fertőtlenítés és tisztítás: mi a különbség?

Azt akarod, hogy megvédje a család a szennyeződéstől és a baktériumokat, de megszabadul minden csíra nem lehetséges – vagy szükséges. A legtöbb esetben tiszta elég jó, azt mondja, Atlanta gyermekorvos Jennifer Shu, MD.

Itt egy gyors útmutató, hogy mikor kell csinálni, amely, és hogyan kezdjen hozzá.

Általánosságban elmondható, hogy nem kell, hogy túlságosan óvatos mosás, “Shu mondja. Azt akarja, tiszta ruhát, de fertőtlenítő azokat általában nem szükséges. Az erősen szennyezett ruházatot, ő azt javasolja, leöblítve, mielőtt azokat a mosás. Néhány alátét van egy “ázni” funkció erre a célra.

Ha mosás, használjon mosószer és a legmelegebb víz ajánlott a ruha címkéjén, mondja. “Általában a melegebb a víz, annál több a baktériumok fogja ölni.”

Ha egy családtag lett beteg az influenza és más fertőző betegség, azonban fertőtlenítésére mosodai segíthet megelőzni a betegség elterjedésének másoknak. Fertőtlenítésére mosoda, add hypo (a fehérek csak) a mosás. Ha mosás egy érme mosoda, törölje le a felületet a gép egy fertőtlenítő betöltés előtt. Ezután adjunk hozzá egy fertőtlenítőszer a mosási ciklus alatt. Kövesse az utasításokat a fertőtlenítő címke hozzáadása mosni.

Rendszeresen felületek fertőtlenítésére, hogy megérinti több mint egy ember, különösen, ha valaki a családban beteg, Shu mondja. Ezek közé tartozik a kilincseket, hűtőszekrény kilincsek, mikrohullámú sütő, csapok, WC-mosó. Tisztítsa meg őket, majd fertőtlenítse a kereskedelmi fertőtlenítőszerrel vagy a saját hozzáadásával nem több, mint egy csésze fehérítő 1 gallon vizet. Vagy kombinálni lépések segítségével egy termék, amely tisztítható és fertőtleníthető. Keresnek termékek, hogy azt mondják jóváhagyta a Környezetvédelmi Ügynökség a címkén.

Az elektronikus eszközök, például mobiltelefonok, távirányítók, játék ellenőrzések, és számítógép-billentyűzetek, törölje fertőtlenítő kendő vagy egy termék tervezett elektronika. Számítógép-billentyűzetek is borított műanyag vagy szilikon borító, hogy tisztítás és fertőtlenítés könnyebb, Shu mondja.