fibromyalgia

A fibromyalgia egy betegség, amelyet széles körben mozgásszervi fájdalom kíséri fáradtság, az alvás, a memória és a hangulat kérdéseket. A kutatók úgy vélik, hogy a fibromyalgia felerősíti fájdalmas érzés által befolyásolja azt, ahogyan az agy feldolgozza a fájdalom jeleit.

A tünetek néha után kezdődik fizikai trauma, sebészeti beavatkozás, fertőzés vagy jelentős lelki stressz. Más esetekben a tünetek fokozatosan idővel felhalmozódik nincs egyetlen kiváltó esemény.

A nők sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki a fibromyalgia, mint a férfiak. Sokan, akik fibromyalgia is van feszültség fejfájás, temporomandibularis ízületi (TMJ) rendellenességek, irritábilis bél szindróma, a szorongás és a depresszió.

Bár nincs gyógymód fibromyalgia, különféle gyógyszerek segíthetnek tüneteinek enyhítésében. Exercise, pihenés és a stressz-csökkentő intézkedések is segíthet.

Tünetei közé tartozik fibromyalgia

Miért fáj?

Az orvosok nem tudják, mi okozza fibromyalgia, de ez valószínűleg magában foglalja a különböző tényezők együtt dolgoznak. Ezek tartalmazhatnak

Amit megtehetsz

A kutatók úgy vélik, ismételt ideg stimuláció hatására emberek agyában a fibromyalgia változtatni. Ez a változás magában foglalja az abnormális szintjének emelkedése bizonyos vegyi anyagok az agyban, hogy a jel a fájdalom (neurotranszmitterek). Ezen túlmenően, az agy fájdalom receptorok úgy tűnik, hogy dolgozzon egyfajta memória a fájdalom és érzékenyebbé válnak, ami azt jelenti, akkor túlreagálni fájdalom jeleket.

Kockázati tényezők fibromyalgia közé

A fájdalom és az alvás hiánya társult fibromyalgia zavarhatja a képességüket, hogy otthon vagy a munkahelyen. A frusztráció kezelésének egy gyakran félreértett feltétel is vezethet a depresszió és az egészséggel kapcsolatos szorongás.

Mivel sok a jelek és tünetek a fibromyalgia hasonlóak a különböző egyéb betegségek, akkor lehet látni több orvos átvétele előtt a diagnózis. A háziorvos utalja be egy orvos, aki specializálódott kezelésére arthritis és egyéb gyulladásos állapotok (reumatológus).

Mit várnak el az orvos

Mielőtt a találkozó, akkor érdemes írni egy listát, amely tartalmazza

Amellett, hogy a fizikális vizsgálat, az orvos valószínűleg kérni fogja, ha problémája van az alvás és ha már depressziós érzés vagy ideges.

A múltban az orvosok ellenőrizni 18 külön pontot egy ember testének, hogy milyen sokan voltak fájdalmas, ha nyomni. Újabb iránymutatások nem igényelnek tenderpont vizsga. Ehelyett egy fibromyalgia diagnózist lehet, ha egy személy volt kiterjedt fájdalom több mint három hónapot – nem kóros állapotok, amelyek hatására a fájdalom.

Bár nincs laboratóriumi vizsgálat megerősíteni a diagnózist fibromyalgia, orvosa akarja, hogy zárja ki más feltételeket, amelyek hasonló tüneteket. A vérvizsgálat lehetnek

Általában kezelések fibromyalgia között egyaránt gyógyszert, és öngondoskodás. A hangsúly a minimálisra tüneteket és javítja az általános egészségi állapot. Senki kezelés működik az összes tünet.

A vérvizsgálat

Gyógyszerek segíthet csökkenteni a fájdalmat, fibromyalgia és javítja az alvás. Közös döntések közé

Beszél egy tanácsadó segíthet erősíteni a hitet a képességeit, és megtanít stratégiák kezelésére stresszes helyzeteket.

Öngondoskodás kritikus a kezelése fibromyalgia.

Kiegészítő és alternatív gyógymódok a fájdalom és a stressz kezelése nem új. Egyesek, mint például meditáció és a jóga, már gyakorlott évezredek. De ezek használata egyre népszerűbb az utóbbi években, különösen az emberek, akik krónikus betegségek, mint például a fibromyalgia.

Több ilyen kezelések nem úgy tűnik, hogy biztonságosan enyhíti a stresszt és csökkenti a fájdalmat, és néhány egyre elfogadottabbá mainstream orvostudomány. De sok gyakorlat marad bizonyított, mert nem vizsgálták megfelelően.

Emellett foglalkozik a fájdalom és a fáradtság fibromyalgia, akkor is lehet, hogy foglalkozik a csalódottság, amelynek feltétele, hogy az gyakran félreértik. Amellett, hogy nevelése magad a fibromyalgia, akkor lehet, hogy hasznos a család, a barátok és a munkatársak tájékoztatása.

Gyógyszerek

Ez is hasznos tudni, hogy nem vagyunk egyedül. Szervezetek, mint például a Nemzeti Fibromyalgia Association és az American Association krónikus fájdalom segíthet beveszünk a kapcsolatot másokkal, akik már voltak hasonló tapasztalatok és megértik, hogy mit megy keresztül.

Terápia

keresse fel orvosát