feraheme

Halálos és súlyos túlérzékenységi reakciók, beleértve az anafilaxia, számoltak be ferumoxytol és előfordult olyan betegeknél, akik korábban tolerálták a gyógyszert. A tünetek között szerepelhet hypotonia, syncope, reakcióhiány, és szív- és kardiorespiratorikus letartóztatását. Az adagolást ferumoxytol olyan környezetben, ahol a személyzet és terápiák azonnal rendelkezésre állnak kezelésére anafilaxia és egyéb túlérzékenységi reakciók. Figyeljük beteg alatt és legalább 30 perccel az infúzió jeleit és tüneteit túlérzékenységi reakciók, beleértve az ellenőrzést a vérnyomás és a pulzus.

Használja a Feraheme

Terápiás Osztály: A parenterális Ásványi nyomelem

A vas egy ásványi anyag, amely a test kell előállítani vörös vérsejtek. Ha a szervezet nem kap elegendő vas, akkor nem képes a több normális vörösvértestek szükséges ahhoz, hogy jó egészségben. Ez az állapot a vashiány (vas hiány), vagy vashiányos vérszegénység.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását ferumoxytol injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ferumoxytol injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél ferumoxytol injekciót.

Használata előtt Feraheme

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába. A második adagot kap 3-8 nap után az első adagot.

Ez a gyógyszer jön egy beteg a használati utasítást. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, szédülés, szédülés, vagy ájulás, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy után kapja ezt a gyógyszert.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből hirtelen. Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert, vagy ha a dózis emelésekor.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét (például a mágneses rezonancia vagy MRI) hatással lehet ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Helyes használata Feraheme

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Vashiányos vérszegénység vas-szulfát, Venofer®, Feosol Eredeti, Injectafer, vas-szacharóz, Ferrex-150, Infed, Niferex

Járó vérszegénység, krónikus veseelégtelenségben szenvedő vas-szulfát, PROCRIT, Epogen Aranesp-epoetin alfa, Feosol Eredeti, darbepoetin alfa, Infed, Ferrlecit

Óvintézkedések használat közben Feraheme

Feraheme Side Effects

Feraheme (ferumoxytol)