fenofibrinsav (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin és triglicerid (zsír) szint, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget, különösen akkor, ha még szokatlan fáradékonyság vagy láz. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom probléma hívják myopathia.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha sötét színű vizelet, hasmenés, láz, izomgörcsök vagy görcsös, izom fájdalom vagy merevség, vagy úgy érzi, nagyon fáradt vagy gyenge. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom probléma hívják rhabdomyolysis, ami okozhat vese problémák.

Ez a gyógyszer fokozhatja az epekő. Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos hasi fájdalom hányinger és hányás.

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amíg ezt a gyógyszert szedi. Tájékoztassa orvosát azonnal ha hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás használata közben ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a tünetek a láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, szokatlan vérzés, véraláfutás, vagy gyengeség. Ezek lehetnek fertőzés tünetei eredő alacsony fehérvérsejtszám, amely oka lehet ezt a gyógyszert.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését, a vérzsír-szint esetén újra emelkedik. Orvosa, hogy speciális diétát követ, hogy segítsen megakadályozni.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.