Extavia

Terápiás Osztály: Immunológiai Agent

Használja a Extavia

Farmakológiai Osztály: Interferon Beta (osztály)

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását interferon béta-1b injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát, interferon béta-1b injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Mielőtt Extavia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata a számos termék, amelyek az interferon béta-1b. Lehet, hogy nem kifejezetten az Extavia. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adhat ezt a gyógyszert. Ön is kell tanítani, hogyan kell adni a gyógyszert otthon. Ez a gyógyszer egy lövés a bőre alatt.

Ha az intravénás béta-1b interferon magát, használja, amelyet pontosan az orvos utasítása szerint annak érdekében, hogy segítse a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne használjon több vagy kevesebb is, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Ne módosítsa az adagot vagy az adagolás rendjét ellenőrzése nélkül előbb orvosával. A pontos összeg a gyógyszert, amire szükség van gondosan kidolgozott. A túl sok növeli a mellékhatások kockázatát, miközben a túl kevés nem javítja az állapotát.

Figyelembe interferon béta-1b lefekvéskor segíthet csökkentheti az influenza-szerű tünetek.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató és a beteg irányban. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Fontos, hogy kövesse több lépésben, hogy készítse el az interferon béta-1b injekció helyesen. Mielőtt beadja a gyógyszert, meg kell

Annak érdekében, hogy minden steril, fontos, hogy ne érintse meg a tetejét a fiolák vagy a tűket. Ha megérintette dugóval, tisztítsa meg egy új alkoholos törlőkendővel. Ha megérint egy tűt, vagy ha a tű hozzáér bármilyen felülethez, eldobni a fecskendőt, és kezdje újra egy új fecskendőt. Is, csak oldószert (nátrium-klorid 0,54%), amely a béta-1b interferon hogy hígítsa a gyógyszert injekció.

Keverjük a tartalmát egy ampulla

Elkészítéséhez az injekciós fecskendőt

Az injekciót kell beadni közvetlenül a keverés után. Ha az injekció késik, hűtse a kevert oldatot és adja be 3 órán belül. Nem fagyasztható.

Annak érdekében, hogy magának az injekciót

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Megfelelő használata, interferon béta-1b

A következő injekciót kell ütemezni mintegy 48 órával később.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Ha a hűtés nem áll rendelkezésre, fiolák tárolható legfeljebb 3 hónapig szobahőmérsékleten, mindaddig, amíg a hőmérséklet nem haladja meg a 86 ° F.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha sötét vizelet, tartós étvágytalanság, influenza-szerű tünetek, fejfájás, folyamatos hányás, általános rossz fáradtság vagy gyengeség, világos színű széklet, jobb felső hasi fájdalom vagy érzékenység, vagy sárga szem vagy bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Óvintézkedések használat közben Extavia

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember ideges, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat bőrpír, fájdalom, vagy duzzanat az injekció helyén. Néhány betegnél alakultak bőrfertőzések vagy állandó depresszió (nekrózis) a bőr alá az injekció helyén. Forduljon orvosához, rögtön, ha ezek bármelyikét észleli mellékhatások az injekció beadásának helyén: depressziós, vagy tagolt bőr, kék-zöld-fekete bőr elszíneződése, vagy fájdalom, bőrpír, vagy sloughing (peeling) a bőr.

Kérdezze meg orvosát, ha bármilyen jelét észleli láz, hidegrázás, vagy torokfájás. Ezek lehetnek fertőzés tünetei eredő alacsony fehérvérsejt-szám.

Ez a gyógyszer készül adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták, bár a kockázat alacsony. Az emberi donorok és vért egyaránt teszteltük vírusok tartani az átvitel kockázata alacsony. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot, ha az érintett.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Extavia Side Effects

Extavia (interferon béta-1b)

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Sclerosis multiplex Copaxont, Tecfidera, Avonex, Aubagio, Gilenya, Ampyra Tysabri, Betaseron, Rebif az interferon béta-1a, dimetil-fumarát, mitoxantron, Glatopa, glatiramer, natalizumabot fingolimod, Teriflunomide, dalfampridine, Novantrone Rebif Rebidose, Avonex Pen, prednizon, dexametazon