FDA jóváhagyását vismodegib

Márkanév: Erivedge ®

Teljes alkalmazási előírását is rendelkezésre áll, beleértve a klinikai vizsgálati adatok, biztonsági, adagolás, gyógyszerkölcsönhatások, és ellenjavallatok.

Január 30-án, 2012, a Food and Drug Administration (FDA) jóváhagyta vismodegib (Erivedge ® kapszula által Genentech, Inc.) kezelésére felnőttek metasztatikus bazálsejtes karcinóma vagy lokálisan előrehaladott bazálsejtes karcinóma, amely kiújult a műtét után vagy akik nem jelöltek műtétet, és akik nem jelöltek sugárzást.

Vizsgálták a hatékonyságot egykarú párhuzamos kohort vizsgálat beiratkozott 104 beteg. A betegek 150 mg vismodegib naponta. Központi patológiai felülvizsgálata archiválás vagy kiindulási szövet megerősítette a diagnózist a bazális sejtes karcinóma (BCC) 96 betegnél 33 esetben a metasztatikus bazálsejtes karcinóma (mBCC) és 63 beteg a lokálisan előrehaladott bazálsejtes karcinóma (laBCC).

A hatásosságot értékelték a 96 betegnél igazolt BCC. A betegek átlagos életkora 62 év, 61 százaléka férfi és 97 százaléka ECOG teljesítmény státusz 0 vagy 1 Huszonegy százaléka beteg diagnosztizáltak Gorlin szindróma. Hatvanhat százalék volt, lokálisan előrehaladott betegség 34 százaléka volt áttétes betegség. Azok között a mBCC 97 százaléka korábban kezelt. A korábbi kezelések szerepelnek sebészet (97 százaléka beteg), sugárkezelés (58 százalék), és a szisztémás kezelés (30 százalék). Közül laBCC betegek 94 százaléka korábban kezelt. Korábbi terápiák tartalmazza sebészet (89 százalék), sugárkezelés (27 százalék), és a szisztémás / helyi kezelés (11 százalék).

A vizsgálat elsődleges végpontja volt objektív válaszarány (ORR) értékelt egy független jogorvoslati lehetőség. A tumor-válasz kritériumai laBCC tartalmazza értékelését a daganat mérete, a jelenléte vagy hiánya fekélyesedés, és a biopszia helyi fertőzés oldalakon. A kritériumok teljes válasz lokalizált szükséges a tumor biopsziás (ek) igazolja semmilyen kóros bizonyíték BCC. RECIST 1.0 verzió kritériumok értékeléséhez használt válaszok betegeknél mBCC.

A Orrs volt 30,3 százalék (95 százalék CI: 15,6, 48,2) volt a mBCC és 42,9 százalék (95 százalék CI: 30,5, 56,0) volt a laBCC. Minden válasz a mBCC kohorsz részleges válaszokat. A 63 értékelhető betegek laBCC, 13 beteg (20,6 százalék) volt a teljes válaszok és 14 beteg (22,2 százalék) volt a részleges válaszokat. A medián válasz időtartama volt 7,6 hónap volt (95 százalék CI: 5,6, nem becsülhető) betegek számára MBCC és 7,6 hónap volt (95 százalék CI: 5,6, 9,7) betegek számára laBCC.

Biztonsági értékelték 138 beteg részesült vismodegib monoterápia laBCC vagy mBCC. Mellékhatások betegek több mint 10 százaléka a betegek izomgörcsök, hajhullás, ízérzés zavara, fogyás, fáradtság, hányinger, hasmenés, étvágytalanság, székrekedés, ízületi fájdalmak, hányás és ageusia. A klinikai vizsgálatok során összesen 3 10 premenopauzás nőnél alakult amenorrhoea. 3. fokozatú mellékhatások előforduló több mint 1 százaléka beteg volt fogyás, fáradtság, izomgörcs, és étvágycsökkenés.

Az egészségügyi szakembereknek ellenőriznie kell a terhesség előtti állapotot megindítását vismodegib, tanácsot a terhes nők a potenciális kockázatok az embrió / magzat, és tanácsot adnak a nem terhes nők használni rendkívül hatékony fogamzásgátló kezelés alatt vismodegib és akár 7 hónapig azt követően dózis. Hogy ne tegyük ki az embrió / magzat vismodegib esetlegesen szereplő sperma, a férfi betegek óvszert használni a spermicid kezelés során vismodegib és 2 hónapig az utolsó adagot. Egészségügyi szolgáltatók jelentést kell tenniük a Genentech minden esetben az expozíció a terhesség alatt (akár közvetlen expozíció nőknél vagy ondó hím beteg) és ösztönözniük kell a terhes nők, hogy vegyenek részt a Erivedge terhesség pharmacogvigilance programot, hogy információkat gyűjtsön a terhesség kimenetelét.

Vismodegib gátolja a Hedgehog útvonal, fontos embrionális fejlődési folyamat. Reprodukciós toxikológiai vizsgálatok patkányokban kimutatták, hogy vismodegib expozíció során organogensis eredményeket az embrionális-magzati halál ennél magasabb expozíciók és súlyos születési rendellenességeket okoz a kitettségek elért tartományon belüli az ajánlott humán dózis.

Az ajánlott adagolás és adagolási séma vismodegib 150 mg szájon át naponta. Vismodegib lehet venni étellel vagy anélkül.

Ez az összefoglaló adta Richard Pazdur, M. D. igazgatója, az FDA Division of Oncology gyógyszereket.

Az FDA a szétválás a US Department of Health and Human Services megbízott biztonságának biztosítása és hatékonyságát az új gyógyszerek és egyéb termékek. (Lásd: “Tanulj a Kábítószer és Devices kap jóvá.”) Az FDA küldetése, hogy támogassa és védje a közegészséget, segítve a biztonságos és hatékony termékek piacra jutását fel időben, és monitoring termékek biztonságosságának folyamatos után használatban vannak .