fiorinal: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Fiorinal?

Fiorinal kezelésére használják feszültség fejfájás. Ez a gyógyszer nem kezelésére fejfájást, hogy jön és megy.

Fiorinal is használhatók célokra nem felsoroltakon gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Fiorinal ha gyomorfekélye, súlyos májbetegség, porphyria, a vérzés vagy véralvadási zavar, vagy ha allergiás bármilyen NSAID.

Fontos információ

Az aszpirin okozhat a gyomor-bél vérzés, ami végzetes lehet.

Megáll használ Fiorinal és hívja orvosát azonnal, ha van: fekete, véres, vagy kátrányos széklet, és köhögés vér vagy hányadék, hogy néz ki, mint a zacc.

Az aszpirin nem adható gyermekeknek vagy tinédzser, aki lázas.

Butalbital lehet szokásformáló. A helytelen viselkedést befolyásoló gyógyszer is okozhat függőséget, túladagolás, vagy halál.

A gyógyszer szedése előtt

Az aszpirin okozhat a gyomor-bél vérzés, ami végzetes lehet. Ez akkor fordulhat elő, figyelmeztetés nélkül, miközben ezt a gyógyszert szedi.

Nem szabad használni Fiorinal ha allergiás az aszpirint, butaibitál, vagy koffeint, illetve ha

gyomorfekély

Súlyos májbetegség

porfíria (a genetikai rendellenesség, amely enzim tüneteket okoz a bőrt érintő vagy idegrendszeri)

a vérzés vagy véralvadási rendellenessége van (például hemofília); vagy

asztma, vagy korábban súlyos allergiás reakció (tüsszögés, orrfolyás vagy orrdugulás, zihálás, légszomj) szedése után, vagy más NSAID (nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek), mint például az Advil, Motrin, Aleve, Celebrex, Orudis, Indocin, Lodine, Voltaren, Toradol, MOBIC®, Relafen, Feldene, és mások.

Annak érdekében, hogy Fiorinal biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

máj- vagy vesebetegség

asztma, vagy más légzőszervi betegség

folyadék-visszatartás

szívbetegség, pangásos szívelégtelenség, magas vérnyomás

kórtörténetében fejsérülés vagy agydaganat

a gyomor vagy a bél rendellenesség

a pajzsmirigy rendellenesség

megnagyobbodott prosztata vagy vizelési problémák; vagy

Addison-kór (mellékvese rendellenesség).

Nem ismert, hogy Fiorinal károsíthatja a magzatot. Ha használja butalbital míg terhes, a baba is függővé válnak a kábítószer. Ez okozhat életveszélyes elvonási tünetek a baba születésük után. Született csecsemők függ szokásformáló gyógyszer orvosi kezelésre lehet szüksége hetekig. Acetilszalicilsav a terhesség késői vérzést okozhat az anya vagy a baba a szülés során. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Az aszpirin, butalbital és koffein átjut az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Az aszpirin használata a szoptatás ideje alatt vérzést okozhat a csecsemőnél. Nem szabad szoptathat segítségével Fiorinal.

Hogyan kell Fiorinal?

Ne adja ezt a gyógyszert, hogy egy gyermek vagy tinédzser egy láz, influenzaszerű tünetek, vagy bárányhimlő. Az aszpirin okozhat a Reye-szindróma egy súlyos, néha életveszélyes állapot, a gyermekek.

Vegye Fiorinal, ahogy az orvos. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Soha ne használjon Fiorinal nagyobb mennyiségben, vagy hosszabb ideig felírni. Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint enyhíti a fejfájást.

Butalbital lehet szokásformáló. Soha ne ossza Fiorinal egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsuk Fiorinal olyan helyen, ahol mások nem kap rá.

A helytelen viselkedést befolyásoló gyógyszer is okozhat függőséget, túladagolás, vagy halál. Értékesítése vagy ad el a gyógyszert a törvény ellen.

Ha szüksége van a műtét, mondja a sebész idő előtt, hogy az Ön által használt Fiorinal. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer rövid ideig.

Ne hagyja abba a gyógyszer hirtelen miután hosszú távú használatra, vagy ha lehet kellemetlen elvonási tünetek. Kérdezze meg orvosát, hogy biztonságosan hagyja abba Fiorinal.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Fiorinal egy kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Szokásos adagja felnőtteknek a Fiorinal Pain

1-2 tabletták vagy kapszulák orálisan minden 4 órában, szükség .; Maximum 6 tabletta vagy kapszula naponta.

Mivel ezt a gyógyszert, akkor használjuk, amikor szükség van, akkor nem lehet egy adagolási ütemtervet. Ha egy ütemtervet, használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 A túladagolás a butalbital végzetes lehet.

Fiorinal adagolási információt

Túladagolás tünetei lehetnek szélsőséges álmosság, zavartság, nyugtalanság érzés, álmatlanság, remegés, gyors szívverés, hányás, hasi fájdalom, gyors légzés, meleg érzés, fülcsengés, gyenge vagy felületes légzés, lefoglalás (görcsök), vagy ájulás.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Gépjárművet vezetnie vagy gépeket, amíg tudja, hogy a gyógyszer milyen hatással lesz rád.

Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen köhögés, megfázás, allergia, vagy fájdalomcsillapítót. Az aszpirin és a koffeint tartalmaz sokféle kombinációs gyógyszer. Hogy bizonyos termékek együtt is okozhat, hogy túl sok az egy bizonyos gyógyszer. Ellenőrizze a címkét, hogy ha egy gyógyszer tartalmaz aszpirint vagy koffeint.

Mi történik, ha túladagolás?

Ne igyon alkoholt. Veszélyes mellékhatások, túladagolás, vagy halál is előfordulhat, ha az alkohol párosul butalbital. Az alkohol fokozhatja a gyomorvérzés szedésének aszpirint.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Fiorinal: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

Mit kell elkerülni véve Fiorinal?

felületes légzés, lassú szívverés

gyors vagy lüktető pulzus, izomrángás

zavartság, szokatlan gondolatok vagy viselkedés

tünetei gyomorvérzés – véres vagy kátrányos széklet, vérköpés vagy hányadék, hogy néz ki, mint a zacc

vizelési problémák; vagy

bőrbevérzéssel, szokatlan vérzés (orr, száj, vagina, vagy a végbél), lila vagy piros, tűhegynyi pontok a bőr alatt.

Súlyos mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő az idősebb felnőttek és azok, akik beteg vagy legyengült.

Gyakori Fiorinal mellékhatások közé

álmosság, szédülés

hányinger, gáz, émelygés, hasi fájdalom; vagy

alvászavar (inszomnia).

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, amelyek álmosságot ronthatja ezt a hatást. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni Fiorinal egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Nem szabad használni Fiorinal ha használt MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. A MAO-inhibitorok közé tartoznak izokarboxazid, linezolid, metilén-kék injekció, fenelzin, razagilin, szelegilin, tranilcipromin, és mások.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

merkaptopurinnal

metotrexát

probenecid

inzulin vagy az orális cukorbetegség gyógyszert

egy vérhígító – warfarin, Coumadin, Jantoven; vagy

szteroid gyógyszert – prednizon, dexametazon, és mások.

Fiorinal mellékhatások

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az aszpirin, butalbital és a koffein, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

2.02.2015-04-23, 10:16:11

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Fiorinal?

Fiorinal (aszpirin / butalbital / koffein)

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 3. melléklet Mérsékelt abúzuspotenciállal

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Migrén diclofenac, metoklopramid, szumatriptánnal Reglan, Imitrex, Maxalt, ciproheptadin, Relpax

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofén, hidrokodon

Fejfájás naproxen, ibuprofen, Aleve, FIORICET, Advil, Motrin, Naprosyn, acetaminofen / butalbital / koffein