evolocumab (subcutan) leírása és márkanevek

Evolocumab injekció együtt alkalmazzák a megfelelő étrend és a sztatinok gyógyszer betegek kezelésére heterozigóta familiáris hypercholesterinaemia vagy érelmeszesedéses szívproblémák, akiknek szükségük van további csökkentése az LDL-koleszterin szintjét. Azt is használják együtt a megfelelő étrend és más gyógyszert a betegek kezelése homozigóta familiáris hypercholesterinaemia (HoFH), akiknek szükségük van további csökkentése az LDL-koleszterin szintjét. Ez a gyógyszer egy PCSK9 (proprotein konvertáz szubtilizin Kexin típus 9) gátló.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását evolocumab injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták alatti gyermekek 13 éves kor feletti HoFH, gyermekeknél primer hiperlipidémia.

Megoldás

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát evolocumab injekció az idősek.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

geriátriai

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

egyéb kölcsönhatások

Ez a gyógyszer egy lövés a bőre alá, rendszerint a has vagy a gyomor, a comb, vagy a felkar.

Adagoló

Ha használja ezt a gyógyszert, otthon, az orvos fog tanítani, hogyan kell elkészíteni és beadni a gyógyszert. Légy biztos benne, hogy pontosan hogyan kell a gyógyszert készíteni és beadni.

kihagyott adag

Ez a gyógyszer jön 2 formája: egyszeri adag előretöltött injekciós toll (autoinjektor) és egyadagos előretöltött fecskendőben. Orvosa típusú és megfelelő adagot az Ön számára.

Tárolás

Akkor jelenik meg a szervezetben a területeken, ahol ez a lövés adható. Használjon másik test területen minden időben adsz magadnak egy esélyt. Nyomon követni, ahol adsz minden lövés, hogy biztosan forgatni testrészek. Ez segít megelőzni a bőr problémák az injekciót.

Ne adja be bőrfelületek van vágások, horzsolások, fertőzés, hegek, vagy striák.

Az autoinjektor tollat ​​vagy előre töltött fecskendő el kell távolítani a hűtőszekrényből, és hagyjuk, hogy elérje szobahőmérsékleten legalább 30 percig az injekció beadása előtt. Ne rázza fel az orvostudomány.

Használja minden autoinjektáló tollal vagy fecskendőt csak egyszer. Ne mentse a nyitott tollat ​​vagy fecskendőt. Ha a gyógyszert a tollat ​​vagy fecskendő megváltoztatta a színét, vagy ha úgy látja, részecskéket, ne használja azt.

Amellett, hogy ezt a gyógyszert, orvosa megváltoztathatja a diéta, hogy az egyik, hogy az alacsony zsír-, cukor- és koleszterinszint. Gondosan kövesse orvosa érdekében bármilyen speciális diéta.

Ez a gyógyszer jön beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ezt a gyógyszert kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Ha kihagyott egy adagot, alkalmazza ezt a gyógyszert 7 napon belül a kihagyott adagot. Ezután újra az eredeti ütemtervet.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Ön is tartsa a gyógyszert az eredeti csomagolásban, szobahőmérsékleten 30 napig. Dobja fel nem használt gyógyszert 30 napon belül.

Dobja használt tűket kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin szintet, és eldönteni, hogy továbbra is használni. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Súlyos allergiás reakciók fordulhatnak elő használata közben ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek: bőrkiütés, bőrviszketés, légzési nehézség vagy nyelési, csalánkiütés, hányinger, a bőr kivörösödése, különösen a füle körül, duzzanat a szem, arc, vagy az orr belsejében vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

A tűvédő az előretöltött fecskendőben vagy autoinjektáló száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek, akik érzékenyek a latex. Mondja el orvosának, ha van egy latex allergia, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.