felbamát

Felbamát felhasználás társul jelentős növekedést előfordulásának aplasztikus anémia, néha halálos kimenetelű. Abba kell hagyni, ha minden bizonyítékot csontvelő depresszió fordul elő. Májelégtelenség vagy halált transzplantációs számoltak terápiával. Nem szabad felírni, hogy bárki egy története a májműködési zavar és meg kell szüntetni a bárki jeleit mutatja a májkárosodás a kezelés ideje. Monitor májenzimek terápia során.

Használja a felbamát

Terápiás Osztály: Anticonvulsant

Kémiai Osztály: Carbamate

Felbamát csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett görcsoldók. Úgy működik, az agy görcsök megelőzésére. Azonban felbamát nem gyógyítja az epilepszia és csak akkor fog működni, hogy ellenőrizzék rohamok, amíg továbbra is vegye.

felbamát csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert, felbamat a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a felbamat vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását felbamat görcsrohamok kezelésére eltérő Lennox-Gastaut szindróma gyermekeknél. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt felbamát

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatása felbamat nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel időskori szív, vese, vagy a máj problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél felbamát.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed felbamat, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata felbamát bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata felbamát bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata felbamát bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő félbarnát. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

felbamát nem lehet az első gyógyszer használ, hogy kezelje a feltételt. Ez azt jelentette, hogy csak miután megpróbált más gyógyszereket nem dolgozott vagy okozott nem kívánt mellékhatásokat.

Vegye felbamát kizárólag az orvos utasítása szerint, hogy hasznot az Ön állapotát, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Nagyon fontos, hogy megértsék a kockázatok és előnyök a felbamát használata előtt. Azt is kérte, hogy aláírja a beteg / orvos elismervényt formában és olvassa el a gyógyszeres kezelés útmutató, hogy biztosan megértsék az információkat felbamát. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Szedő betegek orális folyadék formájában felbamát

Hogy csökkentse gyomorpanaszok, felbamat lehet venni étellel, kivéve, ha az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje, hogy azt éhgyomorra.

félbarnát lehet használni más lefoglalás gyógyszerekkel. Tartsuk segítségével az összes lefoglalás gyógyszerek, hacsak orvosa nem mondja, hogy hagyja abba.

Az adagot a félbarnát különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú felbamát. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag felbamat, pótolja, amilyen hamar csak lehet. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata felbamát

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Ez szükséges ahhoz, hogy a dózis módosítása és hogy ellenőrizze a súlyos nemkívánatos hatásokat.

Fontos, hogy tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik. Orvosa, hogy csatlakozzon az észak-amerikai antiepileptikum Terhesség Registry, ami által használt terhes betegeknek, akik felbamát.

Felbamát okozott néhány esetben súlyos vér rendellenesség, az úgynevezett aplasztikus anémia és néhány esetben a májelégtelenség. Beszéljen orvosával arról, ezeket a kockázatokat.

Hagyja abba a felbamát és kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke mellkasi fájdalom, hidegrázás, köhögés, láz, fejfájás, légszomj, sebek, fekélyek, vagy fehér foltok az ajkakon vagy a szájban, duzzadt vagy fájdalmas mirigyek szorító érzés a mellkasban, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy zihálás. Ezek tünetei lehetnek aplasztikus anémia.

Óvintézkedések használat közben felbamát

Ne hagyja abba a felbamat ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget az Ön vagy gyermeke szed leállítása előtt teljesen. Megállás a gyógyszer hirtelen okozhat a görcsök, hogy visszatérjen, vagy gyakrabban fordul elő.

Ha Ön vagy gyermeke bármilyen szokatlan vagy furcsa gondolatok és viselkedés, miközben felbamat, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyéb változások a összekeverhető, a romló depresszió, hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott), öngyilkossági gondolatok, és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Felbamát okozhat homályos látás, kettőslátás, illetve egyéb látászavarok. Ez is okozhat néhány ember, szédülést vagy álmosságot. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a felbamat, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber vagy képes látni is. Ha ezek a reakciók válnak, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

felbamát Side Effects

felbamát

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Lennox-Gastaut szindróma Topamax topiramát, Onfi, Trokendi XR, klobazámmal, Banzel, Qudexy XR, Felbatol, Topiragen, rufinamiddal, Topamax megszórjuk

Epilepszia gabapentin, Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra, lamotrigin, levetiracetám, Dilantin, karbamazepin, Tegretol, divalproex nátrium

 vagy csatlakozz a felbamat támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.