flukinolon, hidrokinon, és tretinoin (helyi alkalmazás útvonal) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes vagy terhességet tervez. Ha teherbe esik, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat bőr nevezett állapot exogén ochronosis, amely egy kék-fekete elszíneződés a bőrön. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy fokozatos sötétebb a bőre.

Ez a gyógyszer is a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, a szél és a hideg időjárás. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Bőrreakciók, például szárazság, bőrpír, hámlás, égő, vagy viszketés, ha ezt a gyógyszert. Használjon hidratáló, szükség, hogy csökkentse ezeket a bőrproblémák.

Ha túl sok a gyógyászat vagy használja hosszú ideig növelheti a kockázatát, hogy a mellékvese problémákat. Beszéljen orvosával rögtön, ha egynél több ilyen tüneteket használata közben ezt a gyógyszert: homályos látás, szédülés vagy ájulás, gyors, szabálytalan vagy szívdobogásérzés, fokozott szomjúság vagy a vizelés, ingerlékenység, szokatlan fáradtság vagy gyengeség .

Ha van egy leégés, hagyja abba a gyógyszer szedését, amíg a bőr nem gyógyul.

Ne használjon semmilyen más gyógyszer a kezelt testfelületen anélkül, hogy beszélne orvosával. Ne használjon bőrápoló termékek, amelyek száraz vagy irritálja a bőrt. Ezek közé tartozik a durva bőrtisztító, szemölcs eltávolítás termékek, szappanok és kozmetikumok okozó szárazság, vagy termékeket tartalmaz alkoholt, összehúzó, fűszerek, vagy mész.