fentora

Nyelvalatti fentanil alkalmazása ellenjavallt olyan betegeknél, akik nem opioidtoleráns és az akut vagy posztoperatív fájdalom. Egyidejű alkalmazása nyelvalatti fentanil bármilyen CYP3A4 inhibitor okozhat potenciálisan halálos légzésdepresszió. A nyelv alatti fentanil lényeges különbségek vannak a farmakokinetikai profil, mint más fentanil tartalmú termékeket. Felírásakor, vagy adagoló, nem helyettesíti a többi fentanil tartalmú termékek egy mcg per mcg alapján. A nyelv alatti fentanil van abúzus hasonló más opioid fájdalomcsillapítók és csak a TIRF REMS access program.

Mivel a fatális légzésdepresszió, azonnal felszabaduló nyálkahártyán keresztül alkalmazott fentanil ellenjavallt opioid nem toleráns betegek és az akut, illetve a műtét utáni fájdalom, ideértve a fejfájást / migrén. Tartsa távol gyermekektől. Használja a CYP3A4 inhibitorok okozhat végzetes légzési depressziót. Felírásakor, ne konvertálja a betegek egy mcg per mcg alapján bármely más orális nyálkahártyán keresztül alkalmazott fentanil termék. Amikor adagoló, nem helyettesíti más fentanil termékeket. Tartalmaz fentanil, Schedule II szabályozott anyag abúzus hasonló más opioid fájdalomcsillapítók. Csak akkor áll egy korlátozott program neve nyálkahártyán Azonnali közlésre fentanil kockázatértékelést és mérséklése stratégia (TIRF REMS) Access programot. Járóbetegek, egészségügyi szakemberek, akik írnak a járóbetegek, gyógyszertárak, és a forgalmazók kötelesek jelentkezni a programba.

Mivel a fatális légzésdepresszió, azonnal felszabaduló nyálkahártyán keresztül alkalmazott fentanil ellenjavallt opioid nem toleráns betegek és az akut, illetve a műtét utáni fájdalom, ideértve a fejfájást / migrén. Tartsa távol gyermekektől. Használja a CYP3A4 inhibitorok okozhat végzetes légzési depressziót. Felírásakor, ne konvertálja a betegek egy mcg per mcg alapján bármely más fentanil termékeket. Amikor adagoló, nem helyettesíti más fentanil termékeket. Tartalmaz fentanil, Schedule II szabályozott anyag abúzus hasonló más opioid fájdalomcsillapítók. Csak akkor áll egy korlátozott program neve nyálkahártyán Azonnali közlésre fentanil kockázatértékelést és mérséklése stratégia (TIRF REMS) Access programot. Járóbetegek, egészségügyi szakemberek, akik írnak a járóbetegek, gyógyszertárak, és a forgalmazók kötelesek jelentkezni a programba.

Használja a Fentora

Terápiás Osztály: Fájdalomcsillapító

Kémiai Osztály: opioid

A fentanil fejti ki a központi idegrendszer (CNS) enyhíti a fájdalmat. Annak egyes mellékhatásokat is okoz központi idegrendszeri hatását. Amikor egy narkotikum használnak hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló vagy okozhat mentális vagy fizikai függőség. Azonban az emberek, akik a folyamatos fájdalom nem hagyja, hogy a félelem a függőség, hogy őket a használó kábítószer a fájdalom enyhítésére. Mentális függőség (addikció) nem valószínű, hogy fordulhat elő, ha kábítószer használnak erre a célra. Fizikai függőség is vezethet megvonási tünetet, ha a kezelést hirtelen abbahagyni. Visszavonása mellékhatások általában megelőzhető fokozatos csökkentésével az adagot egy ideig, mielőtt a gyógyszer teljesen leállt. Beszéljen orvosával az előnyeit ennek a gyógyszernek és hogyan lehet megakadályozni megvonási tünetet.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet. A Abstral®, Actiq®, Fentora®, Onsolis® és Subsys® termékek csak a meghívásos programot. Meg kell olvasni, és aláírja papírokat hogyan kell a gyógyszert alkalmazni, ha felveszi a receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Fentora

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását fentanil alatti gyermekek 18 éves kor a Abstral®, Fentora®, Onsolis® és Subsys® márkák, és a gyermekek 16 évnél fiatalabb kortól a Actiq® márka. A biztonságosságot és hatékonyságot nem igazolták ebben a korcsoportban.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát fentanil az idősek. Az idős betegek azonban érzékenyebbek lehetnek a hatását kábító fájdalomcsillapítók, mint a fiatalabb felnőttek és nagyobb valószínűséggel van korfüggő vesebetegség, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél a fentanil.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek fentanil. Lehet, hogy nem kifejezetten a Fentora. Kérjük, olvassa el gondosan.

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

A Abstral®, Actiq®, Fentora®, Onsolis® és Subsys® termékek csak a meghívásos programot. Meg kell olvasni, és aláírja papírokat hogyan kell a gyógyszert alkalmazni, ha felveszi a receptet.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a gyógyszeres kezelés útmutató, ha nem rendelkezik ilyennel.

Csak a márka a gyógyszer, amit orvosa felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

Tartsa a gyógyszert az eredeti csomagolásban. Nyissa ki a csomagot közvetlenül a felhasználás előtt.

Abstral® tabletta

Megfelelő fentanil

Actiq® cukorkákat

Fentora® bukkális tabletta

Onsolis® bukkális film

Subsys® nyelvalatti spray-

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Óvintézkedések használat közben Fentora

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Abstral® tabletta: megsemmisíteni minden bontatlan tabletták, amelyek nem szükségesek. Távolítsuk el a tablettákat a buborékcsomagoláson és öblítse le a WC-vel. Ne öblítse buborékcsomagoláson vagy a dobozon feltüntetett le a WC-vel. Ha kérdése van, hívja 1-888-227-8725.

Actiq® rombuszok: Place használt kilincsek ideiglenes tárolására palackot a Actiq® Gyermekbiztonsági Kit és ürítse ki a palack minden nap. Ahhoz, hogy dobja a cukorka a nyél végén, tartsuk a WC, és vágja le a vezetékes vágó fogó. Vízöblítéses WC kétszer. Dobd el a fogantyút el egy olyan helyen, ami elzárva gyermekektől. Használja ugyanazt a folyamatot, hogy dobja el a felbontatlan cukorkákat, de csak öblítse 5 cukorkákat egy időben. Ne öblítse ki a szopogató tabletta egység, a fogantyú vagy a buborékcsomagoláson a vécén. Ha kérdése van, hívja 896-5855.

Fentora® tabletta: dobja ki bontatlan tabletták, amelyek nem szükségesek. Távolítsuk el a tablettákat a buborékcsomagoláson és öblítse le a WC-vel. Ne öblítse buborékcsomagoláson vagy a dobozon feltüntetett le a WC-vel. Ha kérdése van, hívja 896-5855.

Onsolis® film: dobja ki bontatlan film, ami nem szükséges. Vegye ki a filmet a fólia csomagot, és öblítse le a WC-vel. Ne öblítse a fólia csomag vagy karton le a WC-vel. Ha kérdése van, hívja 526-3840.

Subsys® szórás: Helyezze a használt permetező berendezést egy tasakjába. Zárjuk le a porgyűjtő zsák és dobja be a szemetet tartályba, amely elzárva gyermekektől. A bontatlan permetező egységek, használja a rendelkezésére álló üveget kiüríteni a folyadékot minden egyes egység. Helyezzük a rendelkezésére álló palackot egy zsákba, és zárjuk le. Dobja a táskát egy szemetes konténerben, amely elzárva gyermekektől. Ha kérdése van, hívja 1-877-978-2797.

Fentora Side Effects

Fentora (fentanil)

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

A fentanil egy olyan gyógyszer, amely kárt okozhat vagy halált okozhat, hogy egy gyermek. Betegek és a gondozók meg kell tartani ezt a gyógyszert, elzárva a gyermekek. Óvatosan dobja el minden részben használt egységek, illetve a fel nem használt gyógyszer megfelelően.

Ez a gyógyszer lehet szokásformáló. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik olyan jól, ne használja többet, mint előírt adagot. Hívjon orvost utasításokat.

Ne használja ezt a gyógyszert, a kisebb fájdalmak (pl fejfájás, migrén), vagy műtét után, vagy sérülések.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, egyéb vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert fent felsorolt ​​használata közben ezt a gyógyszert.

A fentanil okozhatja egyes emberek válnak álmos, zavaros, vagy szédülés. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött. Kérdezze meg orvosát, ha zavar vagy álmosság, ami elég súlyos ahhoz, hogy zavarja a napi tevékenységet.

A narkotikumok hosszú ideig okozhat súlyos székrekedés. Ennek megakadályozására orvosa megmondja, hogy a hashajtók, folyadékot inni, vagy növelje a rost az étrendben. Kövesse az utasításokat gondosan. Székrekedés, hogy továbbra is vezet komolyabb problémákat.

Ha már ezt a gyógyszert rendszeresen több hétig vagy több, nem hirtelen hagyja abba a használatát ellenőrzése nélkül orvosával. Akkor lehet irányítani, hogy fokozatosan csökkentsék az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen, hogy csökkentse a megvonásos mellékhatásai.

Túl sok fentanil, vagy túl sok az egy narkotikum fentanil okozhat a túladagolás. Ha ez történik, hogy orvosi segítséget azonnal. A túladagolás okozhat súlyos légzési problémákat (légzési akár megállítani), eszméletvesztés, halál. Súlyos túladagolás tünetei közé tartozik nagyon lassú légzés (kevesebb, mint 8 légzés percenként) és álmosság, ami annyira súlyos, nem tud válaszolni, ha beszélnek hozzá, vagy ha alszik, nem ébredt.

A Actiq® termék tartalmaz cukrot, és növelheti az esélyt a fogszuvasodást. Ütemezése rendszeres fogorvos látogatások ha használ Actiq®.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha korábban már szedett monoamino-oxidáz (MAO) gátló (pl isocarboxazid fenelzint, szelegilin, tranilcipromin, Eldepryl®, Marplan®, Nardil® vagy Parnate®) az elmúlt 2 hétben.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Miután hagyja abba a gyógyszer, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre, a következő mellékhatásokat

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Krónikus fájdalom tramadol, oxikodon, Cymbalta Percocet, duloxetin, fentanil, morfium, Dilaudidot

Áttöréses fájdalom fentanil, subsys, Actiq Lunaldint, Lazanda, Onsolis

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofén, hidrokodon