flutikazon (belégzéssel történő) óvintézkedések

Ha lesz alkalmazni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Bár ez a gyógyszer csökkenti a számát asztmás epizódok, növelheti az esélyét a súlyos asztmás roham, amikor ezek előfordulnak. Feltétlenül olvassa el ezeket a kockázatokat a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése vagy problémája van, hogy van.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha az asztmás roham már elkezdődött. Orvosa másik gyógyszert (pl rövid hatású inhalációs készülék) az Ön számára arra az esetre, akut asztmás roham. Győződjön meg róla, hogy megértsék, hogyan kell használni a rövid hatású inhalációs készülék. Beszéljen orvosával, ha szüksége van az utasításokat.

Beszéljen orvosával vagy forduljon orvoshoz azonnal, ha

Ez a gyógyszer okozhat a gomba fertőzés a szájban vagy a torokban (szájpenész). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha fehér foltok a szájban vagy a torokban, vagy fájdalom, amikor eszik vagy nyelési.

Ne módosítsa az adagot, vagy hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először azt kérdezi orvosát.

Orvosa, hogy készítsen egy orvosi azonosító (ID) kártya, amely szerint Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert. A kártya azt mondják, hogy akkor szükség lehet további gyógyszer vészhelyzet esetén, a súlyos asztmás roham vagy egyéb betegség, vagy szokatlan stressz.

Ha túl sok a gyógyászat vagy használja hosszabb ideig okozhat növelheti a kockázatát, hogy a mellékvese problémákat. Beszéljen orvosával, ha több, mint egy ezek közül a tünetek használata közben ezt a gyógyszert: sötétebb a bőr, hasmenés, szédülés, szédülés vagy ájulás, étvágytalanság, depresszió, izomfájdalom vagy gyengeség, hányinger, bőrkiütés , szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy hányás.

Ez a gyógyszer okozhat paradox bronchospasmus, ami azt jelenti, hogy a légzés vagy nehézlégzés romlani fog. Paradox bronchospasmus lehet életveszélyes. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha köhögés, nehézlégzés, légszomj, zihálás vagy használata után ezt a gyógyszert.

Ha bőrkiütés, csalánkiütés vagy bármilyen allergiás reakció ez a gyógyszer, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges.

Ez a gyógyszer csökkentheti a csontsűrűséget, ha használni hosszú ideig. Egy alacsony csontsűrűség okozhat gyenge csontok vagy a csontritkulás. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ez a gyógyszer okozhat gyermekek lassabban növekednek, mint máskor. Beszéljen a gyermek kezelőorvosával, ha bármilyen kétsége.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.