flutikazon és vilanterol inhalációs

Terápiás Osztály: A kortikoszteroid kombináció

Használja a flutikazon és vilanterol

Farmakológiai Osztály: A flutikazon

Az inhalációs flutikazon családjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett kortikoszteroidok vagy szteroidok (kortizon-szerű gyógyszerek). Úgy működik, hogy megakadályozza bizonyos sejtek a tüdő és a légutak a felszabadító anyagok okoznak COPD és az asztma tüneteit.

Az inhalációs vilanterol egy hosszú hatású hörgőtágító. Bronchodilatátorok olyan gyógyszerek, amelyek lélegzett a száján keresztül, hogy nyissa ki a hörgőkben (légút) a tüdőben. Enyhíti köhögés, zihálás, légszomj, és problémás légzés növeli a levegő áramlását a hörgőket.

flutikazon és vilanterol csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Flutikazon és vilanterol, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a flutikazon és vilanterol vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Flutikazon és vilanterol együttes alkalmazása nem javasolt gyermekeknél. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt flutikazon és vilanterol

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát flutikazon és vilanterol kombináció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed flutikazon és vilanterol, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével flutikazon és vilanterol bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével flutikazon és vilanterol bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A flutikazon és vilanterol bármely, a következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja a flutikazon és vilanterol, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a flutikazon és vilanterol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja flutikazon és vilanterol csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a flutikazon és vilanterol nélkül hatásos orvosával. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Az inhalációs flutikazon és vilanterol kombináció jön beteg irányokat vagy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el az utasításokat, mielőtt használatba venné a flutikazon és vilanterol. Ha nem érti az irányokat, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát, hogy mutassa meg, hogy mit kell tennie. Továbbá, kérdezze meg orvosát, hogy rendszeresen ellenőrizze, hogyan használja az inhalátort, hogy biztosan használ rendesen.

Használja flutikazon és vilanterol ugyanabban az időben minden nap.

Ne hagyja abba a flutikazon és vilanterol vagy egyéb légzési gyógyszerek, hogy az orvos által felírt, kivéve, ha ezt megbeszélte orvosával.

Ahhoz, hogy használni az inhalátort

Kiöblíti a száját vízzel minden használat után segíthet megelőzni rekedtség, torok irritáció, és a fertőzés a szájban. Azonban ne nyelje le a vizet öblítés után.

A dózis flutikazon és vilanterol különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat flutikazon és vilanterol. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot flutikazon és vilanterol, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ne vegyen be több, mint 1 puff naponta.

Helyes használata flutikazon és vilanterol

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tartsuk flutikazon és vilanterol száraz helyen, hőtől és napfénytől. Dobja flutikazon és vilanterol 6 hét után már bontott, vagy ha a számláló így szól: “0”.

Ha lesz használva flutikazon és vilanterol sokáig, nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Mondja el orvosának, milyen egyéb gyógyszereket használ asztma vagy COPD. Kövesse az orvos utasításait, hogyan kell szednie a gyógyszert.

flutikazon és vilanterol nem szabad használni, ha vannak olyan asztma vagy COPD támadás, vagy ha a tünetek egy asztmás vagy COPD roham már elkezdődött. Orvosa másik gyógyszert az Ön számára arra az esetre, az akut roham. Ha a másik gyógyszer nem működik olyan jól, értesítse orvosát azonnal.

Óvintézkedések használat közben flutikazon és vilanterol

flutikazon és vilanterol növelheti annak az esélyét, asztmával kapcsolatos problémákkal. Feltétlenül olvassa el ezeket a kockázatokat a Gyógyszeres kezelés útmutató és beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, ha bármilyen kérdése vagy problémája van, hogy van.

Beszéljen orvosával vagy forduljon orvoshoz azonnal, ha

flutikazon és vilanterol nem használható együtt a hasonló inhalációs gyógyszerek, mint például arformoterol (Brovana®), budezonid / formoterol (Symbicort®), formoterol (Foradil®, Perforomist®), indakaterolra (Onbrez®), vagy salmeterol (Serevent®).

flutikazon és vilanterol gyengítheti az immunrendszert, és növeli a kockázatot a fertőzés. Mondja el orvosának, ha bármilyen immunrendszeri problémák, vagy fertőzések, beleértve a herpes a szemébe, vagy a tuberkulózis. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ki voltak téve a bárányhimlő vagy kanyaró.

flutikazon és vilanterol okozhat gombás fertőzése a szájban vagy a torokban (szájpenész). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha fehér foltok a szájban vagy a torokban, vagy fájdalom, amikor eszik vagy nyelési.

flutikazon és vilanterol fokozhatja, hogy a tüdőgyulladás. Hívja fel orvosát azonnal, ha elkezdi, amelynek fokozott köpettermelôdés, a köpet színének elváltozása, láz, hidegrázás, köhögés, vagy légzési problémák fokozódása.

Ha túl sok a flutikazon és vilanterol vagy használja hosszabb ideig okozhat növelheti a kockázatát, hogy a mellékvese problémákat. Beszéljen orvosával, ha több, mint egy ezek közül a tünetek használata közben flutikazon és vilanterol: sötétebb a bőr, hasmenés, szédülés, szédülés vagy ájulás, étvágytalanság, depresszió, izomfájdalom vagy gyengeség, hányinger, a bőr kiütés, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy hányás.

flutikazon és vilanterol Side Effects

flutikazon / vilanterol

Orvosa, hogy készítsen egy orvosi azonosító (ID) kártya, amely szerint használ flutikazon és vilanterol. A kártya azt mondják, hogy akkor szükség lehet további gyógyszer vészhelyzet esetén, a súlyos COPD-támadás vagy egyéb betegség, vagy szokatlan stressz.

flutikazon és vilanterol okozhat paradox bronchospasmus, ami azt jelenti, hogy a légzés vagy nehézlégzés romlani fog. Paradox bronchospasmus lehet életveszélyes. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha köhögés, nehézlégzés, vagy légszomj használata után flutikazon és vilanterol.

Ha bőrkiütés, csalánkiütés vagy bármilyen allergiás reakció a flutikazon és vilanterol, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges.

flutikazon és vilanterol csökkentheti a csont ásványi sűrűségét, amikor használni hosszú ideig. Egy alacsony csontsűrűség okozhat gyenge csontok vagy a csontritkulás. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

flutikazon és vilanterol befolyásolhatja a vércukor és a kálium szintjét. Ha szívbetegségben szenved, vagy cukorbeteg, és vegyük észre a változást az eredmények a vérben és a vizeletben cukor vagy kálium-teszt, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

COPD, karbantartás Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA

Asztma, karbantartás Symbicort, albuterol, flutikazon montelukaszt Singulair, Advair Diskus

COPD prednizolon, Symbicort, Xopenex, Breo Ellipta, Anoro Ellipta, Daliresp

Asztma prednizolon montelukaszt Singulair, triamcinolon, dexametazon, metilprednizolon

 vagy csatlakozz a flutikazon / vilanterol támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.