fibromyalgia: öngondoskodás tippek

Kutatások azt mutatják, hogy a tai chi – ezt a gyakorlatot a Kínából származó, hogy magában foglalja a mozgó test lassan, óvatosan és tudatosság – nyújthatnak a betegek érdekei fibromyalgia. A jóga és a kínai gyógyítás művészete qi gong, amely egyesíti a meditáció, szabályozott légzés és mozgás gyakorlatok, azt is kimutatták, ígéretet.

Nem jógi? Próbálja tempójú légzés – ellenőrzött légzés célja, hogy csökkentse a pulzusszámot. Vagy hallgatni a CD célja, hogy segít pihenni, és enyhíteni egy sokkal meditatív állapotban.

A masszázs már széles körben használják a kiegészítő és alternatív kezelés fibromyalgia. A legtöbb tanulmány megállapította, hogy a masszázs terápia jelentősen javítja a fájdalom, a szorongás és a depresszió az emberek fibromyalgia. De nem mindenki találja masszázs hasznos. Egyes emberek, masszázs úgy tűnik, hogy a fájdalom rosszabb.

Elmélkedik

Ha szeretné kipróbálni masszázs, talál egy terapeuta tetszik, és aki ismeri a fibromyalgia. Az orvos, gyógytornász vagy más egészségügyi szolgáltatók képesek lehetnek arra utalnak, neves terapeuták a területen.

Kap egy masszázs

Mivel a fibromyalgia nem gyógyítható, ezért fontos, hogy a különböző stratégiák kezelésére a tüneteket. Ha még nem tette meg, beszéljen orvosával vagy más egészségügyi szolgáltató mintegy magában vényköteles öngondoskodás stratégiák a kezelési tervet. Nem minden terápiák segít mindenkinek, természetesen. Kikísérletezni, hogy mi működik az Ön számára.

Fedezze fel a lehetőségeket