fogínygyulladás

Fogínygyulladás gyakori és enyhe formája ínybetegségek (fogágybetegség), hogy izgatja, bőrpír és duzzanat (gyulladás) a fogíny. Mivel fogínygyulladás lehet enyhe, akkor lehet, hogy nem tudja, hogy van a feltétel. De fontos, hogy ínygyulladás komolyan kezeli azt azonnal. Ínygyulladás vezethet sokkal súlyosabb ínybetegségek (parodontitis) és az esetleges fogvesztés.

A leggyakoribb oka az ínygyulladás rossz szájhigiénia. Jó orális egészségügyi szokások, mint például a fogmosás legalább naponta kétszer, fogselyem napi és egyre rendszeres fogászati ​​szűrések, segít megelőzni az ínygyulladást.

Az egészséges fogíny szilárd és halvány rózsaszín. Ha az íny duzzadt, sötét vörös és könnyen vérzik, akkor lehet, fogínygyulladás. Mivel fogínygyulladás ritkán fájdalmas, akkor van ínygyulladás anélkül, hogy tudnának róla.

Jelei és tünetei közé ínygyulladás

A legtöbb fogorvos ajánljuk rendszeres szűrések azonosítani fogínygyulladás, fogszuvasodás (caries) és más fogászati ​​között, mielőtt az általuk okozott zavaró tüneteket, és vezet komolyabb problémákat. Ha bármilyen jeleit és tüneteit ínygyulladás egy időpontot a fogorvos. Minél hamarabb fordultak segítségért, annál jobb az esélye a hátrameneti károk ínygyulladás és megakadályozza a progresszió a fogágy.

Ha látni egy fogorvos

A leggyakoribb oka a fogínygyulladás rossz szájhigiénia, amely ösztönzi a plakk kialakulását. A lepedék egy láthatatlan, ragacsos film főleg a baktériumok. Plakk a fogak, ha keményítőt és a cukrokat az élelmiszer kölcsönhatásba baktériumok általában megtalálhatók a szájban. Fogmosás legalább naponta kétszer, és fogselyem napi eltávolítja a fogkövet. Plaque igényel napi eltávolítására, mert újra formák gyorsan, általában 24 órán belül.

Amit megtehetsz

Lepedék marad a fogak hosszabb, mint két vagy három nap alatt megkeményedik a fogíny a fogkő (számolás). Fogkő is fejleszteni származó ásványianyag-tartalmát a nyál. Fogkő teszi plakk nehezebb eltávolítani, és létrehoz egy védőpajzs a baktériumok számára. Általában nem tud megszabadulni a fogkő fogmosás és fogselyem – szüksége van egy professzionális fogtisztítás, hogy távolítsa el azt.

A hosszabb, lepedék és fogkő maradnak a fogak, annál inkább irritálja a fogíny, a részét az íny tövénél fogait. Idővel az íny duzzadtak és könnyen vérzik. A fogszuvasodás (caries) is okozhatja.

Fogínygyulladás gyakori, és bárki fejleszteni. Sokan első tapasztalatok íny problémák pubertás alatt, majd különböző mértékben az egész élet.

Tényezők, amelyek növelik a kockázatot az ínygyulladás közé

Mit várnak a fogorvos

A kezeletlen ínygyulladás fejlődhet ínybetegségek átterjed alatta lévő szövetek és a csontok (parodontitis), egy sokkal komolyabb a feltétellel, hogy vezethet fogak elvesztését.

Periodontitis és gyenge orális egészség általában is hatással lehet az általános egészségi. Ez nem teljesen tisztázott – és a kutatók nem állapítható meg, hogy a periodontális betegség valóban okoz a fenti feltételek bármelyike ​​- de mivel a fogágy társulhat

Kövesse a fogorvos ajánlott menetrend szerint rendszeres szűrések. Ha olyan tüneteket észlel, a fogínygyulladás, hogy egy találkozót a fogorvos.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el a fogorvos.

Tekintsük készít egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg fogorvosát, mint például a

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó bármikor, ha nem ért valamit.

Fogorvosa kérdezni kérdést a tüneteket, mint például a

Fogorvosok diagnózist általában fogínygyulladás tüneteken alapul, és vizsgálatát a fogak, az íny, a száj és a nyelv. A fogorvos fog keresni lepedék és fogkő kialakulását a fogak és az íny ellenőrizze a bőrpírt, duzzanatot és vérzékenységet.

Ha nem világos, hogy mi okozta a fogínygyulladás, a fogorvos ajánlhatja, hogy kapsz egy orvosi értékelés, hogy ellenőrizze a mögöttes egészségügyi feltételeknek.

Azonnali kezelés általában megfordítja a tünetek a fogínygyulladás és megelőzi a progresszió súlyosabb ínybetegségek és a fogak elvesztése. Hatékony kezelés megköveteli a szakmai ellátást, majd fokozni szájhigiénia otthon.

Szakmai fogínygyulladás ellátás magában foglalja

A kezdeti szakmai takarítás magában a fogorvosi eszközök nyomainak eltüntetésére a lepedék és fogkő – eljárást nevezik méretezés. Méretezés nem kényelmetlen, különösen, ha az íny már érzékeny vagy kiterjedt lepedék és fogkő kialakulását.

Rosszul fogak vagy rosszul illeszkedő koronák, hidak vagy más fogpótlások irritálhatja az ínyt, és megnehezítheti a plakk eltávolítása során a napi otthoni ellátás. Ha problémái vannak a fogak és fogpótlások hozzájárulnak a fogínygyulladás, a fogorvos ajánlhatja rögzítő ezeket a problémákat.

A fogínygyulladás általában kitisztul alapos professzionális fogtisztítás – mindaddig, amíg továbbra is jó szájhigiénia otthon. A fogorvos segít tervezni a hatékony otthoni programot.

Lépés, amit megtehetsz otthon, hogy megakadályozzák és fordított fogínygyulladás tartalmazzák

Ha megfelel az otthoni higiénia, akkor a visszatérés rózsaszín, egészséges íny belül napig vagy hétig. El kell gyakorolni a jó szájhigiénia az élet, de így az íny problémák nem térnek vissza.

A legjobb módja, hogy megakadályozzák fogínygyulladás program jó szájhigiénia, az egyik, hogy kezdődik a korai és a gyakorlat következetesen az egész élet. A teljes tisztítás fogkefével és fogselyem kell venni 3-5 percig. Fogselyem mielőtt kefe segítségével tisztítsa el a meglazult élelmiszer-részecskék és baktériumok.

Lásd a fogorvos vagy a dentálhigiénikus rendszeresen szakmai tisztítási, általában hat és 12 hónap. Ha a kockázati tényezők, amelyek növelik a kialakulásának esélyét fogínygyulladás, akkor lehet, professzionális fogászati ​​tisztítás gyakrabban.

keresse fel orvosát