fiunizoiid (belégzéssel történő) leírása és márkanevek

Fiunizoiid használják, hogy segítsék az asztma tüneteit, és javítja a tüdő működését. Ez a gyógyszer nem enyhíti az asztmás roham, amely már megkezdődött.

Fiunizoiid családjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett kortikoszteroidok (kortizon-szerű gyógyszerek). Úgy működik, hogy megakadályozza a gyulladás (duzzanat), a tüdőben, ami miatt egy asztmás roham.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Aerosol por

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát belélegzett flunisolide gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg a gyerekek 4 évnél fiatalabb életkor, és ezt a gyógyszert nem javallott gyermekek 6 évesnél fiatalabb korban.

Allergia

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatását belélegzett flunisolide nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek szükségessé óvatosan kapó betegeknél inhalációs flunisolide.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Egyéb egészségügyi problémák

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Adagoló

Ez a gyógyszer egy speciális inhalátor, és jön a betegtájékoztatót. Olvassa el az utasításokat, mielőtt ezt a gyógyszert. Ha nem érti az irányokat, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy mutassa meg, hogy mit kell tennie.

Ezt a gyógyszert csak az utasítások szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hatásos orvosával. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Amikor az inhaláló először, vagy ha nem használta több mint 2 hétig, akkor nem adja ki a megfelelő mennyiségű gyógyszert az első szippantás. Ezért, mielőtt az inhalátort, töltse fel permetezéssel a gyógyszer két alkalommal a levegőbe távol az arc.

Hogyan kell használni ezt a gyógyszert

Minden inhalátort jön egy Check-Off chart követni száma felfújja használt fel. Jelöljük ki, vagy ellenőrizze keresztül minden egyes adagban. Mielőtt eléri az utolsó szám a spray, forduljon orvoshoz, hogy megtudja, ha szüksége van egy utántöltő. Meg kell dobnia az inhalátort, hajtómű, és a távtartó a 60 spray is, ha a tartály nem üres. Ne helyezze a tartályt a víz alatt, hogy megtudja, a gyógyszer adagját maradt a palackban.

Ha Ön is szájon át szedhető kortikoszteroidokkal (például prednizolon) együtt ezt a gyógyszert, akkor kezelőorvosa módosíthatja az adagot a prednizolon. Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt az adagolás módosítását.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

kihagyott adag

Tárolja a tartály szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható. Ne tartsd meg ezt a gyógyszert, az autóban, ahol lehet kitéve szélsőséges hideg vagy meleg. Ne lök lyukak a dobozba, vagy dobja tűzbe, még ha a tartály üres.

Tárolás

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert.

Ha a tünetek nem javulnak belül 2-4 hét, vagy ha lesz még rosszabb, forduljon orvoshoz.

Ön vagy gyermeke ne használja ezt a gyógyszert, ha az asztmás roham már elkezdődött, vagy ha már van egy súlyos asztmás roham. Lehet, hogy orvosa más gyógyszert (például egy rövid hatású inhalációs készülék) az Ön számára arra az esetre, akut asztmás roham. Hívjon orvost azonnal utasításokat.

Ez a gyógyszer okozhat gombás fertőzése a szájban vagy a torokban (szájpenész). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha fehér foltok a szájban vagy a torokban, vagy fájdalom, amikor eszik vagy nyelési.

Lehet könnyebben kaphat fertőzést használata közben ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke lett téve, hogy valaki bárányhimlő vagy kanyaró.

Ne változtassa meg adagokban vagy hagyja abba a gyógyszer megkérdezése nélkül először orvosával.

Orvosa, hogy készítsen egy orvosi azonosító kártyát, amely szerint Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert, és hogy akkor szükség lehet további gyógyszer vészhelyzet esetén, a súlyos asztmás roham vagy egyéb betegség, vagy szokatlan stressz.

Ha túl sok a gyógyászat vagy használja hosszú ideig növelheti a kockázatát, hogy a mellékvese problémákat. Beszéljen orvosával, ha Ön vagy gyermeke több ilyen tüneteket használata közben ezt a gyógyszert: sötétebb a bőr, hasmenés, szédülés, ájulás, étvágytalanság, depresszió, hányinger, bőrkiütés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség vagy hányás.

Ez a gyógyszer csökkentheti a csontsűrűséget, ha használni hosszú ideig. Egy alacsony csontsűrűség okozhat gyenge csontok vagy a csontritkulás. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat gyermekek lassabban növekednek, mint a normális. Ez okozza a gyermek nem hízik, vagy kap magasabb. Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy ez egy probléma.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke homályos látás, nehéz olvasás, vagy bármilyen más látás megváltozása használata közben ezt a gyógyszert. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ez a gyógyszer okozhat paradox bronchospasmus, ami életveszélyes lehet. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a köhögés, légzési nehézség, légszomj, zihálás vagy.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.