fiunizoiid (belégzéssel történő) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Ez a gyógyszer egy speciális inhalátor, és jön a betegtájékoztatót. Olvassa el az utasításokat, mielőtt ezt a gyógyszert. Ha nem érti az irányokat, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy mutassa meg, hogy mit kell tennie.

Ezt a gyógyszert csak az utasítások szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hatásos orvosával. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Amikor az inhaláló először, vagy ha nem használta több mint 2 hétig, akkor nem adja ki a megfelelő mennyiségű gyógyszert az első szippantás. Ezért, mielőtt az inhalátort, töltse fel permetezéssel a gyógyszer két alkalommal a levegőbe távol az arc.

Hogyan kell használni ezt a gyógyszert

Minden inhalátort jön egy Check-Off chart követni száma felfújja használt fel. Jelöljük ki, vagy ellenőrizze keresztül minden egyes adagban. Mielőtt eléri az utolsó szám a spray, forduljon orvoshoz, hogy megtudja, ha szüksége van egy utántöltő. Meg kell dobnia az inhalátort, hajtómű, és a távtartó a 60 spray is, ha a tartály nem üres. Ne helyezze a tartályt a víz alatt, hogy megtudja, a gyógyszer adagját maradt a palackban.

Tárolás

Ha Ön is szájon át szedhető kortikoszteroidokkal (például prednizolon) együtt ezt a gyógyszert, akkor kezelőorvosa módosíthatja az adagot a prednizolon. Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt az adagolás módosítását.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a tartály szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható. Ne tartsd meg ezt a gyógyszert, az autóban, ahol lehet kitéve szélsőséges hideg vagy meleg. Ne lök lyukak a dobozba, vagy dobja tűzbe, még ha a tartály üres.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.