flutemetamol f 18 (intravénásan) leírása és márkanevek

Flutemetamol F 18 injekciót használnak, hogy segítsen diagnosztizálni az Alzheimer-kór és más kognitív (értelmi) problémák. Ezt alkalmazzák a pozitron emissziós tomográfia (PET) vizsgálat, hogy kezelőorvosa képét látja az agy.

Flutemetamol F 18 radiofarmakon. Radiofarmakon radioaktív anyagok, amelyek felhasználhatók, hogy megtalálja és egyes betegségek gyógyítására vagy, hogy tanulmányozzák a funkció a test szerveit.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos speciális képzésben a nukleáris medicinában.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy diagnosztikai teszt minden kockázatot a vizsgálatot meg kell mérni a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Emellett más dolgok is befolyásolhatják a vizsgálat eredményét. Ehhez a vizsgálathoz, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megoldás

Flutemetamol F 18 injekció nem javallt gyermekeknél.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát flutemetamol F 18 injekciót az idősek.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

egyéb kölcsönhatások

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába előtt van egy PET-vizsgálat.

Orvosa akkor igyon sok vizet, vagy más folyadékot előtt és után van a PET vizsgálat.

Meg kell vizelni, és rögtön a lehető leggyakrabban után 24 órán át ezt a gyógyszert.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, szorosan közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, mint a légzési nehézség, melegség, vagy bőrpír az arcon, nyakon, karokon, és néha, a mellkas felső. Ha ezek a mellékhatások jelentkeznek, tájékoztassa orvosát azonnal.

Miközben ezt a gyógyszert, akkor ki lesznek téve a sugárzásnak. Ha bármilyen kérdése van ezzel, beszéljen orvosával.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.