factive (orális)

JEM-i-FLOX-a-sin

Fluorokinolonok, beleértve gemifloxacin mezilát- társul fokozott kockázata íngyulladás és az ínszakadás minden korosztály számára. Kockázat tovább növekszik 60 év feletti életkor, egyidejű szteroid kezelés, és a vese, szív, tüdő vagy transzplantáció. Fluorokinolonok, beleértve gemifloxacin mezilát- súlyosbíthatja izomgyengeségének személyek myasthenia gravis. Kerüljük betegeknél ismert történetét myasthenia gravis.

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Kémiai Osztály: Fluorokinolon

Gemifloxacin kezelésére használják bronchitis és tüdőgyulladás okozta bakteriális fertőzések.

Gemifloxacin osztályába tartozik a gyógyszerek úgynevezett kinolon antibiotikumok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban ez a gyógyszer nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását gemifloxacin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát gemifloxacin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese vagy szív problémák, vagy súlyos, ín problémák (beleértve a ínszakadás), ami szükségessé teheti óvatosan kapó betegeknél gemifloxacin.

Tanulmányok a nők szoptatás bizonyították káros csecsemő hatásokat. Egy másik, hogy ezt a gyógyszert kell felírni, vagy abba kell hagynia a szoptatást használata közben ezt a gyógyszert.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Gemifloxacin lehet venni étellel vagy anélkül. A tablettát egészben kell lenyelni. Ne törje, ne törje össze, vagy ne rágja szét a tablettát.

Igyál sok folyadékot, amíg ezt a gyógyszert szedi. Ivóvíz extra víz segít megelőzni bizonyos nemkívánatos hatások gemifloxacin.

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben és a vizeletben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot. Próbálja meg, hogy a gyógyszer ugyanabban az időben minden nap.

Ne szedje ezt a gyógyszert, egyedül a tej, joghurt, vagy egyéb tejtermékek. Ne igyon levet kalcium hozzá, amikor ezt a gyógyszert szedi. Ez rendben van, hogy a tejtermékeket vagy lé, mint egy nagyobb étkezés, ha ezt a gyógyszert.

Ha szed alumínium vagy magnézium tartalmú savlekötők, vaspótló, multivitamin, didanozin (Videx®), szukralfát (Carafate®), vagy a cink, nem veszik őket ugyanakkor, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ez a legjobb, hogy ezeket a gyógyszereket 3 óra előtt vagy 2 órával bevétele után gemifloxacin. Ezek a gyógyszerek tartani gemifloxacin megfelelő működését.

Tartsa ezt a gyógyszert a teljes kezelési idő, akkor is, ha jobban érzi magát, miután az első néhány adag. A fertőzés nem tisztázzuk, ha abbahagyja a gyógyszer túl hamar.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást használata közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha a tünetek nem javulnak néhány napon belül, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Ha alacsony a kálium szintje a vérben, gemifloxacin növelheti a kockázatát, hogy a gyors, lassú vagy szabálytalan szívverés; eszméletvesztés, ájulás. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha a viszketés, csalánkiütés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy után szedhető.

Súlyos mellékhatások léphetnek fel a kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert. Néha súlyos mellékhatások léphetnek figyelmeztetés nélkül. Azonban lehetséges figyelmeztető jelek, beleértve a fekete, kátrányos széklet, hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, véres vagy zavaros vizelet, hidegrázás; csökkent vizeletürítés, hasmenés, láz, ízületi vagy izomfájdalom, vörös bőrelváltozások, gyakran egy lila központ, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon, súlyos hasi fájdalom, bőrkiütés, arcduzzanat, ujjak, a lábak, és / vagy az alsó lábak, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, vagy szokatlan súlygyarapodás. Hagyja abba a gyógyszer szedését és kérdezze meg orvosát azonnal, ha ezek bármelyikét észleli figyelmeztető jelek.

Gemifloxacin okozhat súlyos májbetegség, beleértve a hepatitisz. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás hányinger vagy hányás, sötét vizelet, világos színű széklet, hasi fájdalom, vagy sárga szemek vagy a bőr használata közben ezt a gyógyszert.

Gemifloxacin hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja a gyógyszer. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Hasmenés gyógyszerek teheti a hasmenés rosszabb, vagy hogy ez tovább tart. Ha bármilyen kérdése van ezzel, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás zsibbadás, bizsergés vagy égő fájdalom a kéz, a kar, láb, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot perifériás neuropátia.

Gemifloxacin ritkán okoznak gyulladást (íngyulladás) vagy könnyezés ín (a zsinór tartja az izmok, csontok). Ez akkor fordulhat elő, miközben szedi a gyógyszert, vagy írhatsz szedi. Annak kockázatát, hogy ínproblémák növelhető, ha több mint 60 éves, a használt szteroid gyógyszereket (pl dexametazon, prednizolon, prednizolon, vagy Medrol®), súlyos vesebetegségben szenved, az anamnézisében ín problémák (pl reumatoid artritisz), vagy ha kaptak egy szervátültetés (például szív, vese, tüdő vagy). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hirtelen fájdalom vagy ín edzés után (pl boka, hátul a térd vagy a láb, váll, könyök, vagy csukló), véraláfutásokat sérülés után, vagy nem tud elviselni súly vagy mozgassa az érintett területet. Tartózkodjunk a gyakorlat addig, amíg orvosa mást mond.

Vannak emberek, akik gemifloxacin érzékenyebbé válhat a napfényre, mint általában. Napfényt, akár rövid ideig is súlyos leégés; bőrkiütés, bőrpír, viszketés, vagy elszíneződés. Amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert

Ha van egy súlyos reakció a nap, kérdezze meg orvosát.

Gemifloxacin okozhat néhány ember, szédülést, szédülés, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.