euglobals eukaliptusz növények. Biol.Pharm Bull. 199; 18 (3): 435-438.

Tarasova, G. D., Krutikova, N. M., Pekli, F. F. és Vichkanova, S. A. [Tapasztalat a használata eucalymine akut gyulladásos betegségek ENT gyermekeknél]. Vestn Otorinolaringol. 199; (6): 48-50.

Tascini, C., Ferranti, S., Gemignani, G., Messina, F., és Menichetti, F. Klinikai mikrobiológiai eset: láz és fejfájás egy nagy fogyasztói eukaliptusz kivonat. Clin Microbiol.Infect. 200; 8 (7): 437, 445-437, 446.

Thom E és Wollan T. kontrollált klinikai tanulmány Kanjang keverék kezelésére komplikációmentes felső légúti fertőzések. Phytother Res 199; 11 (3): 207-210.

Tibballs J. klinikai hatásai és kezelése eukaliptusz olaj lenyelése csecsemők és kisgyermekek. Med J Aust 8-21-199; 163 (4): 177-180.

Tovey, E. R. és McDonald, L. G. Egy egyszerű mosási műveletet eukaliptusz olajat vezérlésére poratkák és allergének ruházat és ágynemű. J Allergy Clin Immunol. 199; 100 (4): 464-466.

Trigger JK és Hill N. laboratóriumi vizsgálata egy eukaliptusz-alapú riasztó ellen négy harapás ízeltlábúak. Phytother Res 199; 10: 313-316.

Trigger, J. K. értékelése eukaliptusz-alapú riasztó ellen Anopheles spp. Tanzániában. J Am Mosq.Control Assoc 199; 12 (2 Pt 1): 243-246.

Ulmer, W. T. és a Schott, D. [A krónikus obstruktív bronchitis. Hatása Gelomyrtol forte egy placebo-kontrollos, kettős-vak tanulmány]. Fortschr Med 9-20-199; 109 (27): 547-550.

Vilaplana, J. és ROMAGUERA, C. allergiás kontakt dermatitis miatt eukaliptol gyulladásgátló krém. Kontakt dermatitis 200; 43 (2): 118.

Warnke, PH, Sherry, E., Russo, PA, Acil, Y., Wiltfang J., Sivananthan, S., Sprengel, M., Roldan, JC, Schubert, S., Bredee, JP, és Springer, IN antibakteriális illóolajok büdös rákos betegek: klinikai megfigyelések 30 betegnél. Phytomedicine 200; 13 (7): 463-467.

Webb, N. J. és Pitt, W. R. eukaliptuszolajhoz mérgezés gyermekkorban: 41 esetben a délkelet-Queensland. J Paediatr.Child Health 199; 29 (5): 368-371.

Westermeyer, R. R. és Terpolilli, R. N. Szívbetegségek asystole után szájvíz lenyelés: a esetismertetés és tartalmának áttekintése. Mil.Med 200; 166 (9): 833-835.

Yang, P. és Ma, Y. repellens hatását a növényi illóolajok ellen Aedes albopictus. J Vector.Ecol 200; 30 (2): 231-234.

Yang, X. W., Guo, Q. M., Wang, Y., Xu, W., Tian, ​​L., és Tian, ​​X. J. bél áteresztő képessége, az antivírus összetevőket a gyümölcsét Eucalyptus globulus Labill. Caco-2 sejt modell. Bioorg.Med Chem Lett 2-15-200; 17 (4): 1107-1111.

Yu, D., Pearson, S. K., Bowen, W. H., Luo, D., Kohut, B. E., és Harper, D. S. fogszuvasodás gátló hatékonyság egy plakk ellenes / antigingivitis fogápoló. Am J Dent 200; 13 (Spec No): 14C-17C.

Yukna, R. A., Broxson, A. W., Mayer, E. T., és Brite, D. V. összehasonlítása Listerine szájvíz és a periodontális öltözködés következő periodontális lebeny műtét. I. Az első eredményeket. Clin Prev.Dent 198; 8 (4): 14-19.

Zhou, J. Y., Tang, F. D., Mao, G. G. és Bian, R. L. hatása alfa-pinén, a nukleáris transzlokáció az NF-kappa B THP-1 sejtekben. Acta Pharmacol.Sin. 200; 25 (4): 480-484.

Zhou, J. Y., Tang, F. D., Mao, G. G., Shao, J., Wang, Y., és Bian, R. L. [hatása Eucalyptus globulus olaj aktiválását a nukleáris faktor-kappaB THP-1 sejtekben]. Zhejiang.Da.Xue.Xue.Bao.Yi.Xue.Ban. 200; 32 (4): 315-8, 326.

Zhu, J., Zeng, X., Yanma, Liu, T., Qian, K., Han, Y., Xue, S., Tucker, B., Schultz, G., Kabát, J., Rowley, W ., és Zhang, A. Felnőtt rovarriasztó és larvicid öt növényi illóolajok szúnyogok ellen. J Am Mosq.Control Assoc 200; 22 (3): 515-522.

Burkhard PR, Burkhardt K, Haenggeli CA, Landis T. Plant kiváltott rohamok: újramegjelenése egy régi probléma. J Neurol 199; 246: 667-70.

Charles, C. H., Vincent, J. W., Borycheski, L., Amatnieks, Y., Sarina, M., Qaqish, J., és Proskin, H. M. hatása az illóolaj-tartalmú fogápoló on dentális plakk mikrobiális összetételét. Am J Dent 200; 13 (Spec No): 26C-30C.

Darben T, Cominos B, Lee CT. Aktuális eukaliptusz olajat mérgezés. Australas J Dermatol 199; 39: 265-7.

De Vincenzi M, Silano M, De Vincenzi A, et al. Alkotórészei aromás növények: eukaliptusz. Fitoterápia 200; 73: 269-75.

Elektronikus Code of Federal Regulations. Cím 21. rész 182 – anyagok általánosan biztonságosnak. Elérhető: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & RGN = div5 & view = text & node = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

Gardulf A, Wohlfart I. Gustafson R. A leendő keresztezett terepkísérletben mutatja védelme citrom eukaliptusz kivonat ellen kullancscsípés. J Med Entomol 200; 41: 1064-7.

Gobel H, Schmidt G., Soyka D. hatása borsmenta és eukaliptusz olaj készítményeket neurofiziológiai és kísérleti algesimetric fejfájás paramétereket. Cephalal 199; 14: 228-3; megbeszélés 182.

Gray AM, Flatt PR. Vércukorszint-csökkentő intézkedések a Eucalyptus globulus (Eucalyptus) társított hasnyálmirigy és extra hasnyálmirigy hatásainak egerekben. J Nutr 199; 128: 2319-23.

Juergens UR, Dethlefsen U, Steinkamp G., et al. Gyulladásgátló hatása 1,8-cineol (eukaliptol) hörgő asztma: a kettős-vak, placebo-kontrollált vizsgálatban. Respir Med 200; 97: 250-6.

Ramsewak RS, Nair MG, Stommel M, Selanders L. In vitro antagonista aktivitást monoterpéneket és ezek keverékei ellen “lábujj köröm gomba” kórokozók. Phytother Res 200; 17: 376-9 ..

Silva J., Abebe W, Sousa SM, et al. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása illóolajok Eucalyptus. J Ethnopharmacol 200; 89: 277-83.

Swanston-Flatt SK, Day C Bailey CJ, Flatt PR. Hagyományos növényi gyógymódok a cukorbetegség. Tanulmányok normál és streptozotocin diabéteszes egerekben. Diabetologia 199; 33: 462-4.

Takahashi T, Kokubo R, Sakaino M. antimikrobiális tevékenységet eukaliptusz levél kivonatok és flavonoidok eukaliptusz maculata. Lett Appl Microbiol 200; 39: 60-4.

Unger M, Frank A. egyidejű meghatározására gátló hatása növényi kivonatok a tevékenységét hat fő citokróm P450 enzimek segítségével folyadékkromatográfia / tömegspektrometria és automatizált online kitermelése. Rapid Commun Mass Spectrom 200; 18: 2273-81.

Vigo E, Cepeda A, Gualillo O, Perez-Fernandez R. In vitro gyulladáscsökkentő hatása az Eucalyptus globulus és Thymus vulgaris: a nitrogén-oxid-gátlás J774A.1- patkány makrofágokban. Pharm Pharma 200; 56: 257-63.

Fehér RD, Swick RA, Cheeke PR. Hatásai mikroszomális enzimindukció toxicitási pirrolizidinil (Senecio) alkaloidok. J Toxicol Environ Health 198; 12: 633-40.

Whitman BW, Ghazizadeh H. eukaliptusz olaj: terápiás és toxikus szempontjai farmakológia emberekben és állatokban. J Paediatr Gyermekegészségügyi 199; 30: 190-1.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ?? Therapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió