Exelon: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Exelon?

Exelon kezelésére használják enyhe-mérsékelt demencia okozta az Alzheimer-kór vagy Parkinson-kór.

Az Exelon is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Az Exelon károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Fontos információ

Nem szabad szednie szájon Exelon ha valaha is volt súlyos bőrpír, viszketés, a bőr irritációját okozza visel Exelon transzdermális bőrtapasz.

Hívjon orvost egyszerre, ha súlyos vagy folyamatos hányás vagy hasmenés, étvágytalanság, fogyás, erős izzadás, vagy forró és száraz bőr, fekete vagy véres széklet, vérköpés, remegés (ellenőrizetlen rázás), vagy nyugtalan izom mozgások szemed, a nyelv, állkapocs, vagy a nyak.

Használata előtt Exelon, közölje orvosával, ha Ön májbetegségben szenved, a szív ritmus zavar, mint a “sick sinus szindróma” (lassú szívverés), a legutóbbi fogyás vagy étvágytalanság, megnagyobbodott prosztata, vizelési problémák, roham-rendellenesség, asztma vagy allergia, remegés vagy ellenőrizetlen izommozgás, vagy korábban gyomorfekély.

Mindig távolítsa el a régit, mielőtt egy újat. Ne viseljen több Exelon bőrtapasz egy időben.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szedhet Exelon ha allergiás a rivasztigmin vagy hasonló gyógyszerek, mint például neostigmin, meprobamat vagy carisoprodol.

Nem szabad szednie szájon Exelon ha valaha is volt súlyos bőrpír, viszketés, a bőr irritációját okozza visel Exelon transzdermális bőrtapasz.

Annak érdekében, hogy Exelon biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

máj- vagy vesebetegség

utóbbi fogyás vagy étvágytalanság

a szívritmuszavar, mint a “sick sinus szindróma” (lassú szívverés)

megnagyobbodott prosztata vagy vizelési problémák

epilepszia vagy egyéb roham-rendellenesség

asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), vagy egyéb légzési rendellenesség

története gyomorfekély; vagy

remegés (dyskinesia) vagy ellenőrizetlen izom mozgások.

Az Exelon nem várható, hogy káros lehet a magzat. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során.

Nem ismert, hogy a rivasztigmin kiválasztódik az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat az Exelon.

Exelon általában vett naponta kétszer. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Vegye Exelon étellel.

Exelon belsőleges oldat (folyadék) jön a beteg utasítások helyes mérésére az adagot. Kövesse az alábbi útmutatót. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Mérjük folyékony gyógyszert adagoló fecskendővel, vagy egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Lehet lenyelni a folyékony gyógyszert közvetlenül a fecskendőből vagy keverjük a gyógyszert egy kis pohár vízzel, gyümölcslével, vagy szóda. Keverje össze a keveréket, és inni az egészet 4 órán belül keverés után. Ahhoz, hogy a teljes adagot, adjunk hozzá egy kevés vizet ugyanabból a pohárból, óvatosan keverjük, és inni azonnal.

Használat után a fecskendőt, törölje a rajta kívül egy tiszta törlőkendővel, és tegye a fecskendőt vissza a tokjába. Zárja be a gyógyszert palack a gyermekbiztonsági zárókupakkal.

Hogyan kell Exelon?

Az Exelon rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

Mondja el orvosának, ha bármilyen változás súlyát. A rivasztigmin adagja a súly alapján, és bármely változás befolyásolhatja a dózist.

Ha szüksége van a műtét, mondja a sebész idő előtt, hogy az Ön által használt Exelon. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer rövid ideig.

Ha idő előtt abbahagyja az Exelon bármilyen okból, ne indítsa újra a gyógyszer szedését anélkül, hogy orvosával beszélt először. Lehet, hogy kezdje újra a kezelést kisebb adagokkal.

Tárolja Exelon szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Ne hagyja, hogy a folyékony gyógyszer fagyasztható.

Szokásos adag Exelon az Alzheimer-kór

Enyhe vagy közepesen súlyos Alzheimer-kór; Orális; Kezdő dózis: 1,5 mg szájon át, naponta kétszer, reggel és este étkezés .; Fenntartó adag: Miután legalább két hetes kezelést Ha a kezdeti dózis jól tolerálható, akkor lehet növelni, hogy 3 mg naponta kétszer. Későbbi emelkedik 4,5 mg és 6 mg naponta kétszer kell megkísérelni csak után legalább 2 hétig az előző adagolási .; transzdermális; Kezdő dózis: 4,6 mg / 24 óra transzdermális tapasz a bőrre naponta egyszer; Fenntartó adag: után legalább négy hét kezelés, és ha jól tolerálható, az adag a tapasz lehet növelni, a 9,5 mg / 24 óra, ameddig ez az adag előnyös. Az adagot ezután növelhető 13,3 mg / 24 óra .; Maximális dózis: 13,3 mg / 24 óra transzdermális tapasz a bőrön naponta. Nagyobb dózisok nem eredményeznek jelentős előnnyel, társított jelentősen nőtt a mellékhatások előfordulásának gyakorisága .; Megjegyzés; -Apply Naponta egyszer; -Nyomja Le erősen 30 másodpercig, amíg szélei jól tapadnak; -A Hát felső vagy alsó, mint az alkalmazás helyén; -Van Nem vonatkozik a bőrfelületre, ahol krém, testápoló, por nemrégiben alkalmazták; -Van Nem vonatkozik a bőr, hogy a piros, irritált, vagy vágott; RUHANEMŰK egy tapaszt egy időben; -Change Az alkalmazás helyén naponta, nem kell alkalmazni az új tapaszt ugyanarra a helyre legalább 14 nap; -May Viseljen tapaszt fürdőzés közben, de ne hosszú expozíció külső hőforrás; Súlyos Alzheimer-kór; 13,3 mg / 24 óra transzdermális tapasz bőrre naponta egyszer, cserélje ki egy új tapaszt 24 óránként; Megjegyzés; -Ha Adagolás 3 napig abba vagy kevesebb, újraindítás kezelés azonos vagy alacsonyabb hatáserősségű transzdermális tapasz; -Ha Adagolás megszakad több mint 3 nap, kezdje újra a kezelést a 4,6 mg / 24 óra transzdermális tapasz és titráljuk

Szokásos adag Exelon a Parkinson-kór

Az enyhe és közepes Parkinson-kór a demencia; Orális; Kezdő dózis: 1,5 mg szájon át, naponta kétszer, reggel és este étkezés; Fenntartó adag: Ezt követően, a dózis növelhető, 3 mg szájon át kétszer egy nap, és további 4,5 mg naponta kétszer, és 6 mg naponta kétszer (a tolerabilitás) minimum 4 hétig az egyes dózisok .; transzdermális; Kezdeti dózis: 4,6 mg / 24 óra a bőrre naponta egyszer; Fenntartó adag: Miután legalább négy hét kezelés, és ha jól tolerálható, az adag a tapasz emelhető 9,5 mg / 24 óra, ameddig ez az adag előnyös. Az adagot ezután növelhető 13,3 mg / 24 óra .; Maximális adag: 13,3 mg / 24 óra. Nagyobb dózisok nem eredményeznek jelentős előnnyel, társított jelentősen nőtt a mellékhatások előfordulásának gyakorisága .; Megjegyzés; -Apply Naponta egyszer; -Nyomja Le erősen 30 másodpercig, amíg szélei jól tapadnak; -A Hát felső vagy alsó, mint az alkalmazás helyén; -Van Nem vonatkozik a bőrfelületre, ahol krém, testápoló, por nemrégiben alkalmazták; -Van Nem vonatkozik a bőr, hogy a piros, irritált, vagy vágott; RUHANEMŰK egy tapaszt egy időben; -Change Az alkalmazás helyén naponta, nem kell alkalmazni az új tapaszt ugyanarra a helyre legalább 14 nap; -May Viseljen tapaszt fürdőzés közben, de ne hosszú expozíció külső hőforrás

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Ha kihagy több adag egy sorban, hívja fel orvosát, mielőtt bármilyen többet ezt a gyógyszert.

Exelon adagolási információt

A túladagolás tünetek közé tartozik a súlyos hányinger, hányás, nyáladzás, izzadás, lassú szívverés, gyenge vagy felületes légzés, ájulás, vagy lefoglalás (görcsök).

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Exelon: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mi történik, ha túladagolás?

Hívjon orvost egyszerre, ha van

súlyos vagy folyamatos hányás vagy hasmenés fogyás

véres vagy kátrányos széklet, vérköpés vagy hányadék, hogy néz ki, mint a zacc

Mit kell elkerülni véve Exelon?

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

remegés (ellenőrizetlen rázás), nyugtalan izommozgás a szemébe, a nyelv, állkapocs, vagy a nyak

lefoglalás (görcsök)

fájdalmas vagy nehéz vizelés

Súlyos bőrpír, viszketés vagy irritáció; vagy

ha úgy érzi, nagyon szomjas vagy forró, nincs vizelete, és erős izzadás, vagy meleg és száraz bőrre.

Gyakori Exelon mellékhatás lehet

hányinger, hányás, gyomorpanaszok

étvágytalanság; vagy

gyengeség.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Ne viseljen Exelon transzdermális bőrtapasz egyidejűleg szed Exelon kapszula vagy belsőleges folyadék.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

metoklopramid (Reglan, Metozolv)

egy béta-blokkoló, például atenolol, carvedilol, labetalol, metoprolol, nadolol, nebivolol, propranolol, szotalol, és mások

húgyhólyag vagy a húgycső gyógyszerek, mint a darifenacin, a fezoterodin, oxibutinin tolterodin, solifenacin

hörgőtágítók, mint aclidinium, ipratropium vagy tiotropium

hideg vagy allergia gyógyszer, amely antihisztamin

gyógyszert a Parkinson-kór; vagy

kezelésére szolgáló gyógyszerek túlzott gyomorsav, gyomorfekély, mozgásszervi betegség, vagy irritábilis bél szindróma.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a rivasztigmin, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Exelon mellékhatások

5.02.2015-03-26, 10:20:50.

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják az Exelon?

Exelon (rivasztigmin)

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Alzheimer-kór Aricept, a donepezil, Namenda, memantin, E-vitamin, a rivasztigmin, a galantamin, a Namenda XR, Namzaric, Razadyne, Axona, a donepezil / memantin

Parkinson-kór ropinirol, benztropin, Sinemet, pramipexol, karbidopa / levodopa, amantadin Requip, Mirapex, Cogentin rivasztigmin, Azilect