flukonazol intravénás

Használja a flukonazol

Terápiás Osztály: Gombaellenes

Kémiai Osztály: triazol

A flukonazol injekció is használják, hogy megakadályozzák candidiasis betegek csontvelő-transzplantáció, aki megkapja a rák vagy sugárkezelés.

flukonazol kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. A flukonazol, az alábbiakat kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a flukonazol vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát flukonazol injekció gyermekek 6 hónapos kortól 13 éves korig. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg a gyermekek 6 hónapnál fiatalabb korban.

Használata előtt flukonazol

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát flukonazol injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis kapó betegeknél a flukonazol injekciót.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha flukonazollal, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata flukonazol bármely következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata flukonazol bármely következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata flukonazol bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő flukonazol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének flukonazol. flukonazol kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Orvosa tájékoztatni fogja Önt vagy gyermekét néhány adag flukonazol amíg az Ön állapota javul, majd átkapcsol egy szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról flukonazol megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha Ön vagy a gyermek tünetei nem javulnak, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát. Szükség lehet használni flukonazol előtt több hónapig a fertőzés jobb lesz.

Ön vagy gyermeke nem használhat asztemizol (Hismanal®), cizaprid (Propulsid®), eritromicin (Ery-Tab®), pimozid (Orap®), kinidin (Cardioquin®), vagy terfenadin (Seldane®) fogadása közben flukonazol miatt a kockázata a nem kívánt mellékhatásokat.

Segítségével flukonazol hosszú ideig, vagy használja túl sokat a terhesség alatt (különösen a terhesség első harmadában) is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a flukonazol, értesítse orvosát.

flukonazol ritkán súlyos májbetegségben szenved. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke egynél több ilyen tünet: hasi vagy gyomorfájdalom vagy érzékenység, agyag színű széklet, sötét vizelet, csökkent étvágy, láz, fejfájás, viszketés, étvágytalanság, hányinger és hányás, bőrkiütés, duzzanat a láb vagy az alsó lábszár, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr.

flukonazol ritkán okoznak komoly típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a bőrkiütés, viszketés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom, miután megkapta a gyógyszert.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő bizonyos emberek kezelés során flukonazol. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke elkezdeni bőrkiütés, viszketés, vagy bármilyen egyéb bőrelváltozást használata közben flukonazol.

Forduljon orvosához, rögtön, ha bármilyen változás a szívritmust. Lehet, szédülés vagy ájulás, vagy lehet, hogy egy gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy bárki a családban volt már egy szívritmus problémát, mint a QT-szakasz megnyúlása.

Helyes használata flukonazol

flukonazol okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a flukonazol Mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben flukonazol

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség kategória több kockázati használattól függ

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Hüvelyi gombás fertőzése flukonazol, nisztatin helyileg, klotrimazol helyileg, Diflucan, Acidophilus, mikonazol lokális

Candida húgyúti fertőzés flukonazol, Diflucan, itrakonazol, amfotericin B, Amphocin, Sporanox

flukonazol mellékhatások

flukonazol

Szájpenész flukonazol, nystatin, klotrimazol, Diflucan, Acidophilus, mikonazol

Candidaemia flukonazol, Diflucan, itrakonazol, az amfotericin B, vorikonazol, Amphocin