fluoxetin (szájon át) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy változások az adagját, és segít csökkenteni a mellékhatásokat. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne vegyen fluoxetin egy monoamin-oxidáz (MAO) inhibitor (pl, izokarboxazid [Marplan®], a linezolid [Zyvox®], a metilén kék injekció, fenelzin [Nardil®], szelegilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni a fluoxetin alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon 5 hét után a fluoxetin leállítása, mielőtt elkezdi szedni a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy nem várja meg a megfelelő mennyiségű időt, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

Ne szedje tioridazin (Mellaril®) a fluoxetin és várjon 5 hét után a fluoxetin leállítása, mielőtt elkezdi szedni tioridazin. Ne használjon pimozid (Orap®) a fluoxetin. Ezen gyógyszerek együttesen okozhat nagyon komoly szívproblémák.

A fluoxetin okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ne használja a fluoxetin a buspiron (BUSPAR®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), triptofán, orbáncfű, vagy valamilyen fájdalom vagy migrén gyógyszerek (pl rizatriptán, szumatriptán, tramadol , Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert a fluoxetin.

A fluoxetin okozhat némi tinédzserek és fiatal felnőttek is izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Vannak, akik esetleg alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Ha Ön vagy gondozója ezek bármelyikét észleli nemkívánatos hatások, értesítse orvosát. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez csökkenti az esélyét a megvonási tünetek, mint például izgatottság, légzési problémák, mellkasi fájdalom, zavartság, hasmenés, szédülés, szédülés, szapora szívverés, fejfájás, fokozott izzadás, izomfájdalom, hányinger, nyugtalanság, orrfolyás, baj alvás, remegés vagy remegés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, látászavarok vagy hányás.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha kiütés vagy csalánkiütés, az arc, a szem, vagy a száj, vagy légzési nehézség a gyógyszer bevételét követően.

Ez a gyógyszer fokozhatja a vérzés problémákat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha egyéb gyógyszert is, hogy vékony a vér, mint az aszpirin, nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek, más néven NSAID-ok (pl diclofenac, ibuprofen, naproxen, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®) vagy warfarin (Coumadin®, Jantoven®).

Sóhiány (alacsony nátrium a vérben) fordulhat elő ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha zavar, koncentrálási nehézség, fejfájás, memória problémák, a gyengeség és bizonytalanság.

Forduljon orvosához, rögtön, ha szédülés, ájulás, vagy egy gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés. Győződjön meg róla orvosával, ha valaha is volt egy szívritmus problémát, mint a QT-megnyúlás, vagy ha vagy egy családtag volt a szívroham, szívelégtelenség, alacsony vérnyomás, vagy a stroke.

Az alkohol nem javasolt olyan betegeknek, akik a fluoxetin.

A diabeteses betegek

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy lesz álmos vagy kevésbé képes világosan gondolkodni, vagy a gyenge izom-ellenőrzés. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a fluoxetin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber és jól tudja, hogy ellenőrizzék a mozgását.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.