Flagyl iv intravénás

Metronidazol kimutatták, hogy karcinogén egerekben és patkányokban. Alkalmazását ezért fenn kell tartani csak feltételeket, amelyek alapján azt jóváhagyták.

Használja a Flagyl intravénás

Terápiás Osztály: Antibiotikum

Kémiai Osztály: Nitroimidazol

Metronidazol osztályába tartozik az ismert gyógyszerek antibiotikumok. Úgy működik, hogy megöli a baktériumokat, vagy megakadályozzák azok növekedését. Azonban ez a gyógyszer nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását metronidazol injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Flagyl intravénás

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát metronidazol injekció az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt hatások és a korral járó májbetegségben, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél metronidazol injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, változtatni néhány más gyógyszerek szedése, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek metronidazol. Lehet, hogy nem kifejezetten a Flagyl i.v. .. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Orvosa ad egy pár adag ilyen gyógyszer szedését, amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást, miközben Ön ezt a gyógyszert. Ez annak biztosítására, hogy a fertőzés tisztázódik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nem kaphat metronidazol ha szedett nevű gyógyszert diszulfirámmal (Antabuse®) az elmúlt 2 hétben. Ezen gyógyszerek együttes alkalmazása súlyos nemkívánatos hatásokat.

Alkoholtartalmú italok fogyasztása közben ezt a gyógyszert okozhat hasi fájdalmat, hányingert, hányást, fejfájást, vagy kipirulás vagy bőrpír az arcon. Egyéb alkohol-tartalmú készítmények (pl, elixírek, köhögés szirup, a tonik) is okozhat problémákat. Ez a gyógyszer is okozhat alkoholos italok íze különböző. Akkor ne igyon alkoholos italok, vagy egyéb alkohol-tartalmú készítmények közben ezt a gyógyszert, sem legalább 3 nappal azután, hogy végzett a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a szédülés, a problémák izom-ellenőrzés, illetve a koordináció, remegés vagy bizonytalan járás, elmosódott beszéd, vagy baj beszél. Ezek tünetei lehetnek súlyos agyi ún encephalopathia.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak égő, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalmas érzés a karok, kezek, lábak, vagy a láb. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot perifériás neuropátia.

Hívja fel orvosát azonnal, ha zavar, álmosság, láz, a rossz közérzetet, fejfájást, étvágytalanságot, hányingert, merev nyak vagy a hát, vagy hányás. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet aszeptikus meningitisz.

Helyes használata metronidazol

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Óvintézkedések használat közben Flagyl intravénás

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Trichomoniázis metronidazol, Flagyl, tinidazolt, Tindamax

STD profilaxis doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Zithromax, Flagyl ceftriaxon

Diverticulitis ciprofloxacin, metronidazol, klindamicin, Bactrim, Flagyl

Flagyl intravénás Mellékhatások

Flagyl IV (metronidazol)