FluMist (influenzavírus vakcinával, élő, trivalens) használ, adagolás, mellékhatások

Mi FluMist?

Influenza (közismert nevén “az influenza”) egy súlyos betegség okozta a vírus. Influenza vírus terjed egyik emberről a másikra kis cseppek a nyál, hogy a kiutasított a levegőbe, amikor a fertőzött személy köhög vagy tüsszent. A vírus is áthaladt érintkezés tárgyak a fertőzött személy megérintette, például egy kilincs vagy egyéb felületeken.

Az influenzavírus nazális vakcina egy “élő vírus” vakcina. Influenzavírus-vakcina is kapható injektálható formában, amely egy “megölte vírus” vakcina.

FluMist működik kiteszik, hogy egy kis adag az influenza vírus, amely segít a szervezetnek, hogy dolgozzon ki immunitás a betegség. FluMist nem kezeli aktív fertőzés már kialakult a szervezetben.

Fontos információ

Megfertőződnek influenza sokkal veszélyesebb az egészségre, mint a befogadó ezt az oltást. Influenza okozza több ezer haláleset évente, és több százezer kórházi. Azonban, mint minden gyógyszer, FluMist is okozhat mellékhatásokat, de a súlyos mellékhatások rendkívül alacsony.

Mint minden vakcina, FluMist nem nyújt védelmet a betegség minden ember. Ez a vakcina nem akadályozza meg a betegség által okozott madárinfluenza ( “madárinfluenza”).

Lehet, hogy nem tudja fogadni FluMist ha allergiás a tojásra, ha vagy valaki a háztartásban van egy gyenge immunrendszer, ha Ön 18 éves, és nemrégiben szedett aszpirin, vagy ha van egy története Guillain Barre-szindróma vagy súlyos allergiás reakció a influenza vakcina.

Nem kellene kap egy emlékeztető oltás FluMist ha volt egy életveszélyes allergiás reakció az első adag után.

A gyógyszer szedése előtt

Kísérje figyelemmel minden olyan mellékhatás van, miután megkapta ezt az oltást. Ha valaha is el kell fogadni FluMist a jövőben, akkor meg kell, hogy tájékoztassa orvosát, ha az előző adag okozott semmilyen mellékhatást.

Lehet, hogy nem tudja fogadni FluMist ha allergiás a tojásra, vagy ha

kórtörténetében súlyos allergiás reakció a influenza elleni vakcina

kórtörténetében Guillain-Barré szindróma (6 héten belül, miután megkapta a influenza elleni vakcina)

egy gyenge immunrendszer által okozott betegség, a csontvelő-transzplantáció, vagy használja bizonyos gyógyszerek, illetve fogadására rák kezelések

ha valaki a háztartásban van egy gyenge immunrendszer; vagy

ha Ön 18 éves, és nemrégiben szedett aszpirin.

Annak érdekében, hogy FluMist biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van (vagy a gyermek megkapja az oltást is)

asztma, nehézlégzés vagy egyéb légzési rendellenesség

a kórtörténetében görcsrohamok szerepelnek

neurológiai rendellenesség vagy betegség, amely az agyban (vagy ha ez volt a reakció, hogy egy korábbi vakcina); vagy

használt influenza gyógyszerek, mint például oseltamivir (Tamiflu) vagy zanamivir (Relenza) az elmúlt 48 órában.

Akkor is kap egy vakcinát, ha van egy kis hideg. Abban az esetben, ha több súlyos betegség lázzal, vagy bármilyen típusú fertőzés, várja meg, amíg jobb átvétele előtt FluMist.

A vakcinák káros lehet a magzatra, és általában nem adható terhes nőknek. Azonban nem kell védőoltást az anya lehetne károsíthatja a magzatot, ha az anya megfertőződik egy olyan betegség, FluMist megakadályozhatná. Orvosa fogja eldönteni, hogy kell-e ezt a vakcinát, különösen akkor, ha nagy a kockázata a fertőzés influenza.

Nem ismert, hogy az influenza vírus orr vakcina átmegy az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

FluMist nem engedélyezett bárki fiatalabb, mint 2 éves vagy annál idősebb, mint 49 éves.

FluMist adják orrspray mindkét orrlyukba. Egy egészségügyi szolgáltató adja ezt a vakcinát. A gyermek megkapja az oltást, szükség lehet egy ismételt dózisú 1 hónap után megkapta az első vakcina.

Önnek kellene kap egy influenza elleni vakcina évente. Az immunitás fokozatosan csökkenni fog a 12 hónap után kap FluMist.

FluMist szokás megadni októberben vagy novemberben. Néhány ember kell, hogy a vakcina korábbi vagy későbbi. Kövesse az orvos utasításait.

Hogyan FluMist adott?

Orvosa javasolhatja kezelésére láz és fájdalom egy aszpirin nélküli fájdalomcsillapítót, például paracetamol (Tylenol) vagy ibuprofen (Motrin, Advil, és mások) az oltás és a következő 24 órában. Kövesse a címkén utasításokat, vagy az orvos utasításait, hogy körülbelül mennyi ezt a gyógyszert szednie.

Különösen fontos, hogy megakadályozza a láz bekövetkezését, ha van egy roham-rendellenesség, mint például az epilepszia.

Szokásos adagja felnőtteknek Influenza megelőzése

Felnőttek legfeljebb 49 éves korig: Egy adag (0,2 ml) orron per influenza szezonban. Az adagolást 0,1 ml per orrlyuk.

A szokásos geriátriai dózis influenza megelőzése

50 éves és idősebb: nem ajánljuk

Szokásos Pediatric dózis influenza megelőzése

2 év alatti életkor: nem ajánlott, mivel fokozott kockázata a kórház és zihálás klinikai vizsgálatok során megfigyelt .; 2-8 év korábban nem vakcinált influenzavírus-vakcina orrspray: 1 adag 0,2 ml intranazálisan, majd egy második, 0,2 ml-es dózisban beadva legalább 1 hónapos egymástól .; 2-8 évvel korábban beoltott influenza vírus vakcina orrspray: 1 adag 0,2 ml orron per influenza szezon .; 9 év felett: 1 adag 0,2 ml orron per influenza szezon .; Adminisztrálni minden dózisban 0,1 ml per orrlyuk.

Mivel FluMist általában adni csak évente egyszer, akkor valószínűleg nem lesz egy adagolási ütemtervet. Hívja fel orvosát, ha elfelejti, hogy megkapja a évente oltási októberben vagy novemberben.

Hívjon orvost utasításokat, ha gyermeke kifelejtett egy emlékeztető oltás FluMist.

A túladagolás a FluMist előfordulása nem valószínű.

Legalább 21 napon belül FluMist, ne szoros kapcsolatot, aki egy gyenge immunrendszer okozta betegség (például rák, HIV vagy AIDS-ben), vagy bizonyos gyógyszerek, mint a szteroidok, a rák kemoterápiás, illetve sugárkezelés. Egy személy egy gyenge immunrendszer megbetegedhet, ha van szoros kapcsolatot, miután a közelmúltban kapott egy influenza elleni vakcina.

Influenza vírus vakcina adagolási információt

Legalább 2 héten belül megkapja az oltást, ne használjon vírusellenes gyógyszerek, amelyek általában kezelésére használják influenzás tünetek, mint például a oseltamivir (Tamiflu) vagy zanamivir (Relenza).

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció FluMist: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Nem kellene kap egy emlékeztető oltás FluMist ha volt egy életveszélyes allergiás reakció az első adag után.

Mi történik, ha túladagolás?

Kísérje figyelemmel minden olyan mellékhatás van, miután megkapta ezt az oltást. Ha valaha is kap FluMist a jövőben, akkor meg kell mondani az orvos, ha az első vakcina okozott mellékhatásokat.

Nazális influenza vírus élő vírust tartalmazó vakcinák és előfordulhat, hogy enyhe influenzaszerű tünetek. Azonban előfordulhat, influenza-szerű tünetek során bármikor influenza szezon esetlegesen okozott törzsek influenza vírus, amely nem tartalmazza a vakcina.

Hívjon orvost egyszerre, vagy vegye igénybe a sürgősségi orvosi segítséget, ha az a személy, aki megkapta ezt a vakcinát zihálás, légzési nehézség.

Mit kell elkerülni előtt vagy után FluMist?

Gyakori FluMist mellékhatások közé

láz több mint 100 ° F

hidegrázás

orrfolyás vagy orrdugulás

torokfájás, köhögés

étvágytalanság

izom fájdalom

fejfájás; vagy

fáradtságérzet vagy ingerlékeny.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelenteni vakcina mellékhatásai a US Department of Health and Human Services a 822-7967.

Mielőtt megkapja az oltást, tájékoztassa az orvost arról, minden más vakcina nemrégiben kapott.

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

amantadin

aszpirin

oseltamivir (Tamiflu)

rimantadine vagy

zanamivir (Relenza).

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek influenzavírus nazális vakcina, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

3.03.2016-05-12, 08:19:16.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

FluMist mellékhatások

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Influenza profilaxis Tamiflu, amantadin Fluzone, Fluvirin oszeltamivir, Afluria, Fluzone nagydózisú, Symmetrel, rimantadine, influenzavírus-vakcina, inaktivált, Fluarixot, zanamivirt, Flumadine, Fluzone 2015-2016, Fluzone nagydózisú 2015-2016, Flucelvax, Relenza, Fluzone kvadrivalens Intradermalis 2015-2016, Fluzone intradermális, FluLaval, Fluarixot kvadrivalens 2015-2016, Flublok, Agriflu

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják FluMist?

FluMist (influenzavírus vakcinával, élő, trivalens)