fluzone

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a Fluzone

Sok féle influenzavírusok, de nem minden problémát okozhat az adott évben. Ezért, mielőtt az influenza vakcina előállításának minden évben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az egyesült államokbeli és kanadai Public Health Services, hogy melyik vírus Legvalószínûbb influenzafertőzésének abban az évben. Az antigének, melyek anyagok okoznak védő antitestek keletkezhetnek, mert ezek a vírusok szerepelnek a influenza vakcina. Általában, az Egyesült Államokban és Kanadában használja ugyanazt influenza vakcina, azonban nincs szükség erre.

Szükséges, hogy megkapja az influenza vakcina beadása minden évben, mivel az influenza fertőzések általában az okozza, különböző vírusok és a védelem által szerzett vakcina rövidebb ideig tart, mint egy év.

Az influenza vírus fertőzés a torokban, hörgőkben, és a tüdőben. Influenza fertőzés lázat, hidegrázást, köhögés, fejfájás, izomfájdalom, és fájdalom a hát, karok, és lábak. Ezen felül, a felnőttek és a gyermekek legyengült más betegségek vagy, és a személyek 50 éves és idősebb, akkor is, ha azok egészségesek, lehet, hogy egy sokkal komolyabb betegség, lehet, hogy kell kezelni a kórházban. Minden évben több ezer ember hal meg az influenza fertőzés.

A legjobb módja annak, hogy segít megelőzni a madárinfluenza-fertőzés, hogy kap egy influenza elleni oltás minden évben, általában november elején. Az immunizálás (kapok egy vakcina) influenza elleni jóváhagyták csecsemők 6 hónapos vagy annál idősebb, mind a gyermekek, mind a felnőttek és (többek között a 65 éves és annál idősebb).

Ez a vakcina adandó csak vagy felügyelete alatt az orvos vagy más egészségügyi szakember.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Fluzone

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Agriflu®, Flucelvax®, Flulaval ™, Fluzone® nagydózisú, Fluzone® intradermális vagy Fluzone® Intradermalis quadrivalens a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Afluria® nem javallt gyermekeknél fiatalabb 5 évnél fiatalabb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Fluvirin® alatti gyermekek 4 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának Fluarix® vagy Fluarix® quadrivalens alatti gyermekek 3 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának Fluzone® vagy Fluzone® quadrivalens fiatalabb gyermekekben, mint 6 hónapos korban. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát influenzavírus vakcinával az idősek.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának Fluzone® intradermális vagy Fluzone® Intradermalis quadrivalens a geriátriai populációban. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos termékeket tartalmazó influenza vakcina. Lehet, hogy nem kifejezetten a Fluzone. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a vakcinát. Ezt a vakcinát adják a lövés az egyik az izmokat vagy a bőrbe, általában a váll területén.

Néha nincs elég influenza vakcina mindenkinek. Ha ez megtörténik, és van egy egészséges felnőtt, akkor előfordulhat, hogy meg kell várnia később az influenza szezon előtt kezd a védőoltás.

Be kell, hogy az influenza elleni vakcina minden évben, hogy védelmet nyújt az influenza.

Néhány gyerek szükséges lehet egy második adag vakcinát. Ha a gyermeknek szüksége van egy második adag vakcinát, ez nagyon fontos, hogy a gyermek megkapja a második adag menetrend szerint. Ha meg kell szakítania a találkozót, hogy egy másik találkozót a lehető leghamarabb.

Fluzone® intradermális quadrivalens és Fluzone® quadrivalens jön egy betegtájékoztató lapot. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Helyes használata influenzavírus-vakcina

Nagyon fontos, hogy a gyermek visszatér az orvos irodájában a megfelelő időben, ha a gyereknek szüksége egy második adag vakcinát. Feltétlenül értesítse orvosát, ha bármilyen mellékhatás, amely után bekövetkező Ön vagy gyermeke megkapja ezt a vakcinát.

Ez a vakcina okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van kiütés, viszketés, duzzanat a nyelv és a torok, vagy problémás légzés után kapsz az injekciót.

Gyermekek, akik megkapták egy bizonyos márkájú az influenza vakcina (Afluria®) is belázasodott, és bizonyos esetekben a láz rohamokat. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Ha nagyon beteg, és a magas láz, akkor valószínűleg meg kell várni, amíg te jól, mielőtt az ezt az oltást.

Influenza vírus vakcina nem védi mindenki, aki megkapja a vakcinát. Továbbá, ez a vakcina nem kezeli az influenza tünetei, ha már van a vírus.

A védőkupakot az előretöltött fecskendő az egyes márkák a befecskendezés (Agriflu®, Flucelvax®, Fluvirin®, Fluzone®, Fluzone® nagydózisú) száraz természetes gumit (egy latex-származékot), amely allergiás reakciókat okozhat az emberek akik érzékenyek a latex. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke egy latex allergia, mielőtt ezt az oltást.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy gyermeke használ gyógyszer vagy kezelés, amely gyengíti az immunrendszert, így például a szteroid, sugárzás, vagy a rák kezelésére. Ez a vakcina nem működik olyan jól, ha Ön is használja ezeket a gyógyszereket. Orvosa akkor is szeretnénk, ha a vakcina, mert adhat némi védelmet.

1976-ban a száma, akik megkapták a “sertés influenza” influenza vakcina kifejlesztett Guillain-Barré szindróma (GBS), ami egy olyan betegség, amely okozhat bénulást. A legtöbb ezek az emberek több mint 25 éves. Bár csak 10-ből minden egymillió ember, akik a vakcina valójában egy GBS, ez a szám 6-szor nagyobb, mint az általában várható lett volna. A legtöbb ember, aki kapott GBS teljesen felépült.

Óvintézkedések használat közben Fluzone

Feltételezzük, hogy a “sertésinfluenza” vírus benne van az 1976 vakcina okozta a problémát, de ez nem bizonyított. Azóta vizsgálatok kimutatták, hogy a kockázat az átvevő GBS egy influenza vakcina nagyon alacsony (egyet minden millió ember).

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Fluzone Side Effects

Fluzone (influenzavírus vakcinával, inaktivált)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Influenza profilaxis Tamiflu, amantadin Fluvirin oszeltamivir, Afluria, Fluzone nagydózisú, Symmetrel, rimantadine, influenzavírus-vakcina, inaktivált, Fluarixot, zanamivirt, Flumadine, Fluzone 2015-2016, Fluzone nagydózisú 2015-2016, Flucelvax, Relenza, Fluzone kvadrivalens intradermális 2015-2016, Fluzone intradermális, FluLaval, Fluarixot kvadrivalens 2015-2016, Flublok, Agriflu, FluMist